میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حامد علی اکبرزاده در مراسم اختتامیه و فینال پنجمین دوره مسابقات ملی پایاننامه سه دقیقهای و نخستین دوره مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای که امروز در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد، درخصوص اهداف شکلگیری این مسابقات گفت: این سؤال مطرح میشود که آیا اساساً ارائه ۳ دقیقهای کتاب و پایاننامه، ارزش علمی دارد؟ اگر بخواهیم به این سؤال پاسخ دهیم، باید به سنت خود و جهان علمی امروز مراجعه کنیم. در سنت خودمان، یکی از کارهایی که بزرگان انجام میدادند، رویه تلخیص و خلاصهنویسی بود.
رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی افزود: در طب، نجوم، ریاضیات، فلسفه و دیگر علوم، کتابهایی نوشته میشد که خلاصهای از مهمترین مطالب آن علم را ارائه میکردند. همچنین کتابهایی نوشته میشد و بزرگان علم آنها را خلاصه میکردند. به عنوان مثال، فخر رازی کتابی تحت عنوان "المحصل" دارد که خواجه نصیرالدین طوسی این کتاب فخر رازی را با عنوان "تلخیص المحصل"، خلاصه میکند. نمونههای دیگری نیز در این زمینه وجود دارد و اگر در کتابهای قدما با واژههای موجز و الوجیز جستجو کنید، کتابهای فراوانی پیدا میکنید؛ یعنی بزرگان ما به این موضوع اهتمام داشتند که کتابهای مختصر و مفیدی را برای درک بهتر و ورود به یک علم، بنویسند.
علی اکبرزاده خاطرنشان کرد: اختصار و خلاصهنویسی در سنت ما مورد توجه بوده است؛ اما در غرب نیز به نظر میرسد که در جهان معاصر بیشتر به این موضوع پرداخته شده است. ارائه یک دستاورد علمی در غرب از شکل کتاب به سمت مقاله تغییر پیدا کرده است. در دستهبندی کتابها نیز شاهد تغییراتی مانند (چاپ) کتابهایی مانند Hand Book و Text Book هستیم. حتی در مقالهها نیز مهمترین بخش، قسمت چکیده (abstract) است؛ یعنی اینطور نیست که اگر علمی عمیق است، نمیتوانیم خلاصهای از آن را ارائه کنیم.
رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی تأکید کرد: این بحث را در (سخنرانیهای) TED نیز شاهد هستیم و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. مسابقات ملی پایاننامه و کتاب سه دقیقهای میتواند بومیشده رویدادهایی مانند TED یا رویدادهای مشابه در کشور باشد. مسابقات پایاننامه سه دقیقهای را از سال ۱۳۹۵ آغاز کردیم و سال ۱۳۹۶ به شکل ملی برگزار شد. مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای که امسال نخستین دوره آن برگزار شد نیز الهامگرفته از این مسابقات بود. با توجه به جایگاه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و وظایف آن در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی، این برنامهها را با همکاری واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور برگزار میکنیم و امیدواریم با بهبود شرایط بیماری ناشی از کرونا در کشور، بتوانیم این مسابقات را با شکوه بیشتری به شکل حضوری برگزار کنیم.
علی اکبرزاده ضمن انتقاد از اتفاقی که سال گذشته در زمینه برگزاری مسابقات پایان نامه سه دقیقهای روی داد، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به موازات برگزاری مسابقات ملی پایان نامه سه دقیقهای که توسط جهاد دانشگاهی برگزار میشود، مسابقهای را ترتیب داد که ابتر باقی ماند و اجرا نشد. به دوستان و همکاران توصیه میکنم که همراه و همکار جهاد دانشگاهی در برگزاری مسابقات ملی پایان نامه سه دقیقهای باشند. جهاد دانشگاهی به دلیل سابقه و عمق علمی که در این مجموعه وجود دارد، میتواند مسابقات ملی پایان نامه سه دقیقهای را با کمترین هزینه و بهترین کیفیت برگزار کند.
به گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه و فینال پنجمین دوره مسابقات ملی پایاننامه سه دقیقهای و نخستین دوره مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای، با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، دکتر محمد اللهیاری مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر علی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر حامد علی اکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، جمعی از فرهیختگان و همچنین راهیافتگان به مرحله نهایی این مسابقات امروز (۴ آبانماه ۱۴۰۰) در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در این مراسم، ضمن معرفی نفرات برگزیده پنجمین دوره مسابقات ملی پایاننامه سه دقیقهای و نخستین دوره مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای، از جهاد دانشگاهی واحد استان قزوین، جهاد دانشگاهی واحد استان کردستان، جهاد دانشگاهی واحد استان گیلان به عنوان واحدهای مجری برتر نخستین دوره مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای و از جهاد دانشگاهی واحد استان چهارمحال و بختیاری، جهاد دانشگاهی واحد استان زنجان، جهاد دانشگاهی واحد استان سمنان به عنوان واحدهای مجری برتر پنجمین دوره مسابقات ملی پایاننامه سه دقیقهای تقدیر شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
کره جنوبی روبات دوست ترین کشور دنیاست
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است