میرنیوز

مخالفت شورای صنفی امیرکبیر با حضوری شدن امتحانات / امکانات خوابگاهی محدود و ضعیف است

مخالفت شورای صنفی امیرکبیر با حضوری شدن امتحانات / امکانات خوابگاهی محدود و ضعیف است 2021-12-18T11:37:44+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت رسمی اعتراض خود را به حضوری شدن امتحانات اعلام کرد و آمادگی کامل را برای کمک به دانشگاه جهت برگزاری هر چه بهتر امتحانات مجازی اعلام می‌دارد.

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر قدسی‌پور

ریاست محترم دانشگاه صنعتی امیرکبیر

با عرض سلام و آرزوی تندرستی

اخیراً گمانه‌زنی و انتشار اطلاعیه‌ها مبنی بر حضوری کردن امتحانات پایان ترم اذهان دانشجویان گرامی را مشوش کرده به گونه‌ای که در روزهای اخیر شورای صنفی به عنوان مدافع حقوق دانشجویان صدها پیام در این باره دریافت کرده و کاملاً دغدغه و نگرانی‌های دانشجویان را درک کرده و می‌کند.

پس از برگزاری جلسات متعدد و بررسی شرایط حضوری شدن امتحان‌ها، به این نتیجه رسیدیم به دلایلی که اعلام می‌شود برگزاری امتحانات به صورت حضوری نتیجه‌ای جز به خطر انداختن جان دانشجویان هر چند هم که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت گیرد، ندارد.

در ادامه به ذکر دلایلی که باعث می‌شود حضوری برگزار کردن امتحانات را امری بسیار خطرناک بدانیم، می‌پردازیم:

نمی توان فاصله گذاری در خوابگاه ها را اجرایی کرد

۱ـ نخست آنکه با بررسی شرایط خوابگاه‌ها، به این نتیجه رسیدیم که به هیچ وجه امکان اسکان دانشجویان به صورت کاملاً بی‌خطر وجود ندارد. حتی با در نظر گرفتن فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و کاهش ظرفیت اتاق‌ها باز هم مکان‌هایی مانند سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها وجود دارد که به هیچ وجه نمی‌توان فاصله‌گذاری را در آنها رعایت کرد.

فقط کافی است یک نفر به ویروس کرونا دچار شود تا شاهد تراژدی ابتلای چند ده (شاید هم چند صد) نفره دانشجویان و همچنین خانواده‌هایشان باشیم، تراژدی‌ای که حاصل اصرار بی‌دلیل بر حضوری کردن دو هفته‌ای امتحانات است.

امکانات خوابگاهی ضعیف و محدود است

ضمناً در فاز نهم اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها شاهد عدم ارائه خدمات اولیه مانند پتو، بالش و ملحفه بوده‌ایم و این امر بر عهده شخص دانشجو بوده است. این به این معناست که امور خوابگاه‌ها از تمکین حداقل امکانات نیز ناتوان بوده است. با چنین وضعیتی که از خوابگاه دیده‌ایم، چگونه می‌خواهیم این حجم از دانشجویان را با خیال آسوده اسکان دهیم؟

۲ـ استفاده از سیستم‌های حمل و نقل عمومی یکی دیگر از دلایلی است که می‌تواند به شدت به گسترش این ویروس کمک کند قطعاً ایستگاه پرترددی مانند تئاترشهر که نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به دانشگاه می‌باشد، می‌تواند صدها نفر را در زمانی واحد در خود جای دهد هر چند هم که بتوانیم تضمین کنیم که پروتکل‌های بهداشتی در دانشگاه رعایت می‌شوند (که قطعاً نمی‌شوند).

نمی‌توانیم به هیچ وجه تضمین دهیم که در ایستگاه‌های مترو یا اتوبوس می‌توانیم دانشجویان را از ابتلا به این ویروس مصون نگه داریم. همچنین با توجه به اینکه برخی از دانشکده‌ها امتحانات میان‌ترم خود را به صورت حضوری برگزار کردند، شاهد این بودیم که پروتکل‌های بهداشتی تا حدود بسیاری رعایت نشده و این به خودی خود می‌تواند موجب سرایت ویروس بین باقی دانشجویان باشد.

خطر جهش جدید کرونا

۳ـ اخیراً دوباره شاهد جهش فوق خطرناک و واگیردار ویروس کرونا هستیم. واریانت اومیکرون از سرعت سرایت بسیار بالایی برخوردار است و طبق تحقیقات چندین برابر سرعت واگیر بالاتری نسبت به واریانت‌های پیشین خود دارد. متأسفانه با این آمار واکسیناسیون اگر شاهد ورود این واریانت به ایران باشیم، می‌توانیم با حضوری کردن امتحانات کمک شایانی به تاخت و تاز این ویروس کنیم.

آموزش مجازی همچنان بی کیفیت

۴ـ قطعاً به خوبی خبر دارید که آموزش مجازی معایب بزرگی دارد. حتی پس از گذشتن چهار ترم از تدریس مجازی شاهد ایرادات زیادی در این نوع آموزش هستیم که سطح و کیفیت یادگیری را بسیار کاهش می‌دهد. هم ما و هم حضرتعالی می‌دانیم که تلاش‌هایمان برای بهتر شدن شیوع آموزش مجازی هیچ‌گونه جهش مثبتی را در این امر به وجود نیاورده است و تفاوت چندانی بین ترم نخست مجازی و ترم کنونی شاهد نبوده‌ایم.

همچنین با مجازی شدن آموزش، شاهد فشار زیادی هستیم که از لحاظ درسی به دانشجویان وارد شده است. با توجه به این موضوعات و توجه ویژه‌تر به کیفیت پایین تدریس مجازی، برگزاری امتحانات به صورت حضوری ظلمی آشکار به دانشجویانی است که تا به همین جای کار شاهد فرسایشی شدن پروسه یادگیری شده‌اند.

۵ـ حضوری کردن امتحانات می‌تواند فشار مالی را نیز بر تمامی فشارهای زیادی که یک دانشجو تحمل می‌کند، اضافه کند. با توجه به اینکه کشاندن دانشجویان به خوابگاه‌ها (همان‌گونه که در بند نخست ذکر شد) برای امتحانات امری منطقی نیست، قطعاً هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای وجود ندارد که چنین هزینه‌های گزافی شامل هزینه حمل و نقل، خوراک، اسکان و دیگر هزینه‌هایی که می‌شود با مجازی کردن امتحانات از به وجود آمدنشان جلوگیری کنیم را بر دوش دانشجویان و خانواده‌های زحمتکششان بگذاریم آن هم در این چنین شرایط اقتصادی که خیلی از خانواده‌ها دچار مشکل شده‌اند.

همچنین در چند وقت اخیر پیام‌هایی از دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه دریافت کرده‌ایم که تأکید می‌کردند قیمت پروازها به ایران به شدت گران است و حضور دو هفته‌ای آنها در ایران می‌تواند فشار زیادی را به ایشان و خانواده‌هایشان از نظر مالی وارد کند.

۶ـ همچنین علاوه بر هزینه‌های سنگینی که دانشجو مجبور به تقبلشان می‌شود، دانشگاه نیز با حضوری کردن امتحانات باید هزینه گزافی را متحمل شود. هزینه‌هایی همانند اجاره کردن خوابگاه‌های بیشتر و تغذیه دانشجویان. با توجه به اینکه می‌شود این هزینه را به صلاحدید مدیریت محترم دانشگاه خرج امور مهمتری کرد. برگزاری امتحانات به صورت مجازی می‌تواند فشار بر سیستم مالی دانشگاه را کم کند.

۷ـ شورای صنفی به عنوان نماینده دانشجویان دغدغه شما برای حضوری شدن را درک می‌کنم و تا حدودی موافق این قضیه هستیم که در شرایط عادی امتحانات به صورت حضوری برگزار شوند اما تجربه برگزار کردن امتحانات میان‌ترم که در برخی دانشکده‌ها به صورت حضوری برگزار شد این پیغام را به گوش همگان می‌رساند که دانشگاه هنوز پتانسیل‌های لازم را برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری ندارد و این مورد در صورت اجرایی شدن نکات منفی بسیار بیشتری را در پی خواهد داشت.

موارد ذکر شده فقط گوشه‌ای از نکات منفی و زیان‌بار حضوری شدن امتحانات دانشگاه می‌باشند. شورای صنفی به عنوان آخرین سنگر دفاعی دانشجویان مخالفت رسمی خود را با برگزاری امتحانات به شیوه حضوری اعلام می‌دارد و امیدوار است که با خردورزی مسئولین محترم تصمیم‌گیرنده، ان‌شاءالله شاهد وتو شدن این قضیه باشیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان

مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
2024-11-23T16:34:02+03:30
رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها گفت: برآورد شده که سالانه حدود ۵ میلیون نفر در دنیا متأثر از مقاومت میکروبی، جان خود را از دست ...

وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود

وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
2024-11-23T16:20:41+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از عقد تفاهم‌نامه بررسی غذای دانشجویان با دانشکده تغذیه و رژیم شناسی پزشکی این دانشگاه به منظور بهبود وضعیت ...

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن
2024-11-23T16:07:19+03:30
شرکت لویدان نسل دوم فناوری کربن زدایی لوپ را راه‌اندازی کرد که با استفاده از دستگاه لوپ این شرکت می‌توان گازهای زائد خروجی از سایت‌های تولید نفت و گاز را به ...

فراخوان بورس‌ تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد

فراخوان بورس‌ تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
2024-11-23T16:07:19+03:30
فراخوان بورس‌های تحصیلی مشترک سازمان همکاری فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) و دانشگاه‌های چین در سال ۲۰۲۵ در رشته‌های مرتبط با فناوری‌ فضایی و کاربردهای آن منتش...

کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد

کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
2024-11-23T15:40:45+03:30
جلسه کمیته مشورتی پیشنهاد کاندیداهای تصدی ریاست دانشکده پزشکی به رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور معاون آموزشی دانشگاه و اعضای این کمیته برگزار شد.

پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌های کشور در سال جاری

پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌های کشور در سال جاری
2024-11-23T15:40:44+03:30
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: امسال ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌ها پذیرش شدند، پژوهشگاه‌هایی که درخواست اخذ دانشجو درهر مقطعی را دارند باید نخست از طریق سامانه «نا...

توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
2024-11-23T15:14:00+03:30
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دهه پیش رو در کنار آموزش عالی، توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است.

جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی

جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
2024-11-23T15:13:59+03:30
ثبت نام وام شهریه دانشجویی نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۳ دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول آذرماه آغاز شده و تا ۱۴ آذر ادامه دارد.

روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوانهای حساس جمجمه و صورت

روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوانهای حساس جمجمه و صورت
2024-11-23T15:00:40+03:30
تیمی بین‌المللی از پژوهشگران با محوریت علمی متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه شهید بهشتی، موفق به ارائه روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های است...

بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش

بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
2024-11-23T15:00:40+03:30
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چگونگی رسیدگی به شکایات ناظر بر آراء و تصمیمات سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور بررسی می شود.

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
2024-11-23T14:47:18+03:30
مدیرعامل آتیه سازان حافظ، از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی خبر داد.

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
2024-11-23T14:20:41+03:30
رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران، بر ضرورت اصلاح روش پرداخت به پزشکان خانواده تاکید کرد.

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
2024-11-23T13:53:59+03:30
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه ویسکومتر با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ...

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
2024-11-23T13:40:41+03:30
پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با حضور ۷ شرکت عضو این منطقه در هجدهمین نمایشگاه صنعت معدن آغاز به کار کرد.

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
2024-11-23T13:40:41+03:30
جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته در زمینه چاپ چهار بعدی جایگاه نخست را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی
2024-11-23T13:40:40+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی موفق به بومی‌سازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راه‌سازی و سدساز...

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود
2024-11-23T13:40:40+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد تبدیل دستیاری به شغل گفت: پیش‌بینی ما این است که این مصوبه از سال آینده اجرایی شود؛چراکه تصویب آن در مجلس و طی م...

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
2024-11-23T12:47:21+03:30
محققان مرکز (NYU) Langone Health برای نخستین بار در جهان جراحی کاملا رباتیک پیوند ۲ ریه را انجام دادند.  

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
2024-11-23T11:40:42+03:30
بر اساس اعلام پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی در میان نشریات برتر (Q۱) کشور قرار گرفت.

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
2024-11-23T11:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی ایجاد شود.

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
2024-11-23T11:14:03+03:30
رئیس دانشگاه، اعضای هیأت رئیسه و دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج پیامی صادر کردند.

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود
2024-11-23T11:00:38+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: المپیاد علمی حوزه‌های علمیه در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود.

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
2024-11-23T10:47:20+03:30
یک پژوهشگر مستقل وب ایرانی با اشاره به آیکون دلار در یک پروفایل ویژگی جدید ایکس را برملا کرده و به نظر می رسد ایلان ماسک نیز آن را تائید کرده است.

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
2024-11-23T10:20:39+03:30
هیات منصفه دادگاهی در ایالت تگزاس آمریکا به «سامسونگ الکترونیکس» دستور داد ۱۱۸ میلیون دلار غرامت به «نت لیست» (تولید کننده حافظه رایانه) پرداخت کند.

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است
2024-11-23T10:20:39+03:30
معاون سابق حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: بازنگری مصوبه غیر کارشناسی سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی کشور ضروری است.

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
2024-11-23T10:07:18+03:30
رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: جای رشته فقه مقاومت در حوزه‌های علمیه خالی است و باید به آن پرداخته شود.

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
2024-11-23T10:07:18+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به حساسیت‌هایی که در مورد پذیرش و جذب طلاب وجود دارد گفت: در پذیرش طلاب باید با حفظ کیفیت، ابداع و نوآوری هم داشته باشیم.

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
2024-11-23T09:54:00+03:30
متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی را توسعه دادند و با این اقدام زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور مجهز به یک سنجه دقیق و یکپارچه بر...

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
2024-11-23T09:53:59+03:30
گرافجت تکنولوژیز با راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده‌ بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند.

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد
2024-11-23T09:53:59+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در حکمی سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران را منصوب کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)