میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، گروهی از محققان "آزمایشگاه ایالتی آب و هوای فضایی چین"(SKSW) که توسط "مرکز ملی علوم فضایی آکادمی علوم چین" اداره میشود اظهار کردهاند که اخیرا موفق به شناسایی برخی از "مواد شیشهای"(glassy materials) در داخل یک دهانه دو متری در حوضه قطب جنوب – آیتکن در سمت پنهان ماه شدهاند و آن مواد همانند بقایای یک قطعه کندریت کربندار که هنگام برخورد با سطح ماه کاملا تبخیر نشده، است. سمت پنهان ماه، نیمکرهای از کره ماه است که به طور دائمی از کره زمین رویگردان است.
کندریتهای کربندار شهابسنگهایی هستند که از کمربند سیارکها در نزدیکی مشتری سرچشمه میگیرند و تصور میشود که از قدیمیترین اجرام منظومه شمسی باشند. محققان این مطالعه که به سرپرستی "لیو یانگ"(Liu Yang) انجام شد، اظهار کردند وجود آنها در ماه ممکن است به عنوان یک منبع آبی در این کره خشک عمل کند.
محققان این مطالعه در ادامه گفتند، اگرچه کندریت کربندار در نمونههای بازگردانده شده توسط ماموریتهای آپولو ایالات متحده نیز یافت شده است اما تاکنون هیچ بقایای کندریت کربنداری مستقیما توسط ابزار اکتشاف سنجش از دور روی سطح ماه مشاهده نشده است.
اعتقاد بر این است که برخورد کنندهها(Impactors ) میتوانند عامل اصلی حضور آب و یخ در ماه باشند. سیارکهای کربندار در مقایسه با انواع دیگر اجرام کوچک آسمانی، دارای محتوای آب بیشتری هستند و این به آن معناست احتمال تبخیر و در امان ماندن آبی که توسط این سیارکها حمل میشود، در ماه بیشتر است.
محققان چینی گفتند که این بقایا را در تصاویر فراطیفی در محدوده مرئی و فروسرخ نزدیک که توسط ماه نورد چینی "یوتو۲"(Yutu ۲) هنگام مشاهده دهانه گرفته شده است، دیدهاند.
لیو گفت که این یافتهها همچنین به وجود احتمالی بقایای شهاب سنگ در مواد جوانتر روی سطح ماه مانند خاکی که توسط ماموریت چانگ ای ۵ به زمین بازگردانده شده نیز اشاره دارند. او گفت که تجزیه و تحلیل این بقایا به دانشمندان کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد ترکیب و تکامل برخورد کنندهها در سیستم زمین-ماه(Earth-moon system) به دست آورند.
چین ۲۳ نوامبر سال ۲۰۲۰ کاوشگر چانگ ای ۵ خود را به سمت کره ماه پرتاب کرد. چین این کاوشگر را با این هدف پرتاب کرد که نمونههایی از خاک و سنگهای ماه را به زمین بازگرداند. این کاوشگر پس از ۱۱۲ ساعت سفر، در تاریخ ۲۸ نوامبر به مدار ماه وارد شد و سپس در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ به زمین بازگشت. این کاوشگر در مجموع ۱۷۳۱ گرم نمونه که عمدتا سنگ و خاک بود را از سطح ماه جمعآوری کرده بود.
لیو گفت که در آینده نزدیک، دادههای طیفی سنجش از دور با تفکیک مکانی بالاتر، فرصتی را برای دانشمندان فراهم خواهد کرد تا بقایای مشابهی را در مکانهای دیگر روی ماه بیابند که این موضوع نیز به گسترش تحقیقات آنها در مورد منشأ و توزیع آب در ماه کمک میکند.
یوتو ۲ که دومین کاوشگر چینیها روی ماه است تاکنون به مدت ۱۰۶۵ روز زمینی در آنجا فعالیت داشته است. این رکورد قبلا در دست کاوشگر "یوتو"(Yutu) بود که به مدت ۹۷۲ روز روی ماه به کاوش پرداخت. یوتو ۲ بخشی از ماموریت کاوشگر رباتیک چانگ ای ۴ است. این ماموریت توسط موشک لانگ مارچ۳B در دسامبر ۲۰۱۸ از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ در استان سیچوان پرتاب شد. این کاوشگر در ۳ ژانویه ۲۰۱۹ فرود نرمی در سمت پنهان ماه داشت و سپس یوتو ۲ را برای کاوش و بررسی در حوضه قطب جنوبی-آیتکن که بزرگترین و قدیمیترین حوضه برخوردی شناخته شده در ماه است، فرود آورد.
یافتههای این مطالعه در مجله "Nature Astronomy" منتشر شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود
ارتقاء فناوریهای نوآورانه در صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان
۲.۷ میلیارد سابقه داده در اینترنت فاش شد
آمار متقاضیان آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد
ارتقای فرآوردههای نفتی با تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته
دیپ سیک آینده فناوری چین را روشن کرد
اینفوگرافیک نحوه پرینت و رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
آمادگی و هماهنگی کامل برای برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری
جزئیات جلسه وزیر علوم با کمیسیون آموزش درباره قتل امیرمحمد خالقی
تاکید بر اجرای مفاد توافق جامع ایران و روسیه در همکاریهای علمی
سلامت مردم «خط قرمز» سازمان غذا و دارو است
دولت نتوانست انتظارات پرستاران را برآورده سازد
نقش نظارتی آزمایشگاه مرجع در حوزه غذا قابل کتمان نیست
مصرف کمتر سوخت و کاهش آلاینده با روغن موتور نانویی
وزیر علوم: امنیت اطراف شریف را از شهردار تهران مطالبه خواهم کرد
گوگل پلی هشدارهای کیفیتی برای اپها را نمایش میدهد
شایعترین بیماریهای شبکیه از نوزادی تا کهنسالی را بشناسیم
از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
اسامی ۱۵ دستگاه متقاضی جذب نخبگان مشخص شد
وزارت علوم بازداشت دانشجویان در تجمعات دانشجویی را تکذیب کرد
میوهای با خواص ضد سرطان
نحوه پاسخگویی به سوالات آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ مشخص شد
بررسی چالش های حوزه دارو؛ از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد
ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش دهد؟
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی