میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حسن ظهور امروز در چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) با بیان اینکه فرآیند فراخوان چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ منتشر شده است، افزود: این فراخوان مورد استقبال حدود ۳ هزار و ۳۰۰ دانشمند برجسته و ۸۵۰ مرکز علمی قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از طی فرآیند بررسی، ارزیابی و داوری آثار در طول دو سال، آثار ارسال شده بر اساس شاخصهایی چون "اثر"، "تاثیر اثر" و "صاحب اثر" با اختصاص بیش از ۲۰ هزار نفر-ساعت در حوزههای "علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات" با ۶۷ اثر، "زیستی و پزشکی" با ۱۹۷ اثر، "نانو و کلیه زمینههای علم و فناوری" با ۲۲۰ اثر داوری شد.
ظهور تاکید کرد: از میان آثار ارسالی، ۱۱ اثر به مرحله نهایی راه یافت و در نهایت ۵ اثر، شایسته تجلیل شناخته شد و امروز برای تجلیل از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در ۲۰۲۱ در دو گروه زیر به افتخار مینشینیم که به این شرح است:
معرفی گروه برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)
پروفسور زاهدْ حسن
پروفسور هیجانی بزرگ در زمینه حالتهای خاصی از مواد توپولوژیک که در آن رفتار جمعی الکترونها مثل یک ذره بنیادی منفرد یا «شبهذره» عمل میکند را خلق کرد و آن زمانی به وجود آمد که این دانشمند، یکی از شبهِذرهها را به صورت تجربی در یک نیمهفلز توپولوژیک کشف کرد: فِرمیون وِیْل؛ یک فرمیونِ بیجرم! بیجرم بودن به این معنی است که این شبهذره میتواند سریعتر از جریانهای الکتریکی عادی در ماده حرکت کند و در نتیجه میتواند کاربردهای هیجانانگیزی مانند ترانزیستورهای فوق سریع، یا حتی انواع جدیدی از ادوات الکترونیکی کوانتومی و لیزری داشته باشد.
پروفسور کامران وفا
نظریه ریسمانِ ایشان مبتنی بر این فرض است که «جوهرهای بنیادی ماده، ذرههای نقطه-مانند مثل الکترونها نیستند، بلکه چیزهای بسطیافتهای شبیه ریسمان هستند. این دانشمند در تکامل نظریه ریسمان بر آن شد که «فشردهسازیهای» جدیدی از نظریه ریسمان از جمله نظریه F را توسعه دهد. نظریه F به پژوهشگران کمک کرد همه چیز را به صورت کاملا هندسی توصیف کنند. به این ترتیب آنها برای آنالیز روشهای گوناگون فشردهسازی ابعاد اضافی در نظریه F و یافتن راهحلها، عملا میتوانند از تکنیکهای جبری در مواجهه با مسألههای هندسی استفاده کنند.
معرفی گروه برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص)
پروفسور محمد صایِغ
وی بر شناخت ساز و کار رَدِّ پیوند و فریفتن دستگاه ایمنی برای پذیرش پیوند، متمرکز است؛ مبحثی که در اصطلاح "مُدارایِ ایمنیشناختی" نامیده میشود.
رَدِّ مُزمنِ پیوند در بلندمدت از طریق آسیب زدن به اندام پیوندی، از کار انداختن تدریجی را به دنبال دارد. این دانشمند راهکارهای درمانی اختصاصی برای پیشگیری یا توقف این فرایند ابداع کرد.
پروفسور یحیی تَیَعْلاتی
وی به ثبت مشاهده فرآیند «پراکندگی نور با نور» دستیافته است. در جهانی که ۹۵ درصد از آن توسط انرژی و مادهِ تاریک تشکیل شده است و هنوز هیچ کس از ماهیت آن آگاه نیست؛ تمام دانش موجود تنها به ۵ درصد ماده متعارف محدود میشود. هدف از کاوش در زمینه پراکندگی نور با نور، جُستوجوی ذرههای اَکسیُون-مانند است که گزینه بسیار خوبی برای ماده تاریک هستند. این نتایج، چشماندازِ وجود تکقطبیهای مغناطیسی را ترسیم میکند که فهم الکتروُدینامیک را متفاوت میسازد.
پروفسور محمدْ اقبالْ چودْری
وی معتقد است گیاهان دارویی که از عصر باستان بنیان طب سنتی بودهاند، در دوران معاصر به عنوان منبع داروهای جدید نقشی مرکزی بازی میکنند و بنابراین به شناخت عمیقی از اصول شیمیایی و فرایندهای زیستشناختی با موفقیت در کشف مولکولهای جذاب با کاربردهای داروییِ بالقوه، دست یافته است.
دبیر علمی جایزه مصطفی یادآور شد: کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) بسیار مفتخر است که بسترِ احیایِ تاریخ علمی و فرهنگی جهان اسلام را از طریق معرفی مفاخر و چهرههای موفق علم و فناوری فراهم آورد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند