میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر ابوالحسنی در هشتمین کنگره انجمن روانشناسی ایران که از امروز ۲۶ آبان ماه در دانشگاه صنعتی شریف آغاز شده و تا روز ۲۸ آبان ماه ادامه دارد، اظهار کرد: دانشگاه علاوه بر وظیفه ذاتی خود برای آموزش با کیفیت دانشجویان، در قبال سلامت جسمی و روانی دانشجویان نیز مسئول است. از سوی دیگر روشن است که برای نقد شدن سرمایههای انسانی رشد یافته در دانشگاهها، سلامت روانی یکی از الزامات اساسی است.
وی ادامه داد: امروزه در محیط دانشگاه با طیف مختلفی از اختلالات روانی در دانشجویان مواجه هستیم که این اختلالات همواره جمعیتی از دانشجویان را با شدتهای متفاوت درگیر می کند، لذا نمیتوان ادعا داشت در مقطعی از همه گیری اختلالات روانی در دانشگاهها قرار داریم. با این حال، برخی اختلالات و ناهنجاری در صورت «انکار» و یا «عدم پرداختن صحیح به آنها» می توانند «معضلاتی همه گیر» را به دنبال داشته باشد. اختلالاتی همانند، اختلالات اضطرابی، سوء مصرف مواد، خود کشی، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلالات روان تنی و اختلالات جنسی از شایع ترین آنها در دانشگاه هستند. بسیاری از این ناهنجاری در سطح بالاتر از جامعه به دانشگاه القا میشوند و یا عوامل پیشینی مانند خانواده و مدرسه در آنها موثر بوده اند.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه باید بپذیریم دانشگاه و فرایندهای موجود در آن در «ایجاد» و یا «گسترش» برخی از این ناهنجاری موثر هستند، افزود: به عنوان مثال فشار دروس و امتحانات، فضای رقابت بین دانشجویان، شرایط خوابگاه و.. از جمله عوامل موثر بر وضعیت روانی دانشجویان هستند. بنابراین بی شک در طراحی یک نقشه درمانی، در نظر گرفتن موثرهای پیرامونی بیمار بسیار دارای اهمیت هستند.
دکتر ابوالحسنی با طرح این سوال که آیا نقشههای درمانی « مناسب سازی شده » برای دانشجویان در دسترس است، خاطرنشان کرد: بسیاری از درمانهای افسردگی و اضطراب عوارضی مثل خواب آلودگی و یا بیانگیزگی دارند که به این به نوبه خود میتواند منجر به عقب افتادگی تحصیلی و نهایتاً اضطراب ثانویه شود. ترس از این عوارض منجر به عدم مراجعه به مراکز مشاوره، قطع درمان و یا در برخی موارد روی آوردن به « خود درمانی» می شود.
وی اضافه کرد: شعار دانشگاه شریف در دوره مدیریت جدید، « شریف ـ برای ـ زندگی » است. ما می خواهیم تلاش کنیم تا دانشجویان با زندگی در کالبد شریف «حال » بهتری داشته باشند. همه گیری کرونا اثرات جدی بر زندگی ما داشته است. همه ما این روزها با چالشهایی که منجر به تنش، اضطراب و تاثیرات روحی عمیق میشوند مواجه هستیم. از دست دادن اطرافیان، ترس از بیماری، تغییر ناگهانی سبک زندگی و محدود شدن تفریحات و ارتباطات اجتماعی از این دست چالشها ست. اما باید گفت که دانشجویان به دلیل عدم حضور در محیط دانشگاه، دور بودن از جمع های دوستانه و نیز تنشهای خانوادگی ناشی از اختلاف سبک زندگی «به طور مضاعف» از این شرایط متاثر شدهاند.
در ادامه برنامه دکتر یعقوبی دبیر علمی کنگره طی سخنانی گفت: طی سه روز برنامه کنگره تعداد 75 سخنرانی کلیدی توسط 16 نفر ایرانی و 8 نفر خارجی ارایه خواهد شد. همچنین 8 پانل توسط 32 پانلیست و 19 مقاله نیز در طول برنامه ارایه خواهد شد.
دبیر علمی کنگره انجمن روانشناسی در ادامه به معرفی حامیان برنامه پرداخت و گفت: دفتر مشاوره و سلامت روان وزارت علوم، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ستاد مبارزه با مواد مخدر، مرکز مشاوره دانشگاه تهران، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و... ما را در برگزاری این کنگره یاری کردند.
دکتر یعقوبی با اشاره به فرایند دریافت و داوری مقالات به صورت مجازی گفت: در مجموع تعداد 432 مقاله به دبیرخانه کنگره رسید که از این میان 308 مقاله به صورت چکیده و تعداد 223 مقاله نیز به صورت مبسوط توسط هیئت داوران تایید شد.
در ادامه برنامه دکتر جعفر صالحی دبیر اجرایی کنگره طی سخنانی به مشکلات برگزاری کنگره پرداخت و گفت: به دلیل برگزاری برنامه به صورت مجازی دغدغههای زیادی برای حفظ مخاطبین کنگره داشتیم که به کمک شبکههای مجازی و سه برنامه آپارات، اسکایروم و اینستاگرام خوشبختانه با اقبال خوب مخاطبین مواجه شدیم و در حال حاضر در فضای اسکایروم بیش از 200 دنبال کننده داریم .
در خاتمه برنامه دکتر مکری استادیار روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارایه سخنرانی با موضوع نگاهی به پدیده التهاب عمومی فراگیر در سلامت روان پرداخت.
گفتنی است: هشتمین کنگره انجمن روان شناسی ایران با تاکید بر روان شناسی تروما به مدت سه روز و تا روز جمعه 28 آبان ماه به صورت مجازی ادامه دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند