میرنیوز
به گزارش ایسنا، جلسه پرسش و پاسخ دبیران انجمنهای علمی-دانشجویی دانشگاهها و دکتر مجید احمدی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در دومین روز از نشست فعالان انجمنهای علمی -دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی در سالن شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
در این نشست دبیران انجمنهای علمی-دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی هرکدام در مدت زمان معین به ارائه نظرات، پیشنهادات، مطالبات و مشکلات صنفی خود در حوزه فعالیتهای این انجمنها پرداختند و متقابلا مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و نیز معاون این اداره کل با استماع نظرات و صحبتهای دانشجویان و فعالان این حوزه، دقایقی به ایراد سخن پرداختند.
لزوم اصلاح و بازنگری آییننامه انجمنهای علمی- دانشجویی و مشورت گرفتن از اعضای دبیران این انجمنها در بازنگری مواد آیین نامه، استفاده از ایدهها، تجربیات و دانش دبیران انجمنهای علمی و بارش افکار در راستای تقویت این انجمنها در سطح دانشگاهی و ستادی، جداسازی و تفکیک بودجه مستقل برای فعالیتهای انجمنهای علمی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی و هدفمند کردن اهداف و رویکردهای این انجمنها از جمله موارد مطرح شده از سوی دبیران انجمنهای علمی بود.
ضرورت استفاده از ظرفیتها وتوانمندیهای فعالان انجمنهای علمی وتعامل آنها با پارکهای علمی و فناوری و متصل شدن برخی از فعالیتهای این عزیزان به بنیاد علمی نخبگان و نیز ارائه تسهیلات از جمله امتیاز نخبگی به مخترعان، ایده پردازان و مبتکران در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی و لزوم استقلال انجمن های علمی و عدم موازی کاری با دیگر نهادهای علمی و تحقیقاتی از جمله کمیته تحقیقات دانشجویی و همچنین اختصاص مزایای عضویت دانشجویان فعال در حوزه انجمنهای علمی و همچنین اعطای سابقه و رزومهکاری برای افراد در طول دوران دانشجویی از دیگر پیشنهاد طرح شده در این نشست بود.
پیشنهاد برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای علمی تخصصی از جمله نمایشگاه دستاوردهای انجمنهای علمی در سطح ملی و دانشگاهی و همچنین اختصاص فضاهای فیزیکی مناسب برای فعالیت این انجمنها در محیطهای دانشجویی و نیز تخصیص کار دانشجویی و مبلغی به عنوان حق الزحمه برای فعالیت آنها وهمچنین لزوم اعطای گواهیهای علمی معتبر از سوی وزارت بهداشت برای حضور دانشجویان فعال انجمنهای علمی در مشارکتهای مختلف علمی و پژوهشی ازدیگر مسائل بیان شده از سوی دبیران انجمنهای علمی- دانشجویی بود. همچنین لزوم تعامل و ارتباط بیشتر دبیران انجمنهای علمی- دانشجویی با معاونتهای آموزشی و پژوهشی و نیز ضرورت برگزاری کارگاههای آموزشی و وبینارهای علمی برای تقویت و توانمندسازی فعالان انجمنهای علمی و... ازدیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.
مجید احمدی، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در این نشست با تاکید بر لزوم برگزاری اینگونه نشستها گفت: باید تلاش کنیم جایگاه انجمنهای علمی- دانشجویی را در سطح دانشگاهها تقویت کنیم و پیشنهاد برخی از دبیران انجمنهای علمی مبنی بر برگزاری نمایشگاه دستاوردهای این انجمنها، ایده خوبی است که باید نسبت به آن فکر کرد وتصمیمات ارزندهای گرفت.
وی بر لزوم اختصاص فضاهای فیزیکی مناسب برای فعالیت انجمنهای علمی- دانشجویی در سطح دانشگاهها تاکید کرد و افزود: متاسفانه برخی از انجمنهای علمی فاقد فضاهای فیزیکی و تجهیزات هستند که باید تلاش کنیم این مشکلات را مرتفع کنیم. به هرحال یکی از اهداف اصلی برگزاری این نشست، شنیدن مطالبات، پیشنهادات و نیازهای صنفی شما در حوزه انجمنهای علمی است و تلاش داریم مشکلات و نیازهای شما را استخراج و برای حل آنها، چارهاندیشی کنیم.
احمدی با تاکید بر اینکه نقش و جایگاه شما دبیران انجمنهای علمی در توسعه فضاهای علمی و تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: ما در مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تلاش داریم فعالیتهای علمی و پژوهشی را در صدر اولویتها و سیاستهایمان قرار دهیم و برگزاری این نشست با حضور شما، گواه این مدعاست که تقویت و توانمندسازی این انجمنها از جمله دغدغههای ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت بر لزوم تعامل دو سویه میان انجمنهای علمی- دانشجویی و مسؤولان ستادی وزارت بهداشت تاکید و تصریح کرد: در راستای تقویت و توانمندسازی انجمنهای علمی باید تلاش کنیم این تعامل بیشتر شود و ما به عنوان نهاد تصمیمگذار و شما به عنوان فعالان دانشجویی بتوانیم با بارش افکار و هم افزایی، به رشد و بالندگی این انجمنها بیش از پیش کمک کنیم.
وی درخصوص پیشنهاد یکی از دانشجویان مبنی بر ارائه امتیازات نخبگی به دانشجویان مخترع، مبتکر و دارای ایدهها و طرحهای ارزشمند علمی و پژوهشی، گفت: این موضوع نیز از جمله پیشنهادات خوبی است که باید نسبت به آن فکر کرد و تدابیری برای انجام آن داشته باشیم. ما تلاش خواهیم کرد با مراکز و بنیادهای مختلف که ماهیت پژوهشی و علمی دارند، تعامل بیشتری برقرار کنیم و با امضای تفاهمنامههای همکاری با برخی نهادها از جمله بنیاد ملی نخبگان و همچنین مراکز علمی شتابدهنده و پارکهای علم و فناوری در مسیر تحقق اهدافمان گام برداریم.
احمدی با اشاره به برگزاری این نشست چهار روزه گفت: این نشست به مناسبت بزرگداشت وحدت حوزه و دانشگاه در قم درحال برگزاری است و یکی از بخشهای اصلی ما در این نشست، برگزاری کارگاههای علمی و پژوهشی با حضور اساتید حوزوی است که بدون شک حضور شما دبیران انجمنهای علمی در این کارگاههای آموزشی میتواند به تقویت رشد و بالندگی شما کمک کند.
وی افزود: ما تلاش میکنیم که هویت و جایگاه فعالیتهای انجمنهای علمی مستقل و برجسته باشد و مطالبات، دغدغهها و نیازهای شما باید بعد از بررسیهای لازم در آییننامه جدید گنجانده شود. به هرحال سوق دادن فعالیتهای انجمنهای علمی به سمت مساله محوری و رفع نیازهای صنفی، استانی و کشوری است.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید به سمت صنعتی شدن طرحها و ایدهها قدم برداریم. خیلی از تحقیقات، پایاننامهها و رسالههای دانشجویی، بدون استفاده در کتابخانهها میماند، این درحالی است که باید از این ایدهها و طرحهای دانشجویی نهایت استفاده و خدمت را در توسعه علم و فناوری ببریم. شما در انجمنهای علمی- دانشجویی رشتههای مختلف حضور دارید، از جمله انجمن علمی گفتاردرمانی، اتاق عمل، پرستاری، علوم آزمایشگاهی و ... که باید تلاش کنیم ببینیم نیاز جامعه ما در این حوزهها چیست و برای تجاریسازی طرحها و ایدههای علمی، چه اقدامی میتوانیم انجام دهیم.
احمدی افزود: همچنین باید تلاش کنیم بین انجمنهای علمی- دانشجویی و نظامهای صنفی مرتبط، پیوند وتعامل خوبی برقرار کنیم. به طور مثال انجمن علمی-دانشجویی پزشکی را با سازمان نظام پزشکی یا انجمن علمی -دانشجویی پرستاری را با سازمان نظام پرستاری و دیگر نهادها متصل کرد تا با هم افزایی و تعامل بتوانیم در مسیر رسیدن به اهداف، موفق باشیم.
وی در پاسخ به ایده یکی از دانشجویان مبنی بر لزوم برگزاری جشنوارهها و کنگرههای دستاوردهای انجمنهای علمی دانشگاههای علوم پزشگی گفت: این موضوع پیشنهاد خوبی است، اما باید نسبت به آن همفکری و هم افزایی داشته باشیم. قطعا برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای دستاوردهای علمی و رقابت دانشجویان علوم پزشکی در عرصه علم و فناوری میتواند به رشد و بالندگی فکری و روحی دانشجویان کمک کند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوال برخی دانشجویان مبنی بر لزوم ارائه کار دانشجویی برای فعالیت فعالان درحوزه انجمنهای علمی، گفت: بسیاری از فعالیتهای دانشجویان در حوزههای مختلف از جمله نشریات دانشجویی، شکلهای سیاسی و انجمنهای علمی، حالت داوطلبانه دارد و خیلی از عزیزان بدون دریافت مبالغی، در محیط های دانشگاهی فعالیت میکنند. به هرحال موضوع لزوم ارائه کار دانشجویی به فعالان نهادهای دانشجویی باید بررسی شود و بعد از بازخورد نظرات و پیشنهادات مختلف، نسبت به آن تصمیمگیری کرد.
به نقل از مفدا، در ادامه این نشست، رضا رخسایی، معاون اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت در جمع حاضران گفت: یکی از اهداف و سیاستهای ما در معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت، تقویت انجمنهای علمی است و یکی از اهداف اصلی برگزاری این نشست و دیدار با شما، حل مطالبات، خواستهها و نیازهای شما در این عرصه علمی است.
وی تصریح کرد: باید با همفکری و هم افزایی، مسیر اهداف انجمنهای علمی را هموارکنیم. خیلی از دانشجویان علوم پزشکی در عرصههای مختلف علمی و تحقیقاتی دارای ایدهها، طرحهای علمی و پژوهشهای ناب هستند که باید با کمک شما بتوانیم این طرحها و ایدهها را به سمت صنعتی شدن ببریم.
رخسایی گفت: به هرحال نظرات، پیشنهادات و مشکلات شما را در قالب این نشست میشنویم و بعد از استماع سخنان خود، مشکلات و دغدغههای شما را بررسی خواهیم کرد و درصدد رفع آنها، ازهیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد. انشاءالله دغدغهها و مشکلات شما را در قالب برگزاری نشست با مدیران فرهنگی، به گوش آنها خواهیم رساند و با تعامل و هم افزایی بناداریم این نیازها را مرتفع کنیم.
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم اصلاح و بازنگری آییننامه انجمنهای علمی تاکید کرد و گفت: این آییننامه دارای خلاء و نقایصی بود که درحال بازنگری و اصلاح است. البته در اصلاح و بازنگری آن از دانش و تجربه شما استفاده کردیم و پیشنویس این آییننامه تهیه شده است و تلاش خواهیم کرد بعد از اصلاح نهایی و رفع نقایص، جهت اجرا به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان