میرنیوز
به گزارش ایسنا، رحمت الله خرمالی در رویداد یکشنبههای صادراتی با موضوع "پذیرش هیات تجاری و فناوری از کشور ازبکستان" با اشاره به ارتباطات بین المللی ایران با کشور ازبکستان، افزود: سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران وازبکستان در سال گذشته برگزار شد و امسال نیز چهاردهمین دوره این اجلاس در سال جاری در حوزههای تخصصی فرهنگی، اجتماعی، علمی و فناوری برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ازبکستان در ۶ ماه اول سال جاری درجایگاه دوم اهداف صادراتی ایران در میان کشورهای مشترک المنافع قرار دارد، اظهار کرد: صادرات ایران به این کشور ۳۰۰ درصد رشد داشته است که این رشد نشان از تلاش فعالان اقتصادی و اتاق بارزگانی ایران است .
خرمالی با اشاره به تلاش ایران برای رساندن سهم صادراتی ایران به کشور ازبکستان تا پایان سال به ۲۵۰ میلیون دلار، خاطر نشان کرد: درصدد هستیم که و در افق ۱۴۰۴ سهم صادراتی ایران به این کشور به ۴۰۰ میلیون دلار برسد و این در حالی است که با استقرار رییس جمهور جدید این کشور، تغییر در سیاست تعاملی به ویژه با جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده و در حال حاضر روابط حسنهای با این کشور برقرار شده است.
رییس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران حجم واردات کشور ازبکستان را ۲۰ میلیارد دلار عنوان کرد و یادآور شد: سهم ایران از این میزان قابل توجه نیست که این امر به دلیل نفوذ بالای رقبایی چون روسیه، چین و ترکیه در این کشور است
وی خاطر نشان کرد: که این کشور بر اساس برنامه ریزیهای خود درصدد است که تا سال ۲۰۲۵ میزان GDP خود را از ۵۰ میلیارد دلار به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد و در حوزههایی چون پزشکی و سلامت، صنعت ساختمان، کشاورزی، انرژیهای تجدید پذیر اقدام به جذب سرمایه کند و در این راستا اقدام به راه اندازی وزارتخانه جدیدی به نام "وزارت تجارت و سرمایه گذاری" کرده است.
خرمالی برای توسعه همکاری میان ایران و ازبکستان پیشنهاد راه اندازی منطقه آزاد را ارائه کرد و گفت: ما به دنبال تقویت جایگاه ایران در بازار این کشور در حوزههای فناورانه هستیم و کشور ازبکستان نیز علاقه مند به همکاری با ایران در حوزههای پزشکی و دارویی است.
وی اضافه کرد: در این راستا یکی از شرکتهای ایرانی در این کشور در حوزه دارویی سرمایه گذاری کرده است که به دلیل چالشهایی که در گذشته برای این شرکت ایجاد شده بود، با مشکلاتی روبرو است.
رئیس اداره آسیای مرکزی سازمان توسعه تجارت ایران، نیازهای کشور ازبکستان را در حوزههای صنعت ساختمان در عرصه میلگرد، نئوپان، پلی پیلن و پروپیلن و مواد غذایی است و ایران در این حوزهها سهم بالایی در بازار این کشور ندارد.
خرمالی با اشاره به برگزاری پاویون کمیسیون مشترک در نیمه آذرماه گفت: این پاویون در تهران برگزار خواهد شد و در حاشیه آن اسنادی همکاری در حوزه علم و فناوری با معاونت علمی و همچنین در حوزه گمرک تبادل خواهد شد.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از زمینههای همکاری میان دو کشور تبادل استاد است که در حال حاضر یکی از اساتید دانشگاه پیام نور درکرسی ادبیات فارسی مشغول به کار شده اند.
به گزارش ایسنا، در این رویداد همچنین مصطفی گودرزی رایزن بازرگانی سفارت ایران در تاشکند گفت: کشور ازبکستان در ۵ سال اخیر اصلاحات گستردهای در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: از زمان پاندمی کرونا این کشور و به ویژه در حوزه علم و فناوری تغییراتی ایجاد کرده به گونهای که یکی از اولویتهای این کشور قرار گرفته است.
گودرزی، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن بر اساس برنامههای مدون، این کشور قرار گرفتن جز ۵۰ کشور برتر در حوزه علم و فناوری و شاخصهای نوآوری تا سال ۲۰۳۰ را هدفگذاری کرده است که در این راستا با ایجاد دو پارک علم و فناوری و استقرار شرکتهای دانش بنیان در آن اقدام به توسعه فناوری در کشور کرده است.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در تاشکند با اشاره به علاقهمندی این کشور برای همکاری با ایران، خاطر نشان کرد: پزشکی، دارو سازی، انرژیهای تجدید پذیر،مصالح ساختمانی از جمله نیازهای این کشور است که امیدوارم با برنامه ریزیهای انجام شده زمینه همکاری دو کشور در این حوزهها فراهم شود.
وی پیشنهاد راه اندازی پارک علم و فناوری مشترک میان دو کشور ایران و ازبکستان را برای توسعه این همکاریها را ارائه کرد و ادامه داد: در صنعت ساختمان یکی از نیازهای کشور ازبکستان در حوزه سیمان و محصولات فولادی است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک