میرنیوز
به گزارش ایسنا، طی این مراسم سه فضانورد حاضر در ایستگاه فضایی اختصاصی این کشور به نام "تیانگونگ" با جمعی از دانشجویان به صورت زنده صحبت کردند و به سوالات آنها پاسخ دادند.
هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ هستند. این سه فضانورد سال نو را در فضا جشن گرفتند و با این کار به اولین فضانوردان چینی که این کار را انجام میدهند، تبدیل شدند. این سه فضانورد ماموریت "شنژو-۱۳" در اکتبر سال ۲۰۲۱، سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲اف" از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شدند.
چین در سال ۲۰۲۱ به موفقیتهای بسیاری در حوزه فضایی دست یافت. برای مثال در اوایل سال گذشته میلادی چین در تلاش برای رقابت با ایستگاه فضایی بینالمللی با موفقیت اولین بخش/ماژول اصلی ایستگاه فضایی خود را در مدار نزدیک زمین پرتاب کرد. این ماژول ۲۲ تنی بدون سرنشین "تیانه" یا "هارمونی آسمانها" نام دارد. تیانه از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ، چین و سوار بر موشک لانگ مارچ ۵ بی(بزرگترین موشک حامل چین) صبح روز پنجشنبه پرتاب شد. تیانه یکی از سه بخش اصلی اولین ایستگاه فضایی توسعه یافته چین است که با ایستگاه فضایی بینالمللی رقابت میکند. سپس سه فضانورد چینی طی ماموریت شنژو-۱۲ به ایستگاه فضایی چین رفتند و سه ماه در آنجا ماندند. سه فضانورد به نامهای نی هایشنگ(Nie Haisheng)، لیو بومینگ(Liu Boming) و تانگ هونگبو(Tang Hongbo) در ۱۷ ژوئن وارد آن ایستگاه فضایی شدند. فضانوردان ماموریت شنژو-۱۲ در طول ماموریت سه ماهه خود تنها دو پیادهروی فضایی انجام دادند. پس از آنها فضانوردان ماموریت شنژو-۱۳ راهی آنجا شدند و قرار است شش ماه در آنجا بمانند.
طی این گفتگوی زنده سوالاتی از سوی دانشجویان مطرح شد که در ادامه به پرسشهای آنها و پاسخهای فضانوردان چینی خواهیم پرداخت.
در ابتدا دانشجویان از وضعیت حال فضانوردان سوالاتی را پرسیدند که آنها در پاسخ گفتند از وضعیت خوبی برخوردارند و از اینکه میتوانند تجربیات خود را با افراد ساکن زمین به اشتراک بگذارند بسیار خوشحال هستند. آنها گفتند ما در اینجا بسیار در تلاشیم تا بتوانیم به موفقیتهای بیشتری دست یابیم و آزمایشات متعددی را انجام دهیم. آمدن به فضا همیشه رویای ما بوده و اکنون این رویا به واقعیت تبدیل شده است.
از دیگر سوالاتی که دانشجویان مطرح کردند این بود که چگونه فضانوردان بر چالشهای زندگی در فضا و شرایط ریزگرانش غلبه میکنند که "ژای زیگنگ" در این باره گفت: علاقه به ملت و پیشرفت آن باعث میشود تا فضانوردان تمام چالشها را نادیده بگیرند.
از "وانگ یاپینگ" درباره تجربه حضورش در ایستگاه فضایی سوال شده که وی گفت: بودن در فضا همیشه رویای من بوده است و از اینکه رویای من به حقیقت پیوسته است هیجان زدهام. اگر رویایی دارید آن را دنبال کنید و هیچوقت ناامید نشوید.
فضانوردان درباره نحوه سازگاری خود با شرایط ریزگرانش چه گفتند؟
ما در زمین و پیش از آمدن به فضا تمرینهای سخت بسیاری انجام دادیم و حال میتوان گفت اقامت به مدت شش ماه در ایستگاه فضایی از بزرگترین چالشهایی است که ما تجربه خواهیم کرد. البته از آنجا که محققان مرکز کنترل در زمین در هر حالت از ما پشتیبانی میکنند ما میتوانیم به راحتی بر این مشکلات غلبه کنیم.
"ای گوانگفو" نیز در این باره گفت: مهم نیست چه مشکلاتی وجود دارد ما سه نفر در اینجا از یکدیگر حمایت میکنیم و با کمک نیرویهای بخش کنترل نیز میتوانیم کارها را به بهترین وجه ممکن انجام دهیم. به یاد داشته باشید شما اگر رویایی داشته باشید و برای رسیدن به آن تلاش کنید با وجود تمام مشکلات در نهایت قطعا موفق خواهید شد.
فضانوردان همچنین از اینکه میتوانند سال نو میلادی را در فضا جشن بگیرند ابزار خشنودی کردند. در انتها نیز "وانگ یاپینگ" نقاشیهای کودکان که بر روی دیواره این ایستگاه فضایی نصب شده بود را نشان داد.
در اوایل دسامبر سال ۲۰۲۱ نیز این سه فضانورد یک سخنرانی علمی زنده یک ساعته از ایستگاه فضایی برای دهها میلیون تماشاگر روی زمین برگزار کردند. فضانوردان طی این سخنرانی به بینندگان نشان دادند که چگونه در ایستگاه فضایی زندگی و کار میکنند و در ادامه نیز آزمایشهای علمی انجام میدهند تا به دانش آموزان/ دانشجویان نشان دهند که چگونه گرانش در فضا به صورت متفاوت عمل میکنند. گروههایی از دانشجویان در پکن، نانینگ در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ و ونچوان در استان سیچوان و همچنین مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو در این سخنرانی و ارتباط ویدئویی شرکت کردند. آژانس فضایی سرنشیندار چین اعلام کرد که این سخنرانی به منظور آغاز "کلاس تیانگونگ"(Tiangong Class) که اولین مجموعه سخنرانیهای فرازمینی چین برای ترویج علم فضایی است، صورت گرفته است.
هفته گذشته نیز دو فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" یک پیادهروی فضایی شش ساعته را برای نصب تجهیزاتی خارج از ماژول ایستگاه فضایی تیانه چین، انجام دادند. "وانگ یاپینگ" سومین عضو ماموریت شنژو-۱۳ نیز از درون "تیانه" آنها را همراهی میکرد و بازوی رباتیک بزرگ ماژول را کنترل میکرد. این دو، طی این پیاده روی فضایی سومین دوربین پانوراما خارج از "تیانه" را جابجا کردند و بالاتر بردند، چندین آزمایش بر روی تجهیزات انجام دادند و آمادهسازیهایی برای ماموریتها آینده به انجام رساندند.
ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد. چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند. از آن زمان، آنها دو پیادهروی فضایی انجام دادهاند و قرار است شش ماه در ایستگاه کار کنند که این عملیات طولانیترین ماموریت فضایی چین خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است