میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا منظم امروز در سومین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه های علوم پزشکی کشور که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: نگاه معاونت تحقیقات وزارت بهداشت به تحقیقات کاربردی است و طرح های نیازهای محور از ضروریات جامعه امروز است و همه دانشگاه ها باید از تاکید مقام معظم رهبری و رهنمود ایشان در موضوع ارتباط با صنعت بهره مند شوند. البته تا رسیدن به هدف نهایی فاصله زیادی داریم و باید کارهای زیادی انجام دهیم.
تدوین افق ۱۴۰۴ قرار شد ارتباط با صنعت به مقدار ۲۴۰۰ میلیارد تومان جذب منابع
وی اظهار داشت: برای افق ۱۴۰۴ قرار شد ارتباط با صنعت به مقدار ۲۴۰۰ میلیارد تومان جذب منابع برسیم. در سال ۹۹ میزان ۱۱۴ میلیارد تومان از سوی دانشگاه های علوم پزشکی جذب منبع شد. تعداد دانشگاه های علوم پزشکی یک سوم تعداد دانشگاه های وزارت علوم است اما توقع این است که بیشتر تلاش کنیم. باید در افق چهار ساله رشد ۲۰ برابری در جذب منابع رخ دهد.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اضافه کرد: ۸۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی داریم که در سال ۹۸ تعداد ۳۹ دانشگاه هیچ ارتباطی با صنعت و هیچ جذب منابعی نداشته اند. این تعداد در سال ۹۹ به ۳۴ دانشگاه رسیده است و باید تلاش کنیم همه دانشگاه ها با صنعت و جامعه ارتباط داشته باشند.
وی با اشاره به تغییرات ارزشیابی دانشگاه های علوم پزشکی گفت: در ارزشیابی دانشگاه ها موضوع ارتباط با صنعت به عنوان یک شاخص در نظر گرفته شده است.
منظم یادآور شد: یک وضعیت نگران کننده تری که وجود دارد این است که در سال ۹۸ تنها ۱۰ دانشگاه از بخش خصوصی جذب منابع داشته اند و بقیه دانشگاه ها از بخش دولتی جذب منابع داشته اند. در سال ۹۹ تعداد دانشگاه هایی که از بخش خصوصی جذب منبع داشته اند به ۱۷ مورد رسید.
ماموریت دانشگاه هایی که تاکنون هیچ ارتباطی با صنعت و جامعه نداشته اند
وی اظهار داشت: بخش زیادی از افق چهار ساله جذب منابع از طریق ارتباط با صنعت، مربوط به دانشگاه هایی است که تاکنون هیچ ارتباطی با صنعت و جامعه نداشته اند. ماموریت همه دانشگاه ها این است که دفاتر ارتباط با صنعت و گروه های ارتباط با صنعت را توسعه دهند و این کار را با بحث های حمایتی و راهکارهای قانونی پیش ببرند.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت گفت: در معاونت های تحقیقات و فناوری دانشگاه ها برخی از پرسنل کارهای معمول انجام می دهند اما موضوع ارتباط با صنعت موجب می شود که تحولی در کارکرد کارهای معمول پرسنل رخ می دهد. دانشگاهی که ارتباط با صنعت ندارد توجیهی برای توسعه مراکز رشد و فناوری هم ندارد.
وی یکی از راهکارهای توسعه ارتباط با صنعت را کاهش بوروکراسی برشمرد و گفت: هر جا گره ای است باید رفع کنیم. نمی توانیم ارتباط با صنعت داشته باشیم مگر اینکه در تامین منابع طرح های تحقیقاتی تجدیدنظر کنیم. اکنون فرآیند بودجه تحقیقاتی این است که استاد می گوید من دانشجو دارم و طرح را به دانشگاه ارائه می دهد و بودجه اجرای طرح را می گیرد اما این روش در ارتباط با صنعت جوابگو نیست و باید از طریق جذب گرنت دانشجو به استاد داده شود.
منظم گفت: دانشگاه ها باید مشخص کنند که چقدر بودجه در حوزه مرزهای دانش و چقدر بودجه در تحقیقات کاربردی هزینه می کنند. جذب منابع از بیرون از دانشگاه مسلما کار سخت تری است اما باید به آن توجه کرد.
وی با اشاره به تصویب آیین نامه گرنت ارتباط با صنعت در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: فراخوان ارائه طرح های دانشگاه ها تهیه شد و زمان ارسال طرح ها از سوی دانشگاه ها تا ۲۴ آذر تمدید شد تا بتوانند تمام ظرفیت های خود را در این حوزه اعلام کنند.
اهمیت تهیه برنامه عملیاتی از سوی دانشگاه های علوم پزشکی برای حوزه ارتباط با صنعت
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تهیه برنامه عملیاتی از سوی دانشگاه های علوم پزشکی برای حوزه ارتباط با صنعت گفت: ما نمی خواهیم از وزارت بهداشت به صورت دستوری برنامه عملیاتی ارائه کنیم اما اینکه تنها ۱۸ دانشگاه برنامه نوشته باشند چندان مطلوب نیست و باید برای نشست بعدی همه دانشگاه ها برنامه عملیاتی داشته باشند.
وی تدوین مدل پرداختی طرح های تحقیقاتی ارتباط با صنعت را یک ضرورت برشمرد و گفت: با شیوه فعلی که عضو هیات علمی طرحی می دهد و از دانشگاه بودجه می گیرد، جذب منابع ۲۰ برابری دانشگاه های علوم پزشکی به نتیجه نمی رسد. هر استادی که دانشجو می گیرد تا طرح تحقیقاتی را به پیش ببرد باید منابع آن را نیز تامین کند.
تدوین مدل پرداختی برای گرنت های تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی
منظم افزود: یکی از دانشگاه ها باید به عنوان ماموریت مدل پرداختی برای گرنت های تحقیقاتی را تهیه کند.
وی یکی دیگر از مشکلات ارتباط با صنعت را طرح های مشترک دانست و گفت: انجام طرح های مشترک بسیار سخت شده است و مدل مناسبی برای تصویب طرح های مشترک نداریم. هر کس که در طرح مشارکت می کند می خواهد طرح را به نام خود بزند. یک دانشگاه باید مدل طرح مشترک را به عنوان ماموریت تهیه کند.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طرح های خدمات و صنعت در دانشگاه های علوم پزشکی HSR در بسیاری از دانشگاه ها شکل مناسبی ندارد، گفت: معاونت های تحقیقات و فناوری دانشگاه ها باید این موضوع را سامان دهند.
وی با اشاره به ماموریت تدوین امتیازات پژوهشگران فعال در حوزه ارتباط با صنعت گفت: این شیوه نامه باید زودتر تدوین شود. شنیده شده است در برخی از دانشگاه ها سقف حقوق با موضوع ارتباط با صنعت مرتبط شده که این کار خلاف قانون است و این رفتار موجب دلسردی پژوهشگران می شود. همه در لوای یک قانون داریم کار می کنیم و نباید هر دانشگاهی به شیوه خود عمل کند.
پروپوزال های طرح های ارتبط با صنعت باید به صورت اختصاصی تهیه شود
منظم، دانشگاه علوم پزشکی ایران را مامور کرد تا پلتفرمی را تهیه کند که صنعت نیازهای خود را بگوید و دانشگاه ها نیز طرح های خود را مطرح کنند.
وی افزود: پروپوزال های طرح های ارتبط با صنعت باید به صورت اختصاصی تهیه شود. اگر قرار باشد دانشگاه ها با سیستم یکسان پژوهشیار کار کنند نیاز است که در آن سیستم تغییراتی ایجاد شود تا فرم کار ساده تر شود و افراد با فرم های مخصوص بتوانند طرح های خود را ثبت کنند.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت دستور مشترک هیات امنا را از دیگر ماموریت های مهم دانشگاه ها برشمرد و گفت: از همه معاونان دانشگاه های علوم پزشکی خواسته ایم که مصوبات هیات امنای دانشگاه های علوم پزشکی را در حوزه ارتباط با صنعت، شرکت های دانش بنیان و فعالیت های فناوری از سال ۱۳۹۰ تاکنون را جمع بندی کنند تا اگر نیازی به دستور جدید بود در دستور مشترک هیات امنا قرار گیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد