میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در دیدار با دکتر دریا اورس سفیر جمهوری ترکیه در تهران با تاکید بر اهمیت گسترش همکاریهای علمی بینالمللی میان کشورهای منطقه اظهارکرد: همکاریهای دانشمندان و متفکران دو کشور ایران و ترکیه به طور حتم میتواند زمینهساز توسعه روابط مناسب و سازنده با یکدیگر و همچنین با سایر کشورهای منطقه باشد.
وی با اشاره به روابط و جایگاه علمی و سیاسی و اقتصادی ایران و ترکیه در منطقه گفت: نزدیکی روابط ایران و ترکیه در زمینههای مختلف به خصوص در زمینه علمی و فناوری همیشه اثرگذار بوده و لذا باید تلاش کنیم با توجه به ظرفیت بالای نیروی انسانی و سایر امکاناتی که در اختیار داریم، در جهت رشد و توسعه منطقه بیشازپیش کوشا باشیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی با بیان اینکه در کنار رشد و توسعه علمی ایران، خواستار پیشرفت کشورهای همسایه نیز در زمینههای علمی هستیم، گفت: دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی ایران علیرغم محدودیتها و تحریمهای اعمال شده، همه تلاششان معطوف به آن بوده که جایگاه علمی کشور را ارتقاء دهند و در این راستا شرایطی را فراهم کردهاند که تبادلات علمی و فرهنگی به بهترین نحو میان دانشگاههای ایران با دانشگاهها و مراکز علمی سایر کشورها صورت گیرد.
دکتر غلامی با اشاره به همکاریهای مشترک دانشگاههای ایران با مراکز علمی معتبر کشورهای اروپایی اظهار کرد: از همکاریهای مشترک مراکز علمی ایران با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای دیگر حمایت میکنیم و باید تلاش کنیم این همکاریها را با دانشگاههای ترکیه هم بیش از پیش توسعه دهیم.
وزیر علوم با تاکید بر معرفی یک دانشگاه بزرگ ترکیه به عنوان متولی برقراری ارتباط با دانشگاههای ایران و انجام هماهنگیهای بیشتر در این خصوص، درباره امکان ایجاد رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی در دانشگاه تهران و همچنین ارزشیابی و تایید بیشتر دانشگاههای ترکیه، دستور بررسیهای لازم را صادر کرد.
همچنین در این دیدار دکتر دریا اورس، سفیر ترکیه در ایران با بیان اینکه دولت ترکیه برای گسترش روابط علمی و فناوری با ایران اهمیت زیادی قائل است، گفت: خواستار آن هستیم که همچون سایر روابط مثبت بین دو کشور، روابط علمی و پژوهشی مشترکمان را نیز ارتقاء دهیم.
وی با اشاره به ریشهدار بودن حوزه ایرانشناسی در ترکیه، افزود: بحث زبان و ادبیات فارسی چه پیش از جمهوریت و چه پس از آن در ترکیه جایگاه ویژهای داشته و هم اکنون در ۵ دانشگاه معتبر استانبول و آنکارا، رشته زبان و ادبیات فارسی در سطح کارشناسی ارشد و دکترا تدریس میشود و از جایگاه ویژهای برخوردار است.
سفیر ترکیه در تهران در ادامه ایجاد رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی در دانشگاه تهران و همچنین تایید و ارزشیابی تعداد بیشتری از دانشگاههای ترکیه را خواستار شد.
وی همچنین با اشاره به پیشرفتهای علمی و موفقیتهای مراکز علمی ایران در سالهای اخیر گفت: ما همیشه پیگیر پیشرفتهای علمی ایران در همه زمینهها و رشتهها هستیم و اعتقاد داریم همکاریهای مشترک علمی و فناوری دو کشور ایران و ترکیه به عنوان دو کشور برتر منطقه، موجبات ارتقای علمی منطقه را نیز فراهم کرده و تبادل استاد و دانشجو را نیز بین دو کشور تسهیل میکند.
همچنین در این دیدار دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی، بینالمللی درخصوص نحوه ارتباطات دانشگاههای ایران و ترکیه و همچنین تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاههای دو کشور توضیحاتی ارائه کرد.
وی افزود: تاکنون توافقنامههای همکاری متعددی از طرف دانشگاههای ایران با دانشگاههای ترکیه به امضاء رسیده که با وجود اعلام آمادگی دانشگاههای ایرانی هنوز از طرف دانشگاههای ترکیه هیئت اجرایی مشخصی برای انجام مفاد این قراردادها معرفی نشده که در صورت هماهنگی بیشتر بین طرفین، تا جای ممکن در انجام بندهای این توافقنامهها فعالیت خواهیم کرد.
دکتر سالارآملی با بیان اینکه دانشگاههای تایید شده ترکیه در سطح متوسط از ۶ مورد در سال ۲۰۱۹ به ۱۷ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است، گفت: درخصوص ایجاد رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی هم علاوه بر دایر بودن این رشته در دانشگاه علامه طباطبایی، قصد ما بر این بوده که این رشته را در دانشگاه تبریز به دلیل اشتیاق بیشتر و همچنین داوطلبان فراوان برای یادگیری این رشته ایجاد کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند