میرنیوز
به گزارش ایسنا دکتر سورنا ستاری امرپز در مراسم رونمایی از داروی بیوتک آناکینرا افزود: حضور من در اینجا نه به دلیل تولید این دارو بلکه به دلیل مدلی است که ایجاد شده است، بر این اساس در حوزه بیوتکنولوژی بزرگترین اکوسیستم در منطقه را داریم و در آسیا بعد از ژاپن دومین کشور دارنده بزرگترین اکوسیستم نوآوری در حوزه بیوتکنولوژی هستیم.
وی با بیان اینکه تعداد داروهای بیوتک کشور از ۲۱ مورد به ۲۷ دارو رسیده است، اظهار کرد: این در حالی است که کشور ترکیه در همسایه ما تولید یک مورد از این داروها را در اختیار ندارد.
ستاری با بیان اینکه دسترسی به این تعداد دارو به دلیل ایجاد اکوسیستمی است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده است، اظهار کرد: در پژوهشگاههای دولتی که کارهای ارزندهای در آنها انجام میشود، محصول قابل رقابت تولید نمیشود، ولی در اکوسیستم حوزه بیوتک که بر گرفته از مدل توسعه بخش ICT بوده است، محصولات متنوعی تولید شده که نمونه آن این شرکت دانش بنیان است که داروی آناکینرا را به تولید رسانده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نمونه دیگر در این زمینه را فعالیت شرکتهای فعال در حوزه سلولهای بنیادی و ICT عنوان کرد و گفت: این شرکتها تنها ایدههای نوآورانه داشتند که بدون آشنایی با بازار، تعامل با مشتری، مالیات و بیمه وارد شتابدهندهها شدند و پس از تبدیل شدن تیم آنها به شرکت از درون شتابدهندهها خارج شدند و به فعالیت خود در مقیاس بالا ادامه دادند.
ستاری با تاکید بر اینکه در تاریخ کشور سابقه نداشته که در تولید واکسنهای انسانی بخش خصوصی وارد شوند، گفت: در حالی که با سرمایه گذاری بخش خصوصی واکسن سرطان دهانه رحم، آنفلوآنزا، روتا ویروس و کرونا به تولید رسیده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این شرکتها علاوه بر واکسن انسانی، واکسنهای حیوانی دام، طیور و آبزیان را به تولید رساندند، به گونهای که تولید ۲۶ تا ۲۷ واکسن در این زمینه در دستور کار شتابدهندهها قرار گرفته است.
به گفته وی واکسن تب برفکی از سوی شرکت تولید کننده داروی آناکینرا تولید شده است.
ستاری تولید واکسنهای آنفلوآنزا پرندگان و PPR برای نشخوارکنندگان را از دیگر دستاوردهای این شرکتها نام برد و یادآور شد: این حجم سرمایه گذاری در حوزه بیوتکنولوژی از سوی بخش خصوصی بی نظیر است و ما باید از آن حمایت کنیم و مانع زدایی کنیم.
ستاری با بیان آنکه کافی است امضای تاییدیههای شرکتها با تاخیر صورت گیرد تا آنها ناامید شوند، نمونه آن را XRAY کامیونها در گمرکات دانست که نمونه چینی آن با دو کاغذ وارد کشور میشود، ولی تولید داخل دو سال زمان برد تا تایید شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: خودرو برقی ایرانی نیز که به تازگی پلاک گذاری شده، ۵ سال زمان برد تا استانداردهای آن اخذ شود، در حالی که خودروهای خارجی به راحتی مجوز ورود به بازار را دریافت میکنند.
ستاری وجود چنین رویکردی را اقتصاد نفتی دانست که نیاز به دانشگاه ندارد و با پول هر چیزی خریداری و وارد میشود، یادآور شد: امروز خوشحالم که می بینم این اکوسیستم بالنده شده است، ولی ما همه در یک جبهه هستیم و در جبهه مخالف که یک اقتصاد نفتی دارد، قرار داریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی