میرنیوز

آموزش دانشجویان علوم پزشکی در تمام مقاطع حضوری شود/ وزارت بهداشت اطلاعی از شرایط دانشجویان ندارد

آموزش دانشجویان علوم پزشکی در تمام مقاطع حضوری شود/ وزارت بهداشت اطلاعی از شرایط دانشجویان ندارد 2021-12-25T13:37:45+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، شورای صنفی مرکزی دانشجویان وزارت بهداشت در نامه ای خطاب به آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، نکاتی را به نمایندگی از دانشجویان علوم پزشکی درباره آزمون های پایان ترم، نحوه برگزاری کلاس ها، امکانات فعلی خوابگاه ها و سلف سرویس دانشجویی در ترم جاری بیان کردند.

در این نامه آمده است:

قریب به ۶۵ درصد دانشجویان غیر بالینی علوم پزشکی آموزش تماما مجازی دیده اند

۱- در خصوص برگزاری کلاس های حضوری با وجود دستور اکید وزیر بهداشت مبنی بر برگزاری حضوری کلیه کلاس ها با وجود تکمیل واکسیناسیون دانشجویان از ۱۵ مهرماه، متاسفانه به دلیل کمبود خوابگاه و امکانات رفاهی و همچنین مشکلات عدیده در خصوص عدم امکان رعایت پروتکل های بهداشتی، این مهم در ترم جاری تحقق نیافته است و آموزش دانشجویان در مقطع غیربالینی تمامی رشته ها و علوم پایه در بسیاری از مناطق به شکل تماما غیر حضوری یا با برگزاری کلاس های فشرده رفع اشکال حضوری بوده است.

لازم به ذکر است که کلاس های درسی دانشجویان بالینی غالبا به شکل حضوری برگزار شده است. بر اساس آمار غیررسمی موجود، قریب به ۶۵ درصد دانشجویان غیر بالینی علوم پزشکی آموزش تماما مجازی دیده اند.

۲- از سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ تعداد دانشجویان علوم پزشکی کشور نزدیک به ۸ درصد افزایش داشته است، این در حالی است که اکثریت دانشگاه های علوم پزشکی متاسفانه به توسعه خوابگاه ها توجهی نداشته اند و حتی به دلیل تعطیلی مقاطع مختلف دانشجویی، برخی از خوابگاه های استیجاری خود را از دست داده اند.

در اکثر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کمبود شدید فضای خوابگاهی وجود دارد

در حال حاضر در اکثر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کمبود شدید فضای خوابگاهی وجود دارد و ادامه شرایط آموزش مجازی، دانشگاه ها را به نوعی از هر گونه اقدام در این راستا معاف کرده است.

با آمار جمع آوری شده توسط شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت، نزدیک به دو سوم دانشگاه های علوم پزشکی امکان پذیرش کامل و بدون مشکل دانشجویان خود را در زمان امتحانات ندارند. این در حالی است که از ۶ ماه گذشته دانشگاه های علوم پزشکی مطلع بوده اند و به دلایل واهی، تامین اساسی ترین و ابتدایی ترین نیازهای دانشجویان در محیط دانشگاهی را فراموش کرده اند.

تصمیم برخی دانشگاه ها مبنی بر شیفت بندی دانشجویان برای استفاده از خوابگاه ها

با اعلام حضوری بودن امتحانات، تصمیم برخی دانشگاه ها مبنی بر شیفت بندی دانشجویان برای استفاده از خوابگاه ها به گوش می رسد که این در تضاد کامل با سیاست برگزاری کلاس های تمام حضوری در این ترم و ترم بهمن است.

۳- تدریس و نحوه برگزاری امتحانات در شرایط فعلی دارای اشکالات فراوانی است و همگان به این موضوع واقفند. بارگذاری ناقص و ناکافی فایل های درسی، کیفیت پایین آموزش، عدم پاسخگویی استاد و عدم برگزاری کلاس برخط، عملا یادگیری دانشجویان را با اخلال روبرو کرده است. حتی با وجود دستور وزارت بهداشت، اقدام مفیدی در استای افزایش کیفیت آموزش علوم پزشکی طی زمان کرونا صورت نگرفته است.

نمی توان به هیچ وجه آموزش فعلی را با آموزش حضوری مقایسه کرد و مسلما کیفیت سواد و بار علمی دانشجویان نیز با توجه نحوه تدریس فعلی، کاهش چشمگیری داشته است. برگزاری امتحانات غیراستاندارد مجازی، زمان بسیار کم و مشکلات ناشی از آن، آموزش را به سمت و سوی خطرناکی برده است و عملا ترکیب آموزش مجازی و امتحانات مجازی یا حتی آموزش مجازی و امتحانات حضوری، مشکلات جدی را برای دانشجویان ایجاد خواهد کرد.

لازم به ذکر است افزایش بازه امتحانی در اکثر دانشگاه های علوم پزشکی صورت نپذیرفته و تنها این افزایش بازه به گروه بندی دانشجویان جهت مدیریت خوابگاه ها منجر شده است.

شورای صنفی در این نامه تاکید کرده است: «بهتر است به جای تمرکز بر امتحانات حضوری دانشجویان علوم پزشکی، انرژی خود را صرف تمام حضوری کردن آموزش دانشجویان در تمامی مقاطع، اصلاح اساسی آموزش پزشکی در شرایط کنونی و افزایش ظرفیت خوابگاه های دانشجویی کنید.»

۴- در زمان ابلاغ نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه های علوم پزشکی در شهریور امسال، اشاره به این موضوع نشده است که در صورت ابتلای یک دانشجو در هنگام حضور در دانشگاه جهت شرکت در امتحانات، چه اقدامی باید صورت پذیرد. نه پروتکلی برای قرنطینه و جداسازی افراد وجود دارد و نه قانونی در راستای برگزاری امتحان مجدد از فرد مبتلا شده به کرونا.

به دلیل نبود شرایط مشخص اکثریت افراد مبتلا به کرونا، بیماری خود را مخفی خواهند کرد

به همین خاطر اکثریت افراد مبتلا به کرونا، بیماری خود را مخفی خواهند کرد و این موضوع منجر به بروز یک فاجعه در خوابگاه های دانشجویی خواهد شد. همچنین متاسفانه محیط مربوط به قرنطینه دانشجویان در خوابگاه ها به دلیل کمبود مکان اسکان، به دانشجویان عادی اختصاص یافته است.

۵- خواهشمندیم که در تصمیم گیری و ابلاغ دستورات، اجرایی شدن امور تنها مربوط به انتشار نامه نباشد و پس از ابلاغ دستورات لازم توسط وزارت بهداشت در حوزه آموزش پزشکی به ویژه در بحث آموزش و امتحانات، نظارت کامل بر دانشگاه های علوم پزشکی جهت اجرای کامل دستورات و رفع نواقص صورت پذیرد.

وزارت بهداشت هیچ گونه اطلاع دقیقی از وضعیت فعلی آموزش و دانشجویی ندارد

به جرات می توان گفت وزارت بهداشت هیچ گونه اطلاع دقیقی از وضعیت فعلی آموزش حضوری و مجازی، نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم در دانشگاه ها و وضعیت خوابگاه های دانشجویی و سلف سرویس دانشجویی ندارد و به صدور دستورات ستادی اکتفا کرده است.

امیدواریم همانند واکسیناسیون گسترده مردم در سطح کشور و کنترل نسبی شرایط کرونا که توسط دولت سیزدهم صورت پذیرفته است، شخص رئیس جمهور و وزارت بهداشت اهتمام ویژه ای نسبت به مشکلات فعلی و دغدغده های دانشجویان و رفع سریع مشکلات در حوزه آموزش پزشکی داشته باشد.

رونوشت این نامه به دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان

مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
2024-11-23T16:34:02+03:30
رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها گفت: برآورد شده که سالانه حدود ۵ میلیون نفر در دنیا متأثر از مقاومت میکروبی، جان خود را از دست ...

وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود

وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
2024-11-23T16:20:41+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از عقد تفاهم‌نامه بررسی غذای دانشجویان با دانشکده تغذیه و رژیم شناسی پزشکی این دانشگاه به منظور بهبود وضعیت ...

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن
2024-11-23T16:07:19+03:30
شرکت لویدان نسل دوم فناوری کربن زدایی لوپ را راه‌اندازی کرد که با استفاده از دستگاه لوپ این شرکت می‌توان گازهای زائد خروجی از سایت‌های تولید نفت و گاز را به ...

فراخوان بورس‌ تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد

فراخوان بورس‌ تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
2024-11-23T16:07:19+03:30
فراخوان بورس‌های تحصیلی مشترک سازمان همکاری فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) و دانشگاه‌های چین در سال ۲۰۲۵ در رشته‌های مرتبط با فناوری‌ فضایی و کاربردهای آن منتش...

کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد

کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
2024-11-23T15:40:45+03:30
جلسه کمیته مشورتی پیشنهاد کاندیداهای تصدی ریاست دانشکده پزشکی به رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور معاون آموزشی دانشگاه و اعضای این کمیته برگزار شد.

پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌های کشور در سال جاری

پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌های کشور در سال جاری
2024-11-23T15:40:44+03:30
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: امسال ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌ها پذیرش شدند، پژوهشگاه‌هایی که درخواست اخذ دانشجو درهر مقطعی را دارند باید نخست از طریق سامانه «نا...

توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
2024-11-23T15:14:00+03:30
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دهه پیش رو در کنار آموزش عالی، توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است.

جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی

جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
2024-11-23T15:13:59+03:30
ثبت نام وام شهریه دانشجویی نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۳ دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول آذرماه آغاز شده و تا ۱۴ آذر ادامه دارد.

روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوانهای حساس جمجمه و صورت

روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوانهای حساس جمجمه و صورت
2024-11-23T15:00:40+03:30
تیمی بین‌المللی از پژوهشگران با محوریت علمی متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه شهید بهشتی، موفق به ارائه روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های است...

بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش

بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
2024-11-23T15:00:40+03:30
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چگونگی رسیدگی به شکایات ناظر بر آراء و تصمیمات سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور بررسی می شود.

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
2024-11-23T14:47:18+03:30
مدیرعامل آتیه سازان حافظ، از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی خبر داد.

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
2024-11-23T14:20:41+03:30
رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران، بر ضرورت اصلاح روش پرداخت به پزشکان خانواده تاکید کرد.

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
2024-11-23T13:53:59+03:30
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه ویسکومتر با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ...

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
2024-11-23T13:40:41+03:30
پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با حضور ۷ شرکت عضو این منطقه در هجدهمین نمایشگاه صنعت معدن آغاز به کار کرد.

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
2024-11-23T13:40:41+03:30
جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته در زمینه چاپ چهار بعدی جایگاه نخست را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی
2024-11-23T13:40:40+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی موفق به بومی‌سازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راه‌سازی و سدساز...

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود
2024-11-23T13:40:40+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد تبدیل دستیاری به شغل گفت: پیش‌بینی ما این است که این مصوبه از سال آینده اجرایی شود؛چراکه تصویب آن در مجلس و طی م...

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
2024-11-23T12:47:21+03:30
محققان مرکز (NYU) Langone Health برای نخستین بار در جهان جراحی کاملا رباتیک پیوند ۲ ریه را انجام دادند.  

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
2024-11-23T11:40:42+03:30
بر اساس اعلام پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی در میان نشریات برتر (Q۱) کشور قرار گرفت.

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
2024-11-23T11:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی ایجاد شود.

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
2024-11-23T11:14:03+03:30
رئیس دانشگاه، اعضای هیأت رئیسه و دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج پیامی صادر کردند.

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود
2024-11-23T11:00:38+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: المپیاد علمی حوزه‌های علمیه در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود.

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
2024-11-23T10:47:20+03:30
یک پژوهشگر مستقل وب ایرانی با اشاره به آیکون دلار در یک پروفایل ویژگی جدید ایکس را برملا کرده و به نظر می رسد ایلان ماسک نیز آن را تائید کرده است.

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
2024-11-23T10:20:39+03:30
هیات منصفه دادگاهی در ایالت تگزاس آمریکا به «سامسونگ الکترونیکس» دستور داد ۱۱۸ میلیون دلار غرامت به «نت لیست» (تولید کننده حافظه رایانه) پرداخت کند.

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است
2024-11-23T10:20:39+03:30
معاون سابق حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: بازنگری مصوبه غیر کارشناسی سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی کشور ضروری است.

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
2024-11-23T10:07:18+03:30
رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: جای رشته فقه مقاومت در حوزه‌های علمیه خالی است و باید به آن پرداخته شود.

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
2024-11-23T10:07:18+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به حساسیت‌هایی که در مورد پذیرش و جذب طلاب وجود دارد گفت: در پذیرش طلاب باید با حفظ کیفیت، ابداع و نوآوری هم داشته باشیم.

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
2024-11-23T09:54:00+03:30
متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی را توسعه دادند و با این اقدام زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور مجهز به یک سنجه دقیق و یکپارچه بر...

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
2024-11-23T09:53:59+03:30
گرافجت تکنولوژیز با راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده‌ بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند.

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد
2024-11-23T09:53:59+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در حکمی سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران را منصوب کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)