میرنیوز
به گزارش ایسنا، یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان پژوهشکده سرطان معتمد (مرکز تحقیقات سرطان پستان) جهاد دانشگاهی از تاریخ ۲۲ لغایت ۲۵ دی ماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار میشود. نشست خبری این کنگره صبح امروز ۱۹ دیماه با حضور دکتر آسیه الفت بخش، معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد، دکتر صفا صفار نجفی، دبیر علمی و دکتر شیوا مقدم، دبیر اجرایی کنگره برگزار شد.
بهرهمندی از تجربیات اساتید برجسته داخلی و خارجی
دکتر شیوا مقدم، متخصص رادیوتراپی، انکولوژیست و دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی گفت: سرطان پستان یکی از شایعترین انواع سرطان در ایران و جهان محسوب میشود و کنگره بینالمللی سرطان پستان به صورت اختصاصی به این موضوع (از جنبههای مختلف) میپردازد. این کنگره به صورت دو سالانه برگزار میشود. امسال و با توجه به نگرانیهایی که همچنان درخصوص همهگیری کووید ۱۹ وجود دارد، تصمیم گرفتیم کنگره یازدهم را به شکل مجازی (وبینار) برگزار کنیم. تلاش کردیم این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و از حضور اساتید برجسته بینالمللی که با توجه به محدودیتهای رفتوآمد، امکان حضور در کنگره را نداشتند، بهرهمند شویم.
دکتر مقدم افزود: یکی از خصوصیات مهم پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، خاصیت چندرشتهای (multidisciplinary) بودن این پژوهشکده است و متخصصان علوم بالینی شامل جراحی، پاتولوژی، انکولوژی، رادیولوژی در کنار متخصصان علوم پایه در دپارتمانهای سلولی مولکولی، ژنتیک، فناوری، با یکدیگر مرتبط (لینک) شده و مشغول فعالیت هستند.
دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان تصریح کرد: محورهای کنگره به تمام قسمتهایی که درگیر سرطان پستان هستند - از علوم بالینی تا علوم پایه - میپردازد. در همین راستا، محورهایی مختلفی را برای کنگره امسال در نظر گرفتهایم که شامل: اپیدمیولوژی و عوامل خطر سرطان پستان؛ نقش ژنتیک در درمان سرطان پستان؛ روشهای نوین تصویربرداری و کاربرد آنها؛ پزشکی شخصینگر؛ تازههای درمانهای سیستمیک؛ جایگاه ایمونوتراپی و سلولدرمانی در سرطان پستان؛ جراحی سرطان پستان و تکنیکهای بازسازی؛ رادیوتراپی و تکنیکهای نوین؛ کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان؛ کنترل لنف ادم در سرطان پستان؛ جنبههای اخلاقی درمان بیماران و پژوهش در پزشکی؛ انفورماتیک پزشکی و نحوه استفاده از دادهها؛ جنبههای روانشناختی سرطان پستان هستند.
وی تأکید کرد: انجمنها و سازمانهای علمی زیادی از جمله پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن سینا، انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران، انجمن ژنتیک ایران، انجمن روانپزشکی ایران، انجمن زنان و زایمان ایران، دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه تهران، ... ما را در برگزاری یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان یاری کردند.
دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان افزود: این کنگره به مدت ۴ روز از تاریخ ۲۲ لغایت ۲۵ دیماه ۱۴۰۰ به صورت برخط (آنلاین) با امتیاز بازآموزی (برای متخصصان، پزشکان و پرستاران از طریق سامانه آموزش مداوم) برگزار میشود. تعداد ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که تعدادی از این مقالهها به صورت شفاهی ارائه و ۵۰ مقاله نیز به صورت پوستر و کتابچه منتشر خواهند شد.
دکتر مقدم خاطر نشان کرد: از تجربیات اساتید شاخص و برجسته داخلی و خارجی از جمله دکتر بنجامین سرفتی (Benjamin Sarfati) از مؤسسه گوستاو روسی پاریس، دکتر مارک تیسکوویچ از دانشگاه کمبریج انگلیس، دکتر استفانو پمپی از اساتید جراحی پلاستیک ایتالیا، دکتر هدیه ساغری، رادیولوژیست از آریزونا و دکتر سهیلا حمیدپور از کانزاس سیتی آمریکا استفاده خواهیم کرد. همچنین امکان استفاده از سخنرانیها بعد از پایان کنگره برای علاقهمندان فراهم خواهد شد.
حرکت به سمت پژوهشهای کاربردی و تولید محصول برای استفاده بیماران کشور
دکتر آسیه الفت بخش، جراح پستان، عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی در این نشست تأکید کرد: تخصصهای مختلفی (جراحی، رادیولوژی، ژنتیک، خون و انکولوژی، پرتودرمانی، پاتوبیولوژی، اپیدمیولوژی، جراحی، جراح زنان، روانپزشک، روانشناسی، مهندسی کامپیوتر- بیوانفورماتیک) در این کنگره حضور دارند که شاید برخی تخصصها غیرمرتبط به نظر برسند، اما این تخصصها برای تشخیص و درمان بهتر بیماران، در پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی کنار هم جمع شدهاند.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی به برخی از فناوریهای درحال توسعه در این پژوهشکده از جمله کیت تشخیص CTC (سلولهای سرطانی در گردش خون) که به وسیله چاپگر سهبعدی تولید شدهاند و کیت ۲۱ و ۱۲ ژنی که تولید شده و در مرحله اعتبارسنجی قرار دارند، اشاره کرد و افزود: از نظر فناوری به سمت درمانهای کمکی هم ورود پیدا کردهایم. رادیوتراپی و شیمیدرمانی عوارضی مانند تهوع یا عوارض گوارشی برای بیماران به همراه دارد و پژوهشگران پژوهشکده معتمد تلاش کردهاند داروهای بومی برای کاهش این عوارض تولید کنند.
دکتر الفت بخش افزود: مواد حاجبی که برای MRI مورد استفاده قرار میگیرند، برای برخی بیماران حساسیتزا هستند. پژوهشگران پژوهشکده معتمد روی انواع جدیدی از بیوسنسورها و انواع مختلف مواد حاجب کار میکنند تا این عوارض در بیماران کاهش پیدا کند. پژوهشگران در جهاد دانشگاهی و پژوهشکده معتمد همواره تلاش کردهاند به سمت پژوهشهای کاربردی و تولید محصول برای استفاده بیماران داخلی حرکت کنند.
فرصتی برای پرداختن اختصاصی به موضوع جراحی و ژنتیک سرطان پستان
دکتر صفا صفار نجفی، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان و دبیر علمی یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان به اهمیت برگزاری این کنگره اشاره کرد و گفت: کنگرههای مختلفی درخصوص سرطان برگزار میشود، اما کنگره بینالمللی سرطان پستان دو تفاوت عمده با سایر کنگرههای سرطان دارد. در این کنگره بیشتر به کارهایی که به صورت محلی (لوکال) انجام میشود، پرداختهمیشود و مقالاتی که در این کنگره دریافت میکنیم، مانند آینهای است که تمام مشکلاتی که در ایران با آن مواجه هستیم، نشان داده میشود.
دکتر صفار نجفی افزود: به عنوان مثال، سه دارویی که قبلاً از خارج از کشور (و به سختی) تهیه میشدند، اکنون توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی تولید میشوند و در این کنگره، نتایج آنها (و مقایسه داروی ایرانی و خارجی) ارائه میشوند. در حقیقت در این کنگره تلاش میکنیم اتفاقات (پیشرفتها و دستاوردهای) جدید در کشور خودمان را به جامعه و مردم نشان دهیم.
دبیر علمی یازدهمین کنگره بینالمللی سرطان پستان تأکید کرد: از سوی دیگر در این کنگره به صورت تخصصی و فوق تخصصی به موضوع سرطان پستان پرداخته میشود. پرداختن اختصاصی به موضوع جراحی و ژنتیک سرطان پستان، فرصتی است که در کنگرههای بزرگ سرطان (با طیف گستردهای از انواع مختلف سرطان) فراهم نیست.
دکتر صفار نجفی در خصوص لزوم توجه ویژه خانمها به بحث سرطان پستان گفت: همه خانمها از سن ۳۰ سالگی موضوع پستان و معاینات دورهای را جدی بگیرند و به جراح مراجعه و معاینه شوند؛ استفاده از روشهای تصویربرداری (سونوگرافی و ماموگرافی) به صورت سالانه نیز توصیه میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد