میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری امشب در مراسم برگزاری چهارمین دوره جایزه مصطفی ص که در تالار وحدت برگزار شد گفت: برای ما باعث افتخار است که در هفته مزین به نام پیامبر فرصت دیدار با جمعی از چهره های شامخ علمی در جهان اسلام را پیدا کرده ایم.
معاون علمی و فناوری با تبریک این ایام به جامعه اسلامی و به طور ویژه دوستداران پیامبر بزرگ اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص)، گفت: لازم می دانم نیکاندیشی بزرگانی که با ابتکار هفته وحدت، تفاوت در روایتها را به فرصتی برای تحکیم پیوندها در جامعه اسلامی تبدیل کرده است، ارج نهیم.
وی گفت: ما اکنون به واسطه چالشهای مشترکی که جامعه بزرگ اسلامی با آنها روبرو است، اهمیتِ وحدت و همدلی و در مقابل، عوارضِ تفرقه و نقار را به خوبی مشاهده می کنیم.
ستاری گفت: جامعه اسلامی همواره در معرض این انتخاب قرار دارد که چه نمایندگانی را برای ارائه تصویر و پیام اسلام به جهان معرفی کند؛ ما برای این پرسش، پاسخ تاریخی مناسبی را مبتنی بر میراث مشترک جهان اسلام می شناسیم.
به گفته وی، در قرن های مصطلح به دوران طلایی اسلام، همزمان با دوره شکوفایی علم و هنر در کشورهای اسلامی، صدا و لباس اسلام بر تن و زبان شخصیتهای بزرگ علمی و فرهنگی همچون حضرات ابونصر فارابی، مولانا جلال الدین، عمر خیام، محمد ابن موسی خوارزمی، ابن سینا، ابن هیثم و بسیاری دیگر از دانشمندان سرآمد اسلام بوده است.
وی ادامه داد: این شخصیتهای نام آور از یک سو در عالیترین مراتب علم و فرهنگ در زمانه خود قرار داشتند و از طرف دیگر شخصیتهایی فرامرزی بودند که اکنون آثار هر یک از آنها در شمار گنجینههای فرهنگی چند کشور اسلامی به حساب می آیند.
ستاری گفت: شکوفایی جامعه اسلامی مقارن با حضور چنین شخصیتهایی و در زمان و جایی روی داده که تصویر اسلام در قاب علم و فرهنگ ارائه شده است. به تعبیر پیامبر عظیم الشأن ما، «دانشمندان وارثان انبیا» هستند و بهترین نماینده برای رساندن پیام انبیا به ذهنهای جستوجوگر هستند.
معاون علمی گفت: مبتنی بر این بینش، جامعه اسلامی در زمان حاضر می تواند بنا به اشتراک در دین، کتاب و رسول و گنجینهای از میراث علمی و فرهنگی، زمینه ابتکارات جدید را برای برخورداری و پیشرفت مسلمانان جهان فراهم کند؛ در این رابطه، علم و فناوری به دلیل ماهیت فرافرهنگی خود، میتواند به عنوان چارچوبی برای همکاریهای نوع دوستانه بین کشورهای اسلامی عمل کند.
وی گفت: برای گذار به یک جامعه خلاق و نوآور به این باور دست یافتهایم که علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بینالمللی ظرفیت کافی برای همکاری در خصوص رفع چالشهای بزرگ جهانی را دارا است؛ این در حالی است که کشورهای اسلامی به واسطه زمینههایی مشترک فرهنگی از فرصتهایی بزرگ برای خلق اراده مشترک در راستای اقدامات جمعی برخوردارند.
وی ادامه داد: لذا در شرایط کنونی که کشورهای اسلامی با چالشهای بزرگ اجتماعی روبرو هستند، این مسئولیت متوجه همه متفکران و دانشمندان بزرگ جهان اسلام است که به عنوان پرچمدار ابتکارات مشترک فرهنگی عمل کنند.
وی گفت: جایزه مصطفی، معطوف به استفاده از علم و فناوری به عنوان یک مؤلفه فرصت ساز برای تقویت رشتههای اخوت در جامعه اسلامی است.
وی تاکید کرد: بسیار خرسندم که به برکت این جایزه بین المللی شبکه ای از دانشمندان جهان اسلام برای نگرش مسئله محور به علم و فناوری شکل گرفته است. همچنین امیدوارم با اتکال به وعده راستین خدا که «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» ، دانشمندان برگزیده در جایزه مصطفی و فرهیختگانی که با ما در برگزاری این جایزه همکاری می کنند، در عالیترین مراتب منزلت نزد خداوند بزرگ قرار گیرند.
وی خطاب به دانشمند برگزیده جایزه مصطفی؛ کامران وفا گفت: سخاوت ایشان را ستایش می کنم و بر هیچ کسی پوشیده نیست که اهدای جایزه پروفسور وفا برای توسعه علوم بنیادی ایران کار بزرگی بوده است این وظیفه معاونت علمی و وزارت علوم را سنگین تر می کند.
منبع : خبرگزاری مهر
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها