میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، با بالا رفتن سن، ضایعات کوچکی در نواحی ماده سفید مغز که پیامهایی را بین نورونهای ما حمل میکنند، ظاهر میشوند. این ضایعات میتوانند به ماده سفید آسیب رسانده و به نقص شناختی منجر شود. محققان موسسه فناوری استیونز آمریکا در مطاله اخیرشان هم اطلاعاتی در مورد محل این ضایعات و هم نحوه ایجاد آنها ارائه دادهاند.
این مطالعه توسط "جوناس ویکنمیر"(Johannes Weickenmeier) استاد مهندسی مکانیک موسسه فناوری استیونز و همکارانش انجام شده است. هدف محققان از انجام این مطالعه این بود که نشان دهند مغز چیزی بیش از یک مدار عصبی که اساس شکلگیری افکار و خلق خاطرات است، میباشد.
آنها قصد داشتند بگویند مغز یک جسم فیزیکی است که مستعد آسیبهای مکانیکی است.
ویکنمیر گفت: مغز در نواحی آسیب پذیر، مستعد استهلاک و آسیب دیدن است. به خصوص در مغز افراد سالخورده، ما بیشتر باید به بررسی ویژگیهای زیستمکانیکی بپردازیم تا دریابیم که چگونه ممکن است برخی نواحی دچار مشکل و آسیب شوند. استهلاک(Wear and tear) یک آسیب طبیعی و گریزناپذیر است که در اثر فرسایش یا سالخوردگی و گذشت زمان پدید میآید.
این ضایعات(که به صورت لکههای سفید روشن در اسکن ام آر آی نشان داده میشوند و به عنوان افزایش شدت ماده سفید عمیق و پیرامون بطنی شناخته میشوند)، به خوبی درک نشدهاند گرچه آنها رخدادی غیرمعمول نیستند و اکثر افراد تا زمانی که به ۶۰ سالگی می رسند و با افزایش سن برخی از آنها را تجربه میکنند اما باز هم محققان به طور کامل آنها را درک نکردهاند. به گفته محققان هرچه میزان تجمع ضایعات بیشتر شود و سریعتر رشد کنند، افراد بیشتر مستعد آسیبهای شناختی(از مشکلات حافظه گرفته تا اختلالات حرکتی) میشوند.
ویکنمیر و همکارانش طی این مطالعه به بررسی اسکن ام آر آی هشت فرد سالم پرداختند تا یک مدل کامپیوتری جداگانه از مغز هر فرد ایجاد کنند. محققان فشار روی دیوارههای بطن و پوششهای پر از مایع در اعماق مغز را برای بررسی امواج فشار نبض از طریق مایع مغزی نخاعی افراد نقشهبرداری کردند. فشار نبض تفاوت بین سیستول و دیاستول فشار خون است که بر حسب میلیمتر جیوه(mmHg) اندازهگیری میشود. این نشان دهنده نیرویی است که قلب در هر بار انقباض ایجاد میکند.
آنها دریافتند که افزایش شدت(hyperintensities) در نزدیکی نواحی که بیشتر کشیده میشوند تا تغییرات فشار مایع مغزی نخاعی در گردش را اصلاح کنند، رخ میدهد. زیرا از آنجایی که این مناطق در هنگام کشش، نازک میشوند، مایع مغزی نخاعی میتواند به مغز نشت کند و باعث ایجاد آسیب/ضایعه شود. ضایعه(Lesion) هرگونه آسیب غیرعادی یا تغییر در بافت یک اندام است که معمولا به علت بیماری یا آسیب ایجاد میشود.
ویکنمیر گفت: دیواره سلولی که بطنها را میپوشاند به مرور زمان فرسوده میشود، مانند بالونی که به طور مکرر منفجر شده و سپس باد میشود و ما با بررسی تنشها یا استرسها میتوانیم پیش بینی کنیم که این آسیبها کجا رخ میدهد. این مدل توضیحی ساده و مبتنی بر فیزیک برای مکان این ضایعات ارائه میکند و نشان میدهد که بارهای مکانیکی(mechanical loads ) میتوانند سهم عمدهای در شروع بیماری داشته باشند.
ویکنمیر امیدوار است در آینده بتواند از فناوریهای پیشرفته ام آر آی که در موسسه فناوری استیونز توسعه یافته است برای مطالعه مستقیم حرکت دیواره بطن استفاده کنند. در آینده یافتههای این مطالعه ممکن است امکان ایجاد درمانهای جدیدی را برای درمان ضایعات فراهم کند.
یافتههای این مطالعه در مجله "Scientific Reports" منتشر شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد