میرنیوز
دکتر عبدالرضا مجدالدین، مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتوگو با ایسنا گفت: در اکوسیستم نوآوری، نقشآفرینان مختلفی از جمله دانشگاهها و پارکها، مراکز رشد، مراکز، ناحیهها و کارخانجات نوآوری داریم و جهاد دانشگاهی، یکی از نهادهای نوآور محسوب میشود و در این چهار دههای که از عمر این نهاد میگذرد، فعالیتهای خوب و شاخصی را انجام داده است.
دکتر مجدالدین افزود: نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که پژوهشگران و فناوران جهاد دانشگاهی زمانی که به این دستاوردها رسیده و محصولات را به بازار عرضه میکنند، برای پرداختن درست به بحث تجاریسازی ضرورت دارد بخشی از این فناوریها را در قالب شرکتهای دانش بنیان پیگیری کنند. جهاد دانشگاهی هم میتواند صاحب مالکیت بخشی از سهام خود در این شرکتها باشد و پژوهشگر و فناور (جهاد دانشگاهی) وارد عرصه تولید محصولات بعدی شود و کار تجاریسازی و عرضه به بازار از طریق این شرکتهای دانشبنیان پیگیری شود. از این طریق، صاحبان طرح و ایده و محصول فناورانه میتوانند منفعت خود را ببرند؛ در غیراینصورت این موضوع میتواند به عنوان یک آسیب، جهاد دانشگاهی را درگیر فعالیتهای اداری کند و از طرف دیگر، وارد شدن به فضای کار تجاری نوعی تناقض ایجاد میکند.
مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: بنابراین به نظر میرسد که این فعالیتها باید هدایت شده و جهاد دانشگاهی که زمینه تولید این محصولات فناورانه را فراهم کرده است، به پژوهشگران و فناوران خود در مسیر تولید محصولات بعدی با هدف رفع نیازهای اساسی کشور نیز کمک کند. در عین حال باید محصولات را از لحاظ کیفیت به سطحی برسانیم که (با دریافت استانداردهای لازم) قابلیت فروش در خارج از کشور را پیدا کنند و در به دنبال برندسازی این محصولات نیز باشیم.
پروژهیابی براساس نیاز روز کشور
دکتر مجدالدین تأکید کرد: جهاد دانشگاهی براساس نیازهای روز کشور پروژهیابی میکند یا براساس اولویتهایی که در کشور تشخیص داده میشود، مأموریتهایی را برعهده میگیرد. این توانمندی در جهاد دانشگاهی وجود دارد که به عنوان یک بازوی فناور در کنار دولت قرار گرفته و به رفع موانع و مشکلات کشور کمک کند. وظیفه اصلی جهاد دانشگاهی پژوهش و آموزش نیست؛ بلکه این نهاد بیشتر به دنبال خلق ایدهها، انتقال دانش فنی و تکنولوژی و بهروزرسانی علم و فناوری در کشور است؛ بنابراین میتواند با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین، سایر مجموعههای دولت همکاری خوبی در زمینه کمک به رفع موانع و مشکلات داشته باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعامل جهاد دانشگاهی با این معاونت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: پروژه طراحی یک رام قطار ملی مترو با همکاری معاونت علمی و فناوری، ستاد اجرایی فرمان امام، مپنا و جهاد دانشگاهی، یکی از همکاریهای مشترک و خوب میان این دو نهاد بود که نشان میدهد، جهاد دانشگاهی میتواند تکیهگاه خوبی برای دولت باشد و در این بین، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز نقطه وصل خوبی است.
دکتر مجدالدین تأکید کرد: جهاد دانشگاهی یکی از نهادهای مولود انقلاب اسلامی است که میتواند اولویتهای فنی و مهندسی، پزشکی و خدماتی را که دولت در آن حوزهها به دلیل شرایط تحریمی کشور و عدم امکان تأمین تجهیزات و قطعات با مشکل روبرو است، به همت پژوهشگران و فناوران خود تأمین و فراهم کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی