میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی در هفدهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی که با محوریت رو نمایی از برنامه پنج ساله راهبردی عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم تحقیقاتی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب برای دانشگاه آزاد مسیرهایی را تعریف کرده اند که برای ما حجت است. دانشگاه آزاد باید بتواند با انتخاب اساتید مومن و قوی به محیطی تحقیقی تبدیل شود و در جهت مسیری رود که به تبدیل شدن به معتبرترین دانشگاههای دنیا منجر شود.
وی ادامه داد: این دانشگاه در رتبه بندی شانگهای 2021 در رشته مکانیک رتبه 43 را کسب کرد.
طهرانچی با بیان این که با اجرای برنامه ها دو رکن فرهنگ سازی و بستر سازی دارد، افزود: کنش گران عرصه تحول، دانشجویان ،کارکنان و اعضای هیات علمی و مدیران هستند . رفتار مدیران در تحول به نوع نگاه آنها بستگی دارد. اگر کسی اعتقاد به تحول ندارد باید جایش را به کسی بدهد که به تحول اعتقاد دارد.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان این که سه گونه مدیر تحول گریز ، تحول خواه و تحول آفرین داریم، خاطر نشان کرد: ما به دنبال مدیر تحول آفرین هستیم. ما به دنبال این نیستیم که دانشگاه عین غربیها درست کنیم . این صحیح نیست. این تحول دانش و بینش می خواهد و ما باید در این راستا فرمایشات مقام معظم رهبری را در یابیم.
طهرانچی با اشاره به امر آموزش در دوران پساکرونا افزود: دانشگاه نوینی که در دوران پساکرونا با آن مواجهیم تنها کنش گر آموزش نیست . مسیر، مسیر تحولی است و دانشگاه باید موتور محرک این مسیر تحولی باشد. مفهوم کرونا و پس از آن فضای مجازی و رفتن در مسیر جهانی سازی مسیری است که باید به آن فکر کنیم و کرونا این امر را سرعت بخشیده است.
وی تصریح کرد: امروزه یک دانش آموز کلاس اولی روزانه چند ساعت از زمان خود را در فضای مجازی سپری می کند و در سبک زندگی او تحول ایجاد شده است.
طهرانچی با بیان این که ما اهل مواجهه با فناوری هستیم نه فناوری شیفته و نه فناوری گریز، گفت: قبل از کرونا دانشگاه و دبیرستان تنها نهادهای اجتماعی بود ولی در دوران کرونا فضای مجازی جای دانشگاه را به حد زیادی گرفته است . ما باید به این فکر کنیم که بازگشایی دانشگاه فقط و فقط از سرگیری سلف و خوابگاه نیست. بلکه فضای حقیقی جدید یک فضای جدید است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: سند دانشگاه آزاد اسلامی آرمان ما است. اقدام در سطح اجرایی دانشگاه باید برنامه ریزی شود. و اجرایی شدن برنامه راهبردی دانشگاه آزاد باید برای واحدها انجام شود.
وی با اشاره به تفاوت های آموزش در دوران قبل و بعد از کرونا افزود: آموزش در دوران قبل از کرونا حافظه محور بود و این آموزش ما را به جایی نمی رساند . اگر می خواهید دانشگاه را برای آموزش حقیقی بازگشایی کنید و به سمت آموزش حقیقی برگردیم باید بدانیم که دیگر کسی طالب آموزش حافظه محور نیست و این سبک آموزش باید تغییر پیدا کند. دو سال پیش 40 هزار استاد با آموزش مجازی آشنایی نداشتند ولی امروز همه این شیوه آموزش را به خوبی اجرا می کنند.
طهرانچی با بیان این که اگر این تحولات در دانشگاه رخ ندهد، دانشگاه آزاد محکوم به نابودی خواهد بود اظهار کرد: اقتصاد شهریه محور مبتنی بر ارزش افزوده ملک ، یک اقتصاد بیمار است و باید متحول شود .
وی از دیگر معیارهای چرخش تحول آفرین را این گونه عنوان کرد: باید رشد کمی و فیزیکی و غیر هدفمند واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برچیده شود.امروز باید به فکر فردا باشیم. باید به بعد دو گانه مجازی و حقیقی آموزش توجه کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان این که بحث آمایش و ماموریت گرایی کار بزرگی است ،خاطر نشان کرد: در پاردایم ثابت نمی شود تحول ایجاد کرد. هدف ما تربیت علمی و اخلاقی است. دانشگاه باید محیط تربیت اجتماعی باشد. فردای ایران اسلامی در گرو اقدام اسلامی ما است. رشد باید با تکیه بر توان ایمان و رافت علمی باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن