میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، هفتاد و پنج سال پیش دانشمندان در محدوده موشکی "وایت سندز"(White Sands) در صحرای نیومکزیکوی آمریکا دوربینی را بر روی دماغه یک موشک بالستیک به نام "وی-۲"(V-۲) که توسط نازیها ساخته شده بود، قرار دادند و آن را به فضا پرتاب کردند که در نتیجه اولین عکس زمین از فضا توسط آن ثبت شد.
این رویداد در تاریخ ۲۴ اکتبر ۱۹۴۶ رخ داد و موشک بالستیک "وی-۲" به ارتفاع ۱۰۴ کیلومتری زمین که کمی بالاتر از ارتفاعی است که به عنوان "لبهی فضا" شناخته میشود، پرواز کرد و با آن دوربین تصویربرداری ۳۵ میلیمتری در هر یک و نیم ثانیه یک عکس گرفت.
سپس دوربین همراه با موشک به سرعت پایین آمد و به زمین بازگشت و با سرعت بیش از ۵۴۷ کیلومتر در ساعت به زمین برخورد کرد و متلاشی شد. اما دانشمندان با جستجو میان بقایای این موشک موفق به بازیابی نگاتیوهای آن دوربین شدند و اولین تصویر زمین از فضا را به بشریت هدیه دادند.
"مایکل نوفلد"(Michael Neufeld) متصدی ارشد بخش تاریخ فضایی در موزه ملی هوا و فضای آمریکا میگوید: برای سال ۱۹۴۶، این یک دستاورد شگفتانگیز بود.
آن دوربین در یک جعبه کوچک فولادی مخصوص قرار داده شده بود که به آن اجازه میداد در شرایط دشوار صعود و سقوط، بدون آسیب باقی بماند.
"فرد رولی" یکی از نیروهایی بود که در آن زمان برای بازیابی فیلم دوربین به محل سقوط موشک فرستاده شده بود. وی در مصاحبهای در سال ۲۰۰۶ گفت که یافتن دوربین باعث شد دانشمندان به وجد بیایند.
"دیوید دوورکین"(David DeVorkin) سرپرست موزه ملی هوا و فضا نیز میگوید برخلاف سقوط شدید و برخورد موشک با زمین، تنها یکی از لنزهای دوربین از دست رفته بود.
در نهایت وقتی دانشمندان در نهایت این تصویر بدیع را روی صفحه نمایش دیدند، از شدت هیجان سرمست شدند. این احساس سرخوشی ناشی از این واقعیت بود که ارتش ایالات متحده حتی یک چتر نجات برای بازگرداندن موشکهای ساخت آلمان نداشت، بنابراین هیچ راهی برای تضمین بازگشت امن محموله موشک وجود نداشت.
"نوفلد" گفت: کاری که آنها در موشکهای "V-۲" اولیه انجام دادند، اساساً این بود که تجهیزات را در بدنههای زرهی قرار میدادند و امیدوار بودند که پس از برخورد با زمین با سرعت ۱۰۰ مایل در ساعت جان سالم به در ببرند. این از خوش شانسی آنها بود که این بدنههای زرهی کار کردند و ما اکنون یک قطعهی جذاب از تاریخ را در قالب این عکس در اختیار داریم.
ماکت موشک وی-۲
موشک "وی-۲(موشک بالستیکی بود که در جنگ جهانی دوم در آلمان ساخته شد و برای بمباران استراتژیک اهداف متفقین به کار رفت. این موشک که با سوخت مایع کار میکرد، اولین نمونه از موشکهای بالستیک بود که توسط بشر ساخته شد.
موشکهای بالستیک به موشکهای دوربردی گفته میشود که از جو زمین خارج شده و بقیه مسیر را بدون سوخت و بر اساس قوانین بالستیکی طی میکنند تا دوباره به جو زمین برگشته و بر سر هدف خود فرود آیند. به این ترتیب موشک "وی-۲" اولین شیء ساخته شده به دست انسان بود که از جو زمین خارج میشد.
با شکست آلمان و پایان جنگ، این موشکها و طرحهای مربوط به آن به همراه سازندگانش به دست نیروهای آمریکا و شوروی افتادند و این امر، زمینهی ساخت دیگر موشکهای بالستیک نظامی و راکتهای مورد استفاده در صنعت فضانوردی در هر دو کشور را فراهم آورد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ارتباط میلیونها مرگ با آلودگی هوا
دعوت از مسئولان حوزه ارتباطات تاجیکستان برای بازدید از نمایشگاه تلکام ایران
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی امروز پایان می یابد
آیا شلغم پنی سلین دارد
بازدید تاجیکستان از نمایشگاه تلکام ایران
توسعه فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران تا سه سال آینده
فردا آخرین مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی سال ۱۴۰۳
عدم تصویب مزایای شغلی دستیاران در مجلس ضربه به آینده پزشکی ایران است
پذیرفته شدگان دکتری تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ از شرکت در آزمون سال بعد محروم شدند
هم افزایی آنتی بیوتیک و نانوذرات در مقابله با باکتری
هیچ واحدی از دانشگاه پیام نور منحل نشده است
واکنش وزارت بهداشت به ۱۰ هزار قدم پیاده روی روزانه
آئین نامه اجرایی «ابر دولت» تصویب شد
حراجی جمعه سیاه آمازون با اعتصاب کارگران بهم خورد
تصویب نشدن مزایای شغلی دستیاران در مجلس
تبدیل گرمای هدر رفته به برق، سادهتر و ارزانتر میشود
شبکه های اجتماعی برای کودکان استرالیایی ممنوع شد
کانادا شاکی گوگل شد
ضرورت نقشآفرینی طلاب نخبه در خدمت به جامعه
دیابتیها با خیال راحت این قند را مصرف کنند
آخرین وضعیت ماهوارههای هدهد و کوثر در فضا؛ انتقال تصاویر از ماهواره کوثر به زودی انجام میشود
دستور رئیس جمهور درخصوص برنامههای ۱۶ آذر دانشگاهها
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۱۲۵ تماس مزاحم داشت
واکنش وزارت بهداشت به ادعای روغن کنترل چربی خون!
آخرین وضعیت ماهواره های هدهد و کوثر در فضا؛ انتقال تصاویر از ماهواره کوثر به زودی انجام میشود
ابلاغیه ۱۹ بندی برنامههای ۱۶ آذر به دانشگاهها ابلاغ شد
واکنش وزارت بهداشت به ادعای روغن بالانسر و کنترل چربی خون!
جزئیات خدمات درمانی بیمه تکمیلی بازنشستگان+ سقف پرداختی
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد