میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مهسا رکابی، با اشاره به اینکه واکنشهای آلرژیک به واکسنهای کووید ۱۹ نادر، معمولاً خفیف و قابل درمان است، اظهار کرد: عوارض خفیف آلرژیک نباید افراد را از واکسیناسیون علیه کرونا باز دارد.
وی افزود: از مواردی که در تزریق واکسن کرونا باید مورد توجه باشد واکنشهای آلرژیک ناگهانی و فوری به واکسن در صورت سابقه حساسیت است.
فوق تخصص آسم و آلرژی با بیان اینکه واکسیناسیون در مواردی نادر میتواند منجر به بروز برخی عارضهها شود که شیوع بسیار پایینی دارد، تاکید کرد: تورم غدد لنفاوی گردن و یا تورم غدد لنفاوی سمتی از بدن که واکسن بر روی آن تزریق شده مثل بازوی چپ یا راست میتواند تا ۱۰ روز هم ادامه داشته باشد اما اگر بیشتر از این زمان طول کشید فرد میتواند به پزشک مراجعه کند.
وی افزود: سوابق پزشکی دریافت کنندگان واکسن کرونا برای درمان واکنشهای آلرژیک احتمالی میتواند کمک کننده باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: اگر در نوبت اول دریافت واکسن عارضههای خفیفی مثل ایجاد ضایعات پوستی، خارش در محل ضایعه و یا کل بدن داشته باشید، بهتر است ضمن مشورت با پزشک از نوبت دوم واکسن استفاده کنید.
به گفته این فوق تخصص آسم و آلرژی، افرادی که در نوبت اول واکسیناسیون علامتهای آلرژیک را تجربه کرده اند بهتر است در مراکز مجهز به تجهیزات اورژانسی و پزشکی نوبت بعدی واکسن کرونا را دریافت کنند.
رکابی ادامه داد: مبتلایان به واکنشهای شدید آلرژیک مثل افت فشار، کهیر، تغییرات علائم حیاتی، واکنشهای آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدید کننده حیات) نیاز به مداخله جدی دارد بنابراین اگر چنانچه این افراد در نوبت اول دریافت واکسن این عارضهها را تجربه کرده اند، قبل از تزریق نوبت دوم حتماً با پزشک متخصص آلرژی مشورت کرده تا ریشههای این واکنشها مورد بررسی قرار گیرد.
وی هشدار داد: واکنشهای شدید آلرژیک مثل کهیر زدن کل بدن، ایجاد ورم لبها و یا حنجره، خس خس ریه، افت فشار خون و تغییرات در ضربان قلب، استفراغ و یا تغییراتی در سطح هوشیاری از جمله تغییراتی است که نیاز به مداخله جدی دارد.
رکابی خاطرنشان کرد: امکان ایجاد واکنشهای آلرژیک در افرادی که یک نوبت واکسن کرونا دریافت کرده اند و بی عارضه بوده اند در نوبت بعدی بسیار کم است.
وی یادآوری کرد: افرادی که دچار بیماریهای زمینهای مثل آسم و یا آلرژی هستند نیز حتماً باید قبل از تزریق واکسن کرونا با پزشک مشورت کنند و در گام بعد واکسن را در مراکز مجهز درمانی دریافت کنند.
فوق تخصص آسم و آلرژی در ادامه درباره علائم خطرناک آلرژی نسبت به واکسیناسیون کرونا، گفت: سردردهای بسیار شدیدی که فرد هیچ وقت در طول عمر تجربه نکرده و با خم کردن سر به پایین تشدید پیدا کرده و با خوردن مسکنها بهبود پیدا نمیکند، سردردی که همراه با دوبینی و تاری دید است، اشکال در صحبت کردن، تشنج، دانههای ریز به وجود آمده بر روی بدن و شبیه خون مردگی بوده، تنگی نفس، درد قفسه سینه، ورم یک طرفه پا، درد مداوم شکمی از جمله علائم خطرناک واکسیناسیون کرونا هستند که باید به محض مشاهده حتماً به پزشک مراجعه شود.
رکابی در ادامه با اشاره به این که زمانی که واکسن برای فرد تزریق میشود حتماً باید سابقه حساسیت پرسیده شود و اگر فرد به تخم مرغ یا فرآوردههای ناشی از آن یا پروتئینهای حیوانی حساسیت دارند، حتماً اطلاع بدهد گفت: در تزریق واکسن برای این افراد باید احتیاط لازم صورت گرفته و تجهیزات لازم برای احیا فرد در دسترس باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: عارضههای شدید واکسنهای کرونا بسیار نادر است و مردم نباید از عوارض واکسنهای کرونا بترسند و هرچه سریعتر هرنوع واکسنی که در دسترس شأن بود را تزریق کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد