میرنیوز
به گزارش ایسنا، سندرم تخمدان پلیکیستیک به عنوان عمومیترین عامل ناباروری زنان در نظر گرفته میشود. امروزه با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی مطالعه روی گیاهان مورد استفاده در طب سنتی با هدف رسیدن به ترکیبات جدید و مؤثر در اولویت قرار گرفته است. بسیاری از گیاهان دارویی منبع غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند که میتوانند اثرات ناشی از اکسیدانها و عوارض برخی از بیماریها را کاهش دهند.
محققان در پژوهشی اثر عصاره چای سبز را بر میزان هورمونهای جنسی در سندرم تخمدان پلیکیستیک القا شده توسط لتروزول (بر اساس تعریف ویکیپدیا، لتروزول برای تحریک تخمکگذاری در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک استفاده میشود) در موشهای صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار بررسی کردهاند.
بر اساس آن چه در این مقاله آمده است، در این مطالعه تجربی تعداد ۴۸ سر موش ماده صحرایی بالغ نژاد ویستار در هشت گروه ۶تایی قرار گرفتند.
گروه ۱ (کنترل سالم): موشهایی که هیچ گونه تیمداری دریافت نکردند.
گروه ۲ (کنترل PCOS): موشهایی که لتروزول را در دوز ۱ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۲۸ روز متوالی به صورت خوراکی دریافت کردند.
گروههای ۳ و ۴ و ۵ (تجربی سالم): موشهایی که عصاره چای سبز را در دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی به مدت ۲۸ روز دریافت کردند.
گروههای ۶ و ۷ و ۸ (تجربی PCOS): حیوانات علاوه بر لتروزول، عصاره چای سبز را در دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی به مدت ۲۸ روز دریافت کردند.
در این پژوهش آمده است: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تیمار عصاره چای سبز در دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن، تغییر معنیداری را در میزان تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل سالم نشان نداد. تیمار لتروزول افزایش معنیداری در میزان هورمون تستوسترون در گروه کنترل PCOS در مقایسه با حیوانات کنترل سالم ایجاد کرد.
نویسندگان این مقاله میگویند: همچنین عصاره چای سبز در دوز ۵۰ میلیگرم بر کیلوگرم در گروه PCOS تحت درمان تغییر معنیداری را در میزان تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل PCOS نشان نداد، اما تیمار عصاره چای سبز در دوزهای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن کاهش معنیداری در میزان تستوسترون سرم در مقایسه با گروه کنترل PCOS ایجاد کرد.
نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تیمار لتروزول موجب افزایش میزان هورمونهای LH(هورمونی که در تولید مثل و سلامت اندامهای جنسی نقش دارد)، تستوسترون، استرادیول (یکی از هورمونهای اصلی جنسی در زنان) و کاهش میزان FSH موجب القای سندرم تخمدان پلیکیستیک در موشهای صحرایی شد. از طرفی، تیمار عصاره چای سبز موجب بهبود پارامترهای هورمونی در موشهای مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک شد.
این پژوهش توسط سید ایمان خدارحمی، کارشناس ارشد زیستشناسی سلولی و تکوینی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، اکرم عیدی، استاد گروه زیستشناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و پژمان مرتضوی، دانشیار گروه پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات انجام شده و نتایج آن در دومین شماره سیزدهمین دورهی نشریه فیزیولوژی و تکوین جانوری منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی