میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر کلانتری در برنامه در انتهای الوند که از شبکه دوم سیما پخش شد، اظهار کرد: در دو سال اخیر جدا از سرماخوردگی و آلرژی و گاه آنفلوانزا، متأسفانه میزبان کرونا هم هستیم. غیر از آلرژی که پیشگیری از آن برای خانوادهها متفاوت از دیگر موارد اشاره شده است راه درست پیشگیری از سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا این است که مراقبت درستی در زمان حضور در جمعهای همگانی داشتی باشیم.
وی ادامه داد: درباره سرماخوردگی خانوادهها میگویند بچه سرما خورده و با این شرایط به خانه اقوام و میهمانی میروند و خیلی نگران انتقال بیماری نیستند.
این متخصص کودکان توضیح داد: وقتی کودک بیمار است او را جایی که دیگران هستند نبریم. در زمینه پیشگیری بیماریها در کشور ضعیف هستیم و باید مسئله ماسک زدن را بیش از پیش رعایت کنیم.
کلانتری تاکید کرد: سال گذشته به دلیل رعایت بیشتر موارد پیشگیری از کرونا از سوی مردم، ابتلاء به آنفلوانزا همکمتر بود و کنترل کرونا به پیشگیری آنفلوانزا منجر شد.
وی عنوان کرد: حتی بیمار سرما خورده سال گذشته خیلی کم داشتیم و ماسک زدن از سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز پیشگیری میکند. اگر نیازی نیست کودک را به مراکز عمومی نبریم و دلیلی ندارد کودک را به مراکز خرید عمومی ببریم. همچنین باید به شست و شوی دستها مبادرت داشته باشیم.
این متخصص کودکان یادآور شد: اگر شروع بیماری تدریجی باشد میتواند کرونا یا سرماخوردگی باشد اما در شروع حاد آنفولانزا مطرح است.
کلانتری گفت: آلرژی نیز شروع ناگهانی دارد اما نهایت به آبریزش بینی منجر میشود. در آلرژی تب و لرز نداریم و در کرونا و آنفولانزا این مورد مشاهده میشود.
وی ادامه داد: حتی بدن درد در آنفولانزا از کرونا شدیدتر است وقتی بچه تهوع دارد دیگر آلرژی و سرماخوردگی مطرح نیست و بیشتر کرونا مطرح است.
این متخصص کودکان تصریح کرد: اگر کودکی دچار اسهال شد دیگر سرماخوردگی و آنفلوانزا نیست و به احتمال زیاد کودک به کرونا مبتلاست. ویروس در بدن میزبان اول ضعیفتر است اما وقتی به فرد دوم منتقل میشود قویتر خواهد شد و علائم شدیدتری میبینیم.
کلانتری تاکید کرد: این اصل بیماریهای ویروسی است و به قدرت بدنی افراد خیلی ربطی ندارد. سیستم ایمنی کودک ۵ ساله نزدیک به بزرگسال است اما بدن کودک ۳ ساله ضعیفتر است و وقتی ویروس از کودک به بزرگسال منتقل میشود قویتر میشود.
وی تاکید کرد: غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی اصلاً چاق کننده نیستند و غذاهای چرب و شیرین هیچ ارتباطی با سیستم ایمنی بدن ندارد.
این متخصص کودکان تصریح کرد: انواع گوشتها، میوهها، سبزیجات، تخم مرغ و لبنیات کودک را چاق نمیکنند بلکه دارای پروتئین و مواد ریز مغزی است.
کلانتری گفت: آهن بدن کودک کم است زیرا ما به او کیک دادیم و شکلات و بچه چاق شده و سیستم ایمنی بدن آسیب دیده است و آنتی بادی در بدن تولید نمیشود.
وی توضیح داد: از دادن گوشت و تخم مرغ و لبنیات به کودکان غافل نشوید. متأسفانه درباره لبنیات حرفهای ضد نقیضی زده میشود که درست نیست.
این متخصص کودکان یادآور شد: کودکان زیر ۲ سال حتماً از ویتامین آد استفاده کنند و بالای ۲ سال نیز حتماً مکمل ویتامین دی بخورند و مصرف ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد ویتامین دی برای کودکبالای ۲ سال الزامی است.
کلانتری ادامه داد: این موارد به جلوگیری از ابتلاء به کرونا و وخامت احوال کودکان مبتلا به کرونا کمک میکند.
وی عنوان کرد: ویتامین سی مورد نیاز نیز از سبزیجات و آب میوه تازه که به کودک داده میشود تأمین شده و کافی است.
این متخصص کودکان اظهار کرد: در همه میوهها ویتامین سی وجود دارد و خیلی فرقی نمیکند چه میوهای به کودک بدهیم و دو واحد میوه روزانه برای کودک کافی است.
کلانتری عنوان کرد: تب نکته مهم آنفلوانزا و کرونا است. دمای بدن کودک باید ۳۶ و نیم باشد و اگر دمای بدن کودک ۳۷و نیم باشد باید تب بر را شروع کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است