میرنیوز
به گزارش ایسنا، شمیلا نیر-بدوئل، معاون علوم طبیعی مدیرکل یونسکو در پیام خود با اشاره به دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر حجت الله ایوبی، دبیرکل محترم کمیسیون ملی یونسکو اظهار کرد: باعث افتخار من است که امروز در بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه و همچنین بزرگداشت یک دانشمند برجسته ایرانی، دکتر ثبوتی با شما هستم. اجازه بدهید صمیمانه از دکتر حجت الله ایوبی و همکارانشان بابت حمایت های همیشگی از برنامه های یونسکو در ایران تشکر کنم. همچنین از مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در تهران و همکارانشان بابت دعوت امروزشان تشکر کنم.
وی با بیان اینکه روز ۱۰ نوامبر هر سال به عنوان روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه به منظور برجسته کردن نقش مهم علم در زندگی روزمره ما جشن گرفته می شود، افزود: روز جهانی علم بر نقش مهم دانشمندان در شناخت ما نسبت به سیاره آسیب پذیری که آن را خانه می نامیم، تاکید می کند و همچنین نقش آن ها را در پیشبرد اهداف بخش توسعه پایدار حائز اهمیت بر می شمارد.
معاون علوم طبیعی مدیرکل یونسکو تصریح کرد: با توجه به اینکه تغییرات اقلیمی در حال تبدیل شدن به تهدید مهمی برای زندگی میلیون ها نفر است، روز جهانی علم امسال به اهمیت جوامع آماده و تاب آور در مواجه با تغییرات اقلیمی تاکید دارد. ما چگونه می توانیم جوامع را برای تغییراقلیم آماده کنیم؟ در واقع علم در این مسیر می تواند بسیار کمک کننده باشد. علم می تواند به تاب آور کردن بیشتر جوامع کمک کند، به طور مثال با حفظ تنوع ژنتیکی در محصولات کشاورزی و همچنین با آماده کردن کشورها برای مواجهه با بلایای طبیعی و و اثرات تغییرات اقلیمی بر منابع آب.
وی ادامه داد: فناوری های نوین همچنین می تواند از طریق کارآمد کردن سیستم ها به آمادگی بیشتر جوامع در مواجهه با تغییرات اقلیمی کمک کند. برای مثال هوش مصنوعی می تواند با اینترنت و بلاک چین ترکیب شود و سامانه های هوشمند آب را با توانایی جمع آوری، نگهداری و تجزیه و تحلیل داده ها را به وجود آورد؛ سامانه هایی که عملکرد کارآمدتری دارند. در سال ۲۰۱۹ دانشمندان ایرانی مقالات بیشتری را در زمینه هوش مصنوعی و رباتیک نسبت به دیگر حوزه های تکنولوژی و بیوتکنولوژی منتشر کرده اند، این مطلب در گزارش علم ۲۰۲۱ یونسکو هم آمده است.
معاون علوم طبیعی مدیرکل یونسکو خاطرنشان کرد: مطالعه جدید دیگری نشان داده است در نظرسنجی که از مباحث درسی ۱۰۰ کشور به عمل آمده، تنها در نصف آنها به تغییراقلیم اشاره شده است. این مسئله باید بهبود یابد. آموزش ادبیات اقلیمی به آمادگی جوامع در مواجهه با تغییر اقلیم کمک می کند. با در نظر گرفتن این مسئله، همکاران من در دفتر منطقه ای یونسکو در تهران در خصوص این مسئله فعالیت هایی را انجام داده اند.
وی ادامه داد: یونسکو پنج کارگاه آموزشی را در جهت تاب آورکردن جوامع محلی در ذخیره گاه های زیست کره ایران برگزار کرده است. این کارگاه ها پیرامون موضوعاتی چون خاموش کردن آتش، آشتی ما با طبیعت و برقراری مجدد ارتباط با آن برگزار شده اند. ذخیره گاه های زیست کره ایران به خوبی نشان می دهند که زندگی هماهنگ با طبیعت و توانمندسازی جوامع محلی واقعا امکان پذیر است. یونسکو همچنین پروژه ای را در ذخیره گاه زیست کره حرا به منظور توسعه مدیریت دوستدار محیط زیست آب با تاکید بر معیشت پایدار در حال اجرا دارد.
شمیلا نیر-بدوئل اظهار کرد: در این روز جهانی علم اجازه می خواهم از کمیسیون ملی یونسکو برای برگزاری سری برنامه های تماشای خورشید که به بزرگداشت دانشمندان ایرانی تاثیرگذار می پردازد، تشکر کنم. با در نظر گرفتن این مسئله، اجازه بدهید فیزیکدان تئوری برجسته، پروفسور یوسف ثبوتی را ارج بنهیم. اجازه می خواهم به ایشان برای مشارکت قابل توجهشان در سیستم آموزشی ایران تبریک بگویم. ایشان بنیان گذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان هستند. این دانشگاه اخیرا همکاری هایی را با مرکز بین المللی فیزیک تئوری عبدالسلام یونسکو داشته است و ۲۰ بورسیه تحصیلی را برای دوره دوساله کارشناسی ارشد فیزیک برای سال های ۲۰۱۹و ۲۰۲۰ در ایران اعطا کرده است.
وی یادآور شد: یونسکو آمادگی دارد تا نهادهای جمهوری اسلامی ایران را در جهت تلاش برای تقویت علم، فناوری و نوآوری به منظور ایجاد دانش و درک از طریق همکاری های علمی برای پیدا کردن راه حل هایی برای چالش های امروز حمایت کند.
شمیلا نیر-بدوئل افزود: یونسکو برای توسعه ابزاری جدید به نام توصیه نامه علوم باز تلاش هایی را آغاز کرده است و ما بر حمایت شما در جهت تحقق این توصیه نامه حساب می کنیم تا بتوانیم در مسیر توسعه پایدار حرکت کنیم و اطمینان داشته باشیم که همگان به پیشرفت های علمی، فناوری و نوآوری دسترسی دارند که این همانا هدف توصیه نامه علوم باز یونسکو است.
وی گفت: برای همگی روز جهانی علم خوبی آرزو دارم و از طرف یونسکو این روز را تبریک عرض کرده و منتظر دیدار حضوری شما در یونسکو هستم.
به نقل از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو_ایران، چهارمین برنامه تماشای خورشید به بزرگداشت استاد یوسف ثبوتی اخترفیزیکدان بزرگ کشورمان اختصاص دارد و این مراسم عصر امروز از ساعت ۱۶ در فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان