میرنیوز

وضعیت نوآوری درکشور به نسبت بودجه کم پژوهش خوب است/صرف ۲.۸ میلیون دلار برای هر اختراع در آمریکا

وضعیت نوآوری درکشور به نسبت بودجه کم پژوهش خوب است/صرف ۲.۸ میلیون دلار برای هر اختراع در آمریکا 2020-02-19T17:37:20+03:30

به گزارش ایسنا، دکتر پژمان آزادی در نشست «توسعه فناوری، تجاری سازی و تسهیم منافع» در جمع اعضای هیات علمی و محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در تبیین اقدامات این پژوهشگاه در حوزه فناوری، اظهار کرد: بر اساس مطالعه‌ای که در زمینه دفاتر انتقال فناوری (TTO) در دنیا داشتیم، این مراکز عمدتا دارای سه زیربخش توسعه فناوری، ارتباط با صنعت و تجاری‌سازی و نیز مالکیت فناوری و انتقال فناوری هستند. با پیگیری‌های صورت گرفته بیش از ۸۰ درصد این چارت را در پژوهشگاه تشکیل داده‌ایم و شکل‌گیری کامل آن را دنبال می‌کنیم. 

وی با بیان این که یکی از بخش‌هایی که در این حوزه کمتر روی آن کار شده، مطالعه فناوری است، افزود: بدین منظور لازم است افرادی را در پژوهشگاه داشته باشیم که فقط پتنت‌ها را سرچ کنند و گروهی دیگر که با بررسی سمت و سوی فناوری‌های مختلف، همکاران را راهنمایی کنند که تکنولوژی در دنیا به کدام سمت می‌رود. در این زمینه، چین واحدهای عظیمی را راه انداخته تا محققان و صنعتش را راهنمایی کنند که متناسب با روند تحولات فناوری، مسیرشان را اصلاح کنند. ایجاد چنین مرکزی در این پژوهشگاه هم کاملا ضروری است.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که در زمینه مطالعات امکان‌سنجی کسب و کار، فعالیت‌های خوبی در پژوهشگاه اقدام شده و قراردادهایی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای امکان‌سنجی فناوری‌های مختلف به سفارش دستگاه‌های مختلف در دست اجراست، خاطرنشان کرد: البته اتکای ما الزاما بر امکان‌سنجی فناوری‌ها نیست؛ بلکه جلب همکاری بخش خصوصی را نیز دنبال می‌کنیم. 

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که منظور از طرح‌های فناورانه چیست، اظهار کرد: هر پژوهشی که به محصولی می‌رسد که محقق ادعا دارد قابل تجاری‌سازی و ورود به بازار است، فناوری است و در مقابل، مطالعات پایه که مقاله محور هستند، در شمول طرح‌های فناورانه قرار نمی‌گیرند. البته تحقیقات محصول محوری هم در پژوهشگاه انجام می‌شوند که با توجه به این که جزو ماموریت‌های ذاتی پژوهشگاه هستند یا سفارش‌دهنده دولتی و مطالبه حاکمیتی هستند، مطالعات امکان‌سنجی در مورد آنها ملاک نیست و در این پروسه وارد نمی‌شوند.

آزادی با اشاره به اهمیت وجود دستورالعمل‌های مشخص و متناسب با توسعه فناوری، گفت: بر اساس نیاز پژوهشگاه و شرایط موجود، تدوین آیین‌نامه در بعضی زمینه‌ها را پیشنهاد می‌دهیم که یکی از آنها آیین‌نامه تسهیم منافع است که پس از تصویب نهایی، اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که در بحث ارتباط با صنعت و تجاری‌سازی مطرح است، نظارت دقیق بر روند اجرای طرح‌های فناورانه است که با پیگیری‌هایی که در این راستا انجام داده‌ایم، امکان ثبت تمام قراردادهای پژوهشگاه در سامانه کنکورد که بیس اینترنتی دارد، فراهم شده است. مزیت این سامانه این است که با ورود اطلاعات، تمام زمان‌بندی‌های طرح‌ها چه تعهدات ما و چه تعهدات شرکتها در آن مشخص شده و با نزدیک شدن به پایان مهلت انجام تعهدات آلارم‌هایی هم می‌دهد. 

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به شرکت مستمر پژوهشگاه در نمایشگاه‌های مختلف بر ضرورت توجه بیش از پیش به مقوله ترویج فناوری تاکید کرد و گفت: باید فعالیت در حوزه ترویج فناوری را که در مواردی می‌تواند مقدمه تجاری‌سازی فناوری‌های ما هم باشد، در پژوهشگاه توسعه دهیم. در حوزه مالکیت فناوری هم اقدامات قابل توجهی صورت گرفته که البته در بحث ارزیابی و ارزش‌گذاری فناوری که امر بسیار پیچیده‌ای بوده و وابستگی زیادی به بازار دارد، باید کارهای بیشتری صورت گیرد.

آزادی با اشاره به اهمیت بحث حفاظت از فناوری، گفت: باید قبل از ثبت اختراع و هرگونه افشای اطلاعات، به خوبی ابعاد مختلف مساله را بررسی کرده و در انتشار مقاله و اعلام جزئیات طرح‌ها در کنفرانس‌ها با دقت و اصولی عمل کنیم. 

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه با بیان این که امروزه در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی دنیا بیش از درآمدزایی به اثربخشی طرح‌ها توجه می‌شود، اظهار کرد: طبق گزارش انجمن دانشگاه‌های آمریکا، طی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۵ با انتقال فناوری از دانشگاه‌ها به صنعت بالغ بر ۱.۳ تریلیون دلار به جامعه کمک شده و ۵۹۱ میلیارد دلار به تولید ناخالص ملی آمریکا افزوده شده است.

وی ادامه داد: در سایه این ارتباط و انتقال فناوری، ۱۱ هزار استارتاپ جدید شکل گرفته، ۴.۳ میلیون شغل جدید ایجاد شده و ۳۸۰ هزار مورد افشای اختراع صورت گرفته که ۸۸ هزار مورد ثبت پتنت را به دنبال داشته است.

آزادی تاکید کرد: ارتباط دانشگاه و صنعت در آمریکا از سال ۱۹۸۰ به تولید ۲۰۰ محصول دارویی جدید نیز منجر شده است.

به گفته آزادی، تنها در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۶۸ میلیارد دلار برای تحقیقات (نه حقوق محققان بلکه مستقیما برای تحقیقات) هزینه شده که به شکل‌گیری هزار و ۸۰ استارتاپ و افشای ۲۴ هزار اختراع منجر شده که البته ۱۵ هزار مورد برای ثبت، فایل شده‌اند و نهایتا هفت هزار اختراع به ثبت نهایی رسیده‌اند. این تحقیقات نهایتا به هفت هزار و ۸۰۰ لایسنس و ارائه ۷۵۵ محصول در سال مالی ۲۰۱۷ منجر شده‌اند.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه با اشاره به سرمایه‌گذاری عظیمی که در کشورهای پیشرفته در بخش تحقیقات و فناوری صورت می گیرد، گفت: به ازای هر اختراع در آمریکا، ۲.۸ میلیون دلار، کانادا، سه میلیون دلار، اتحادیه اروپا، ۳.۸ میلیون دلار و در کشوری مثل شیلی ۱.۱ میلیون دلار صرف می‌شود؛ این در حالی است که در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۵ درصد این نوآوری‌ها به مرحله عقد قرارداد و انتقال فناوری می‌رسند و در نهایت سه درصد اختراعات به بازار می‌رسند. این مساله نشان می‌دهد که برای رسیدن به یک محصول قابل ارائه در بازار چه سرمایه‌گذاری سنگینی لازم است و کشورهای صنعتی با اختصاص بودجه‌ای عظیم به بخش تحقیقات خود تا چه حد امکان بیشتری برای رسیدن به اختراعات قابل تجاری‌سازی در مقایسه با کشورهایی مثل ایران دارند.  

آزادی یادآور شد: بر این اساس به نظر می‌رسد وضعیت ما در حوزه نوآوری به نسبت بودجه‌ای که در کشور به بخش پژوهش اختصاص می‌یابد، خوب است.

وی ضمن پاسخ به سوالاتی در خصوص سیاست‌های تجاری‌سازی و توسعه فناوری در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص نحوه تسهیم منافع و سهم مجری و محققان طرح‌ها از فروش و رویالتی دستاوردهای فناورانه محققان پژوهشگاه که به بخش خصوصی واگذار و تجاری‌سازی می‌شوند، توضیحاتی ارائه داد.

به گفته قائم مقام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بر اساس آیین‌نامه تسهیم منافع که پس از تصویب نهایی مبنای عمل قرار می‌گیرد، اگر بودجه طرح‌های واگذارشده توسط پژوهشگاه تامین شده باشد، سهم محققان از رویالتی فناوری انتقال یافته تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، ۲۵ درصد است که با افزایش این رقم کاهش می‌یابد و البته به ازای هر ۱۰ درصد تامین هزینه پروژه از خارج پژوهشگاه ۴.۵ درصد بر سهم محققان از رویالتی افزوده می‌شود، به طوری که اگر ۱۰۰ درصد بودجه یک طرح توسط محقق تامین شده باشد، در صورت انتقال فناوری و تجاری‌سازی طرح از سوی بخش خصوصی تا ۷۰ درصد رویالتی دریافت شده به محقق تعلق خواهد گرفت.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
2024-11-27T12:54:07+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوری‌های نوین بی‌بهره است

۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوری‌های نوین بی‌بهره است
2024-11-27T12:40:41+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: یکی از مشکلات اصلی، پایین بودن ضریب نفوذ علم و فناوری در بخش کشاورزی و غذاست بیش از ۸۰ درصد بخش کشاورزی کشور از دانش و فناوری‌های نو...

دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند

دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
2024-11-27T12:40:41+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور گفت: دانشجویان متقاضی جهت ثبت نام وام شهریه دانشجویی تا ۱۴ آذر ماه می توانند درخواست وام شهریه خود را در سامانه یکپا...

دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد

دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد
2024-11-27T12:40:40+03:30
دانشگاه الزهرا فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان مقطع کارشناسی ارشد برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد. متقاضیان تا ۳۰ آذر فرصت ثبت‌نام دارند.

طرح شناسایی نیازمندی‌های دارایی‌های فکری دانش‌بنیان‌ها تمدید شد

طرح شناسایی نیازمندی‌های دارایی‌های فکری دانش‌بنیان‌ها تمدید شد
2024-11-27T12:27:27+03:30
طرح شناسایی پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های دارایی‌های فکری شرکت‌های دانش‌بنیان عضو منطقه بین‌المللی نوآوری ایران موسوم به «طرح گنجینه» تا پایان آذرماه تمدید شد.

فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم

فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
2024-11-27T12:27:26+03:30
فراخوان حضور در پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران در دومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی ایران پتروکم (نمایشگاهی در حوزه پتروشیمی، پالایش، و پتروپالایش) منت...

دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد

دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
2024-11-27T12:27:25+03:30
با حکم معاون آموزشی وزارت بهداشت دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
2024-11-27T12:27:24+03:30
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی را منصوب کرد.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
2024-11-27T12:00:40+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
2024-11-27T11:47:22+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
2024-11-27T11:47:21+03:30
فرصت مجدد شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید آغا...

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد
2024-11-27T11:34:03+03:30
متخصص علوم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، از امکان آسیب‌های جدی مغز در بیماران دیابتی خبر داد.

پای تب دنگی به مجلس باز شد

پای تب دنگی به مجلس باز شد
2024-11-27T11:34:03+03:30
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بهسازی در محیط چابهار مهمترین راهکار برای مقابله با تب دنگی در کشور است.

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها
2024-11-27T11:34:02+03:30
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اولین نشست روسای شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استانها با معاون فرهنگی وزارت علوم برگزار شد.

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
2024-11-27T11:20:41+03:30
رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گفت: حمایت و پشتیبانی بیشتر از اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه مورد تأکید است.

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود
2024-11-27T10:54:00+03:30
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های پژوهشی چندتخصصی» روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی بنیاد ملی علم ایران برگزار می‌شود.

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی
2024-11-27T10:40:40+03:30
دانشمندان به کمک تصاویر ماهواره‌ای حاصل از هوش مصنوعی موفق به پیش‌بینی سیل و طوفان چند روز پیش از وقوع شده‌اند.

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
2024-11-27T10:27:19+03:30
نشریه The Journal of Mathematics and Modeling in Finance (JMMF) دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد.

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای
2024-11-27T10:27:18+03:30
دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک، آب و تولیدات زراعی، باغی و دامی با استفاده از فناوری هسته‌ای را از اهداف پژو...

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند
2024-11-27T10:14:00+03:30
مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: سومین گردهمایی استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران با رویکرد انگیزه‌بخشی به طلاب استعداد ...

۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد

۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
2024-11-27T10:00:38+03:30
دبیر دومین نمایشگاه کار دانشگاه شهید بهشتی گفت: در این دوره از نمایشگاه میزبان ۵۰ مجموعه مختلف با بیش از ۳۵۰ فرصت شغلی در زمینه‌های سرمایه گذاری، خودروسازی، ...

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی
2024-11-27T09:47:21+03:30
شرکت یوبی‌کیودی پیشرو در فناوری و ساخت نقاط کوانتومی (QD)، قرار است پس از گرفتن این حمایت از سوی پیشگامی دریافت‌های ناخالص آمادگی فناوری (TRGR) از آن برای تو...

جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری

جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
2024-11-27T09:47:20+03:30
مدیر عامل یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: جدیدترین محصول بومی‌سازی شده شرکت با عنوان سیستم بازچرخانی آب خاکستری تا ۶۰ درصد هدر رفت آب ر...

افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است

افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
2024-11-27T09:47:19+03:30
سرپرست دانشگاه تهران گفت: همین افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش بدون در نظر گرفتن امکانات دانشگاه‌ها که اخیراً اتفاق افتاد، یکی از دلایل نابسندگی خدمات دانشجویی است.

ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد

ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
2024-11-27T09:47:19+03:30
معاون اجرایی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از تمدید زمان ثبت نام عمره دانشگاهیان خبرداد و گفت: با توجه به استقبال دانشگاهیان ثبت نام عمره دانشگاهیان ت...

چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد می‌شوند؟

چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد می‌شوند؟
2024-11-27T09:20:39+03:30
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مواد غذایی قاچاق به دلیل فقدان نظارت‌های لازم و عدم شفافیت در مراحل تولید و نگهداری، از نظر این سا...

حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید

حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
2024-11-27T09:20:39+03:30
متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
2024-11-27T09:20:38+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته تا با همراهی نانوکاتالیست‌های کاربردی به افزایش کیفیت تولیدات فولادی کمک مضاعفی کند.

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
2024-11-27T08:54:02+03:30
تحقیقات جدید نشان می دهد که چهار سال هورمون درمانی برای کمک به زنان برای مقابله با علائم یائسگی، هیچ آسیبی به مغز، حتی در دراز مدت، وارد نمی کند.

تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند

تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند
2024-11-27T08:54:01+03:30
شرکت نورالینک قصد دارد در یک آزمایش جدید، تراشه مغزی را برای کنترل یک بازوی روباتیک به کار گیرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)