میرنیوز
دکتر رضا آذربایجانی، معاون علمی و فنی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حضور این مرکز در (غرفه کشاورزی و منابع طبیعی) نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی گفت: عمدتاً براساس کاربردهایی که در حوزههای مختلف کشاورزی و پزشکی وجود دارد، در دو بخش نمایشگاه شرکت کردهایم. یک قسمت مربوط به حوزه دستاوردهای مرکز از طریق طرحهای فناورانه و بخش دیگر، رسالت مرکز در حوزه کشاورزی است که مشتمل بر اصول و دانش فنی مواردی مانند تولید بذر هیبرید صیفیجات، میکروارگانیسمهای پروبیوتیک با کاربردهایی در دام، طیور و آبزیان است که به عنوان محصولات آماده، وارد مرحله اسکیلآپ (scaleup) و ارتقاء تولید میشوند.
دکتر آذربایجانی افزود: در حوزه پزشکی نیز با حضور قوی بانک سلولهای انسانی و جانوری، بانک مولکولی و ژنتیکی، در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و به ارائه ردههای سلولی، مواد و متریال مورد نیاز برای شناسایی آلودگی ردههای سلولی و استانداردسازی ارائه نمونههای زیستی پرداختهایم. براین اساس، ماحصل همه دستاوردهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در دو حوزه ارائه مواد و نمونههای زیستی استاندارد و همینطور دستاوردهای طرحهای فناورانه طبقهبندی شده است.
معاون علمی و فنی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران خاطر نشان کرد: یکی از کمپینهای موفقی که توسط این مرکز برگزار شده و کمک میکند تا بحث ذخایر ژنتیکی و زیستی را به عنوان یک فرهنگ در جامعه ایجاد کنیم، اهدای نمونههای زیستی است.
دکتر آذربایجانی تأکید کرد: قصد داریم در روز دوم برگزاری نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی، از اهداکنندگان برتر نمونههای زیستی تقدیر کنیم. در طی این مراسم از ۴ نفر از اهداکنندگان برتر در حوزههای گیاهی، سلولهای انسانی، مواد ژنتیکی و مولکولی، میکروارگانیسمها تقدیر به عمل خواهد آمد. برگزیدگان، از دانشگاههای علوم پزشکی، پژوهشگاههای ژنتیک، مراکز تحقیقات کشاورزی و صنایع غذایی کشور هستند که به مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اعتماد کرده و نمونههای زیستی خود را در اختیار این مرکز قرار دادند تا مورد استفاده همه پژوهشگران قرار گیرد.
معاون علمی و فنی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تصریح کرد: با برگزاری چنین مراسمی و تقدیر از اهداکنندگان برتر، این فرهنگ (اهدای نمونههای زیستی) در جامعه گسترش مییابد. این حرکت، به غنیتر شدن منابع و ذخایر ژنتیکی کمک کرده و باعث میشود دستاوردهای یک عمر تحقیقات پژوهشگران با تمام شدن پروژهها یا بازنشسته شدن آنها، به بوته فراموشی سپرده نشده و به خوبی، حفظ و نگهداری شود.
گفتنی است، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، به منظور دسترسی جامعه علمی کشور به نمونههای زیستی برای انجام تحقیقات و همچنین ارائه خدمات به محققان و مراکز تحقیقاتی و صنعتی کشور و کمک به رشد و توسعه بیوتکنولوژی و حفظ تنوع زیستی در کشور، در هفته پژوهش، طرح اهدای نمونه زیستی را برگزار کرد. نمونههای زیستی قابل اهدا شامل میکروارگانیسمها مانند باکتری، آرکی، کپک، مخمر و...؛ ردههای سلولهای انسانی و جانوری؛ نمونههای گیاهی مانند بذر و نمونههای هرباریومی؛ نمونههای مولکولی مانند وکتور و میزبان بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بررسی چالش های حوزه دارو؛ از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد