میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری با تبریک روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: اولین و قدیمیترین سطح بحث در مورد وحدت حوزه و دانشگاه، سطح نظری است که از مدتها پیش شروع شده و تاکنون نیز به پاسخ واحد نرسیده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم پرداختن به مباحثی نظیر رابطه علم و دین، امکان یا امتناع علم دینی، چیستی و مولفه های علم دینی و گستره علم دینی را از مولفههای بحث نظری وحدت حوزه و دانشگاه ذکر کرد و گفت: گرچه پرداختن به این مباحث مفید است ولی نباید رسیدن به وحدت حوزه و دانشگاه را موکول به نتیجه بخش بودن این مباحث کرد، زیرا شاید مانند بسیاری از مسائل فلسفی به نتیجه روشن و مورد اجماع همگان نرسد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه ما که داعیه تمدنسازی را داریم باید از این سطح فراتر رویم، تاکید کرد: باید در سطوح جامعهسازی و دولتسازی گام نهیم.
وی سطح نهادی را دومین سطح مباحث حوزه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: این سطح از بحث به تعاملات بین نهاد دین و نهاد علم میپردازد و سعی دارد مسئله وحدت را به صورت نهادین حل کند. لذا ساختارسازی میکند، شورا تدارک می بیند، کارگروه طراحی می کند و بسیاری از نهادسازیهایی که در کشور در این موضوع صورت گرفته است متعلق به این سطح از بحث است.
کلانتری اظهار داشت: نهاد سازی برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه، اگرچه فی نفسه غلط نیست و حتی ضرورت هم دارد، اما اگر هدف نهادسازی دقیق، مشخص و عملیاتی نباشد، معطوف به حل مسائل مشخص و دارای مبانی نهادسازی روشن و شفاف نباشد نتیجه بخش نخواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نهادسازی موازی و متداخل و نهادسازی نمایشی را آسیب سطح نهادی دانست و تاکید کرد: اگر سطح نهادسازی در حد جلسات و شوراها و کارگروهها باقی بماند و وارد میدان عملیاتی نشود کارایی لازم را نخواهد داشت.
وی سطح کنشگری و تحول و حل مسئله را سومین سطح از مباحث وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: این سطح مسئله وحدت را در سطح انضمامی پیگیری میکند.
کلانتری با بیان اینکه تجلی عینی بحث حوزه و دانشگاه در سطح نهادی است، گفت: این سطح دقیقاً مسئله محور است و منجر به تغییر و تحول در سامان اجتماعی و کلیت جامعه خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در تبیین سطح سوم گفت: این سطح وحدت را از وحدت مسائل آغاز می کند و سعی میکند در خلال گفت و گوی میان علم و دین آنها را به هم نزدیک ساخته و با همزبانی علم و دین به حل مسائل کشور بپردازد.
کلانتری اظهار داشت: در سطح کنشگری، نظام مسائل کشور نقطه تقاطع و تعامل و در نهایت وحدت حوزه و دانشگاه است.
وی افزود: وحدت در این سطح وحدت نهادین را نیز به همراه دارد و حتی مسئله نظری وحدت حوزه و دانشگاه را نیز حل و فصل می کند.کما اینکه در بزنگاههای تاریخی کشور ایران، از خلال همین اشتراک مسائل و تعاطی و گفت و گو کنش مشترک برای حل آن این وحدت در سطح عملی و همچنین سطح نظری رخ نمود.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه رویداد انقلاب اسلامی و بالاخص هشت سال دفاع مقدس نمونههایی از تعامل عمومی در کشور بود گفت: جنگ مسئلهای بود که مرز میان علم و دین و حوزه و دانشگاه را کاملاً از میان برداشت.
کلانتری اظهار داشت: این سطح از پیگیری بحث حوزه و دانشگاه است که ما را وارد مرحله تمدنسازی می کند. البته اهمیت سطح سوم، به معنای بی اهمیت جلوه دادن سطوح نظری و نهادی نیست، بلکه تنها به معنا حذر از توقف در آن است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: انشاالله بشود وحدت حوزه و دانشگاه را نه تنها در سطح اساتید و نهادها، که حتی مانند ایام جنگ و دیگر رویدادهای مهم کشور ایران در سطح طلبه و دانشجو نیز پیگیری کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم