میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، یک بیانیه مطبوعاتی نشان میدهد که شرکت "راکت لب"(Rocket Lab) که یک شرکت موشکی تاسیس شده در نیوزلند و مستقر در کالیفرنیای آمریکا و رقیب سرویس تحویل ماهواره شرکت "اسپیسایکس"(SpaceX) است، به تازگی جزئیات جدیدی را از موشک نوترونی نسل جدید خود به نمایش گذاشته است.
این سیستم جدید یک بازاندیشی اساسی از سیستمهای تحویل محموله مداری را ارائه میکند که ظاهراً در طراحی خود از هواپیماهای باری با دماغه لولایی و همچنین اسب آبی الهام گرفته است.
این شرکت فضایی خصوصی در بیانیه خود توضیح میدهد: آنچه موشک "نوترون" را به شکل ویژه منحصر به فرد میسازد، طراحی دماغه آن است.
بدین ترتیب، این طراحی مبتکرانه دماغه، آن را به عنوان یک قطعه ثابت در بالای موشک قرار میدهد که برخلاف آنچه در موشکهای سنتی دیده میشود، به جای جدا شدن و افتادن در اقیانوس پس از پرتاب، برای آزاد کردن مرحله دوم و همچنین تحویل محموله باز میشود. سپس بسته میشود و با اولین مرحله موشک به زمین باز میگردد.
به گفته "راکت لب"، این طراحی پیشرفته این امکان را به موشک میدهد تا به دلیل روند بازیابی سریعتر، پرتابهای بیشتری را در فواصل کوتاه انجام دهد. همچنین هزینههای فوقالعاده بالای بازیابی و بازسازی دماغه را حذف میکند و همچنین امکان طراحی مرحله دوم سبکتر را فراهم میکند.
"پیتر بک" مدیرعامل "راکت لب" در رویداد رونمایی از طراحی این موشک گفت: "نوترون" یک موشک معمولی نیست. بیش از ۸۰ درصد از ماهوارههایی که در دهه آینده پرتاب میشوند، انتظار میرود صورتهای فلکی ماهوارهای باشند که نیازهای استقرار منحصر به فردی دارند که "نوترون" اولین وسیلهای است که به طور خاص به آن رسیدگی میکند.
البته "راکت لب" با طراحی موشکهای چشمگیر و منحصر به فرد غریبه نیست. این شرکت قبلاً فناوری بازیابی با بالگرد را برای مرحله اول موشکها توسعه داده است. این روش بازیابی ممکن است یکی از منحصر به فردترین طرحهای مرتبط با موشک باشد که تاکنون دیدهایم.
"راکت لب" میگوید: جدا از طراحی فوقالعاده "نوترون"، این پرتابگر همچنین اولین پرتابگر بزرگ کاملا کامپوزیت کربنی در جهان خواهد بود.
این شرکت برای تولید این موشک از یک سیستم اختصاصی استفاده خواهد کرد که ظرفیت ساخت چندین متر پوسته موشک از کربن را ظرف تنها چند دقیقه دارد.
نکته مهم اینکه "نوترون" همچنین برای بازگشت و فرود در محل پرتاب طراحی شده است و "راکت لب" در این باره میگوید، "نوترون" بر خلاف اکثر وسایل نقلیه پرتابی که مجبورند عملیات فرود پرهزینهای را روی سکوهای اقیانوسی انجام دهند، در محل پرتاب خود فرود خواهد آمد.
موشک "نوترون" از یک موتور موشکی جدید به نام "ارشمیدس"(Archimedes) که به نام ریاضیدان شهیر یونانی نامگذاری شده است، نیرو میگیرد. این موشک جدید در "راکت لب" طراحی و ساخته شده است و قادر به تولید نیروی رانش یک مگانیوتنی خواهد بود.
"راکت لب" اولین بار در ماه مارس سال جاری، موشک "نوترون" هشت تنی را معرفی کرد. این شرکت در اعلام اولیه خود فاش کرد که این موشک قابل استفاده مجدد و جدید، بیش از دو برابر موشک "الکترون" که ۴۰ متر ارتفاع داشت، ارتفاع خواهد داشت. همچنین اعلام کرد که قصد دارد اولین پرتاب "نوترون" را تا سال ۲۰۲۴ انجام دهد.
این شرکت گفت که برای فرآیند طراحی "نوترون" از تجربه اثبات شده خود در توسعه موشک "الکترون" که دومین موشک پراستفاده در ایالات متحده از سال ۲۰۱۹ است، استفاده کرده است.
به گفته "راکت لب"، موشک "نوترون "برای تغییر دسترسی به فضا با ارائه خدمات پرتاب قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای صورتهای فلکی ماهوارهای، ماموریتهای فضایی عمیق و پروازهای فضایی سرنشیندار طراحی شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد