میرنیوز

طراحی مطالعات ۳ واکسن ایرانی تغییر کرد/ اثربخشی واکسن ایرانی آنفلوانزا تایید شد

طراحی مطالعات ۳ واکسن ایرانی تغییر کرد/ اثربخشی واکسن ایرانی آنفلوانزا تایید شد 2021-11-02T14:02:28+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رضا مساعد در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کووید -۱۹ در جمع خبرنگاران گفت: در مورد واکسن های ایرانی نورا، فخرا و رازی به دلیل اینکه جمعیت مورد نیاز برای مطالعه فاز سوم در کشور وجود ندارد، قرار شد طراحی مطالعات واکسن ها تغییر کند.

وی افزود: پروتکلی در کشور طراحی کردیم که بر اساس آن گایدلاین بتوانند واکسن ها وارد مطالعات بالینی شوند، واکسنی می تواند وارد فاز مطالعاتی اطفال شود که حداقل ایمنی واکسن در جمعیت قابل قبول بزرگسال برای ما اثبات شده باشد.

شرط ارائه پروتکل اطفال واکسن کرونا در واکسن های ایرانی

مساعد افزود: به همه واکسن سازهای کشور گفته ایم واکسنی که می تواند پروتکل اطفال ارائه دهد که حداقل ۱۵ هزار بزرگسال در فاز مطالعاتی یا پست مارکتینگ مصرف شده باشد و وزارت بهداشت از ایمنی واکسن اطمینان پیدا کرده باشد. بعد از آن می تواند وارد فاز ۱۲ تا ۱۸ ساله شود و تنها در صورتی می تواند وارد فاز زیر ۱۲ سال شود که مطالعه فاز زیر ۱۸ سال آن تمام شده باشد و از نتیجه آن اطمینان کسب کرده باشیم. این روند برای همه واکسن ها مشخص کردیم.

وی یادآور شد: برای واکسن های بوستر دوز هم پروتکلی تعریف کردیم. واکسن هایی که به بیش از ۱۰ هزار نفر تزریق شده اند و ما از ایمنی و اثربخشی آنها اطمینان داریم می توانند برای پروتکل بوستر دوز اقدام کنند که فخرا و رازی در این دسته هستند.

عضو کمیته علمی کشوری کووید -۱۹ اظهار داشت: واکسن نورا هم فاز دو بالینی را طی کرده است و می دانیم که نمی تواند فاز ۳ را اجرا کند باید یک بوستر دوز حداقل ۱۰ هزار نفره طراحی کنند که تیم علمی واکسن نورا این موضوع را قبول کرده است و امیدواریم که نتایج فاز ۲ نورا استخراج شود و پس از جمع بندی اجازه فاز ۳ بوستر دوز داده شود.

دلیل تغییر در مطالعات فاز ۳ این است که به دلیل واکسیناسیون گسترده دیگر داوطلبی برای واکسن وجود ندارد

وی گفت: دلیل تغییر در مطالعات فاز ۳ این است که به دلیل واکسیناسیون گسترده ای که صورت گرفته دیگر داوطلبی برای واکسن وجود ندارد. برای فاز ۳ مطالعه واکسن نیاز است که به ۲۰ هزار نفری که تاکنون واکسن نزده اند به صورت داوطلبانه واکسن تزریق شود و این جمعیت برای مطالعه در کشور وجود ندارد.

رئیس اداره مطالعات بالینی وزارت بهداشت گفت: دو واکسن تولید داخل نمی توانستند وارد فاز ۳ شوند زیرا اخلاقی نبود که بخشی از آدم ها در فاز ۳ واکسن نما دریافت کنند. با توجه به اینکه بیشترین میزان واکسیناسیون در کشور با سینوفارم انجام گرفته است این دو واکسن با سینوفارم مقایسه شدند. اگر تولید داخل می توانست اثبات کند که به این واکسن شبیه است و اثربخشی مشابه سینوفارم را دارد نیاز به واردات را می توانستیم به طور قابل توجهی کم کنیم.

وی گفت: طراحی واکسن ها تغییر کرد. باید برای واکسن های تولید داخل مسیر تعیین کنیم. وقتی به این میزان سبد واکسیناسیون کشور زیاد است منطقی ترین کار این است که به هر کدام از آنها مسیر مشخصی نشان بدهیم که نیاز کشور را در بخش های مختلف مرتفع کنند.

آخرین وضعیت دریافت تاییدیه های واکسن های ایرانی

مساعد درباره آخرین وضعیت دریافت تاییدیه ها در مورد واکسن های ایرانی گفت: واکسن نورا در فاز ۲ است، واکسن اسوید هم پروتکل فاز یک خود را ارائه داده و در کمیته بالینی داوری شده است و منتظریم کمیته اخلاق به آن کد اخلاق بدهد که مطالعات بعدی خود را شروع کند. واکسن اکتوور ایران هم مطالعات اش تکمیل شده و به شرکت اسپوتنیک روسیه ارسال شده و بعد از اینکه آنها در روسیه تایید کنند برای سازمان غذا و داروی ایران ارسال می شود و در واقع دوبار تاییدیه می گیرد.

وی درباره اثربخشی واکسن های مورد استفاده در داخل کشور گفت: طبق هماهنگی های صورت گرفته مطالعاتی از سوی دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شده است و بحث اثربخشی واکسن هایی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است و بحث عوارض آنها مطرح شد.

عضو کمیته علمی کشوری کووید -۱۹ اضافه کرد: این واکسن ها از سوی جمعی از محققان کشور مطالعه شده اند و تاثیر آنها بر کنترل کرونا و عوارض احتمالی آن در جلسه کمیته علمی کشوری بیان شد. تمام واکسن هایی که وارد کشور شده اند اثربخشی داشتند و اثربخشی آن قابل قبولی بوده و می توانند ایمنی مناسبی را برای جامعه ایجاد کنند.

وی گفت: بحث عوارض هم مطرح شد و میزان عوارض گزارش شد. خوشبختانه میزان عوارضی که گزارش شده آنقدر در برابر ابتلای به کرونا کم بوده که قابل بوده و ادامه واکسیناسیون توصیه شد. عوارض به جزء تفکیک شده اند و قرار شد در جلسه آینده عوارض شدیدی که اعلام شده بررسی شود. میزان عوارض شدید در جمعیت مورد مطالعه (۴۰ هزار نفر) گزارش شده چیزی کمتر از ۱ درصد گزارش شده است که در مقابل ابتلاء به کرونا و عوارض آن قابل چشم پوشی است.

مساعد افزود: این مطالعه روی جمعیت ۴۰ هزار نفر در ۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور که واکسن دریافت کرده بودند انجام شده است. مطالعه دیگری هم بر روی پیشگیری از بستری در میان واکسن زده ها در حال انجام است که به زودی نتایج آن اعلام می شود.

نتایج مطالعه میزان آنتی بادی در واکسن های مورد استفاده

وی گفت: مطالعه دیگری در سطح آنتی بادی ناشی از واکسن انجام شده است. با توجه به اینکه میزان تولید آنتی بادی ها سطوح مختلف دارد و از قوی تا ضعیف را در بر می گیرد، برای هر فرد متفاوت است. هنوز در سطح دنیا هم یک عدد مشخص معلوم نیست که میزان آنتی بادی چقدر باشد یک فرد ایمن محسوب می شود و واکسن اثربخشی دارد. در سطح پایین و متوسط همه واکسن ها ۱۰۰ درصد آنتی بادی ایجاد کردند.

عضو کمیته علمی کشوری کووید -۱۹ یادآور شد: میزان تولید حداقلی آنتی بادی در تمام واکسن هایی که در کشور استفاده شده اند چه واکسن های وارداتی و چه واکسن های تولید داخل قابل توجه بوده و اثربخشی واکسن ها را تایید می کند. درباره اینکه این میزان تولید آنتی بادی چه میزان در کاهش ابتلاء، بستری و مرگ موثر است نیز بررسی انجام شده اما هنوز نتیجه مطالعه و گزارش تکمیل نشده است که پس از تکمیل اعلام می شود.

تایید اثربخشی واکسن آنفلوآنزای ایرانی

وی درباره واکسن آنفلوآنزای ایرانی و تایید کارآزمایی بالینی آن گفت: بیش از دو سال است که بر روی واکسن آنفلوانزای ایرانی کار تحقیقاتی صورت گرفته، این واکسن سال گذشته نتایج تحقیقات خود را ارائه داد که در جریان داوری ها مجوز صادر نشد و قرار شد مطالعات تکمیل شود و امسال مطالعه آنها در یک جمعیت هزار نفره تکمیل شد و نتایج به سازمان غذا و دارو ارائه شد و در نهایت مجوز صادر شد که قرار شد به بازار هم وارد شود.

مساعد افزود: در مورد اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا چه ارتباطی می تواند به بیماری کووید - ۱۹ داشته باشد نیز مطالعه صورت گرفته که به زودی نتایج آن منتشر می شود.

واکسن آنفلوآنزا هیچ ارتباطی به کرونا و ابتلاء و میزان بستری آن ندارد

وی گفت: باید تاکید کنم که تزریق واکسن آنفلوآنزا هیچ ارتباطی به ابتلاء به بیماری کرونا ندارد اما در جمعیت های خاص و افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای دیابت و بیماری های تنفسی، زنان باردار، جمعیت های مشخصی که مرکز کنترل بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده، واکسن آنفلوآنزا توانسته میزان بستری و ابتلاء به بیماری های تنفسی را کاهش دهد. اما این واکسن هیچ ارتباطی به کرونا و ابتلاء و میزان بستری آن ندارد.

عضو کمیته علمی کشوری کووید -۱۹ در مورد واکسن آنفلوآنزای ایرانی و کیفیت و اثربخشی آن گفت: این واکسن در مطالعه با واکسن خارجی مقایسه شده است و بعد از اینکه توانست نشان دهد که از لحاظ اثربخشی و ایمنی مناسب است و وزارت بهداشت از این موضوع اطمینان کسب کرد تاییدیه آن را صادر کرد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
2024-11-22T15:34:02+03:30
شرکت آمازون احتمالا سال آینده میلادی با تحقیقات آنتی تراست اتحادیه اروپا درباره آنکه آیا محصولات برند خود را در پلتفرم فرو ش آنلاینش بر کالاهای دیگر ترجیح می...

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
2024-11-22T15:34:02+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی «سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج» را منصوب کرد.

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2024-11-22T15:20:42+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون و مشاور دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است
2024-11-22T13:34:05+03:30
مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
2024-11-22T13:07:18+03:30
نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد.

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
2024-11-22T13:07:18+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
2024-11-22T12:00:41+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند.

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود
2024-11-22T11:47:20+03:30
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی از برگزاری دهمین کنگره بررسی «سلامت در حوادث و بلایا» خبر داد.

نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد

نخستین کلوز آپ از ستاره  درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
نخستین عکس کلوزآپ از یک ستاره خارج از کهکشان راه شیری نشان می دهد این شی آسمانی در ساختاری عجیب پیچیده شده است.

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: مهلت درخواست‌های اجرای رشته و پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزه‌های استانی و مناطق مستقل حوزوی تمدید شد.

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
2024-11-21T09:40:39+03:30
وزیر بهداشت گفت: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)