میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رباطی، در تعریف پوست سالم، اظهار کرد: پوست انسان پوشش بیرونی بدن و بزرگترین عضو سیستم محافظتی است و از آنجا که با محیط بیرونی ارتباط دارد، نقش مهمی در حفظ ایمنی بدن در برابر بیماریها دارد بنابراین پوستی که عملکرد معمول خود به عنوان ایجاد سد دفاعی در بدن را انجام دهد در تعریف پوست سالم می گنجد.
وی با تاکید بر اینکه پوست سالم سد دفاعی نسبت به آلودگیها و بیماریهای بیرونی در بدن ایجاد میکند، خاطرنشان کرد: پوست بیرونیترین ارگان بدن برای حفاظت از عوامل محیطی، اعم از آلودگیها، تغییرات محیطی و دما است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پوست خواص ایمنی شناسی دارد که در عملکرد طبیعی جدا از سد دفاعی که ایجاد میکند به بدن کمک میکند.
رباطی با بیان اینکه چنانچه عملکرد طبیعی پوست مختل شود عوارضی را به دنبال خواهد داشت، عنوان کرد: در این شرایط فرد مستعد ابتلاء به انواع و اقسام بیماریها خواهد شد و در عین حال از عوامل مخرب بیرونی در امان نخواهد بود ضمن این که تغییرات ظاهری را نیز به دنبال خواهد داشت.
این متخصص پوست با بیان اینکه مرز بندی بین زیبایی و سلامت پوست بسیار نسبی است، خاطرنشان کرد: بر اساس دورههای مختلف تاریخی نیز استانداردهای زیبایی تغییر کرده است.
وی تاکید کرد: زمانی درمانهای زیبایی پوست میتواند قابل قبول باشد که سلامتی پوست حفظ شود، هر تغییری که سلامت پوست را به مخاطره بیندازد سلامت سایر ارگانهای بدن را تهدید میکند.
رباطی یادآوری کرد: تغییراتی که در پوست با هدف جوان سازی و رفع چین و چروک ایجاد میشود به میزانی قابل قبول است که در کنار این زیبایی ظاهری که بر حسب دورهها تغییر میکند، عملکرد حفاظتی پوست را دچار اختلال نکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اصول ضروری مراقبت از سلامت پوست را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: به طور مثال پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب یکی از اساسیترین راهکارهای مراقبت از پوست است.
وی، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به بهانه تغییر رنگ پوست و یا استفاده از دستگاههای سولاریوم را مورد انتقاد قرار داد و افزود: استفاده از این روشها خطر جدی برای سلامت پوست محسوب میشوند ضمن اینکه حتی در مواردی میتواند منجر به ایجاد بدخیمیهای پوستی نیز شود.
این متخصص پوست یادآوری کرد: اساس حفظ سلامت پوست، پیروی از اصول رفتاری و پرهیز از عواملی مثل قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، عدم مصرف دخانیات، استراحت کافی و پرهیز از استرس بیش از حد و طولانی است.
وی توصیه کرد: برای کمک به داشتن پوست بهتر میتوان از فرآوردههای استاندارد مرطوب کننده و کرمهای بازسازی کننده موضعی بهره برد.
رباطی افزود: بیشتر این کرمها رطوبت پوست را حفظ میکنند، همین موضوع به ظاهر ساده میتواند عملکرد طبیعی پوست را بهبود ببخشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه به صورت طبیعی پوست نیز مثل تمام ارگانهای بدن با افزایش سن همراه با تغییراتی است، گفت: کار درست و منطقی این است باید در سن جوانی از پوست خودمان مراقبت کنیم تا تغییرات ظاهری ناشی از افزایش سن دیرتر و به میزان کمتر ایجاد شود به طور مثال افرادی که در سنین پایین مراقبتهای لازم از پوست را انجام نمیدهند یا به بهانه تیرهتر شدن پوستشان بی مهابا ساعتها در برابر نور مستقیم آفتاب قرار میگیرند نباید انتظار داشته باشند در سنین بالاتر پوست سالمی داشته باشند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تغییرات پوستی ناشی از افزایش سن به عنوان بیماری تلقی نمیشود، توضیح داد: این تغییرات کاملاً طبیعی است و این در حالی است که در دهههای اخیر انواع تکنیکهای جدید در دسترس است که میتوان روند پیر شدن پوست را با حفظ سلامت به تأخیر انداخت.
رباطی توصیه کرد: استفاده از کرمهای مرطوب کننده به ویژه در فصول سرد سال میتواند علاوه بر حفظ زیبایی از ایجاد مخاطرات پوستی نیز پیشگیری کند و کرمهایی که خواص جوان سازی و دارویی دارند نیز حتماً باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار بگیرد.
وی درباره ماسکهای صورت نیز گفت: از ماسکهای صورت توقع معجزه نداشته باشید، ماسکهای صورت به دلیل ماهیت خود اثرگذاری فوری و موقتی دارند، ماسکهای صورت به تنهای میتوانند تکمیل کننده درمانهای موضعی باشند اما این موضوع که استفاده از ماسک میتواند تغییرات اساسی داشته باشد کاملاً بی پایه و اساس است.
متخصص پوست درباره نحوه استفاده از ماسکها هشدار داد: مهم این است ماسکی که استفاده میکنیم دارای چه ترکیباتی است، برخی از ماسکها حاوی ترکیبات دارویی هستند که در صورت مصرف خودسرانه میتواند عوارض شدید و یا حساسیت پوستی ایجاد کند.
وی درباره روتینهای پوستی که به تازگی متداول شده است، گفت: این واژه با هدف رسیدن به اهداف تجاری شرکتهای تولید کننده محصولات پوستی متداول شده است، تنها راه مراقبت از پوست اصول پایهای نگهداری از پوست است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: حفظ نظافت پوست با مواد متناسب با نوع پوست، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب، استفاده از ضد آفتاب و مرطوب کننده مناسب، پرهیز از مواد آرایشی سنگین خصوصاً برای ساعات طولانی روی پوست و عدم مصرف الکل و دخانیات، اصول پایهای نگهداری از پوست هستند.
منبع : خبرگزاری مهر
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند
نشان علامه طباطبایی به اساتید برجسته اعطا میشود
رقابت ۸۳۰ نخبه حوزوی در رویداد علمی حوزههای علمیه
کارت ورود به جلسه آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد
بسیج دانشجویی: حادثه اخیر حاصل بی کفایتی مسئولین و روسای دانشگاه تهران است
بیش از ۱۴ هزار نفر در پنجاه و دومین دوره آزمون دستیاری پزشکی رقابت می کنند
توسعه فناوری ۵G با مزایده فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز شتاب میگیرد
تشکیل کمیته بررسی خودکشی دانشجویان و دستیاران پزشکی ابلاغ شد
تشکیل کمیته ویژه بررسی «آسیب به خود» دانشجویان و دستیاران در دانشگاههای علوم پزشکی
وزیر علوم خواستار تامین امنیت اطراف خوابگاههای دانشجویی شد
شبکه اجتماعی ترامپ از سکه افتاد