میرنیوز
به گزارش ایسنا، وحید احمدی در نخستین رویداد گفتمان پیشروی علمی با موضوع ایدهها و تجربههای زنان در علم و فناوری که امروز از سوی کرسی ترویج علم یونسکو، با هدف سادهسازی علم برای عموم و همزمان با هفته بزرگداشت مقام مادر و زن و روز جهانی زنان و دختران در علم (۱۱ فوریه) در دانشگاه الزهرا برگزار شد، ابتدا به معرفی هدف از برگزاری نشستهای گفتمان علمی پیشرو پرداخت و گفت: نخستین رویداد را با موضوع زنان در عرصه علم، فناوری و نوآوری برگزار کردیم؛ اما هدف فراگیری گفتمان علمی است تا بتوانیم علم را به مجموعه لایههای مختلف جامعه رسوخ دهیم.
وی با بیان این که در کشور شاهد حرکت پیشرو در حوزه علم و فناوری به خصوص بخشهای تحقیقاتی هستیم، رتبه ۱۶ کشور در تولید مقالات علمی و رشد میزان ارجاعات را یادآور شد و افزود: دستیابی به این توفیق با همراهی جامعه علمی ۵۰ درصدی زنان بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵ (۵۱ درصد مردان و ۴۹ درصد زنان)، توضیح داد: با بررسی تعداد دانشجویان مراکز آموزش عالی طی سالهای ۵۰ تا ۹۶ شاهد آن هستیم که از سالهای ۸۲، ۸۳ نرخ جمعیت خانمها در آموزش عالی افزایش پیدا کرده است؛ این درحالی است که در دانشگاه دولتی جمعیت خانمها بیشتر از آقایان بوده، اما دانشگاه آزاد آمار کل را عوض کرده و این باعث شده که سهم مردان از آموزش عالی در سالهای ۹۵-۹۶، ۵۷ درصد و سهم زنان ۴۳ درصد باشد.
احمدی با اشاره به توزیع ثبتنام شدگان به تفکیک مقطع تحصیلی و جنسیت، گفت: تنها در رشتههای فنی و مهندسی درصد حضور زنان کمتر از مردان است، در حالی که در سایر رشتهها درصد حضور مردان و زنان اختلاف چندانی ندارد.
وی سپس به آمار آموزشگران دانشگاهی به استثنای دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: ۳۳ درصد آموزشگران دانشگاهی (اساتید و اعضای هیات علمی) را خانمها تشکیل میدهند.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تصریح کرد: این در حالی است که آمار حوزه اقتصادی و حضور زنان در این بخش چندان آمار خوبی نیست و نرخ مشارکت اقتصادی زنان (نسبت جمعیت جویای کار اعم از شاغل و بیکار به جمعیت در سن کار) ۱۶ درصد و همین نرخ در آقایان ۶۵ درصد است. این در حالی است که نرخ بیکاری خانمها ۱۰ درصد و نرخ بیکاری آقایان ۲۰ درصد است و نرخ مشارکت اقتصادی خانمها در کشور ما از متوسط خاورمیانه پایینتر است.
وی افزود: نرخ بیکاری در کشورهای متوسط جهان ۵ الی ۶ درصد است، همچنین سهم زنان از اشتغال در سمتهای مدیریتی در ایران به این صورت است که در مقطعی بالا رفته و نسبت به کشورهای با درآمد پایینتر از متوسط نرخ بهتری بوده است، در حالی که همین آمار در مقایسه با کشورهای با درآمد بالا و نرخ جهانی فاصله زیادی دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور درباره سهم زنان از ثبت اختراع،گفت: ۷ درصد اختراعات مربوط به زنان، ۲۴ درصد به صورت مشترک بین زنان و مردان و ۶۹ درصد مربوط به مردان است که این ارقام مجموع ۳۱ درصد مشارکت زنان در اختراعات را نشان میدهد که با توجه به نرخ جهانی ثبت اختراعات زنان (۲۹.۱ درصد) حضور زنان کشور ما در عرصه پتنت از نرخ جهانی بالاتر است.
وی خاطر نشان کرد: ۱۲۷ زن ایران محققانی هستند که دارای اچایندکس بالای ۲۲ در اسکوپوس هستند.
احمدی سپس به ارائه یک جمعبندی پرداخت و گفت: با توجه به حضور پر رنگ دانشجویان خانم در دانشگاهها و روند فزاینده اساتید خانم روند مثبت حضور زنان در سمتهای مدیریتی کشور و نیز نرخ زنان مخترع در ثبت اختراعات کشور ظرفیت خوبی برای حضور زنان در این عرصهها وجود دارد که البته این ظرفیت باید برای مشارکت فعال در حوزههای مختلف اثرگذار در اقتصاد، مدیریت و دیگر حوزههای توسعهای کشور محسوستر باشد که این خود نیازمند تحلیل اجتماعی، فرهنگی و آموزشی است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
یک ماده دیگر از آییننامه فعالیت در حوزه تجهیزات پزشکی باطل شد
تصفیه پساب یکی از بزرگترین کارخانههای پروتئینی کشور با کمک «نانوحباب»
برترینهای مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر معرفی شدند
ذخیره دادهها در الماس برای چند میلیون سال!
افرادی که با مهندسی و کمیت پژوهش بالا آمدند در جشنواره رازی برگزیده نشوند
استادیاران جوان دانشگاههای علوم پزشکی ۲ گرنت پژوهشی میگیرند
پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه انقلاب اسلامی منوط به ارائه رساله شد
ارتباط میلیونها مرگ با آلودگی هوا
دعوت از مسئولان حوزه ارتباطات تاجیکستان برای بازدید از نمایشگاه تلکام ایران
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی امروز پایان می یابد
آیا شلغم پنی سلین دارد
بازدید تاجیکستان از نمایشگاه تلکام ایران
توسعه فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران تا سه سال آینده
فردا آخرین مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی سال ۱۴۰۳
عدم تصویب مزایای شغلی دستیاران در مجلس ضربه به آینده پزشکی ایران است
پذیرفته شدگان دکتری تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ از شرکت در آزمون سال بعد محروم شدند
هم افزایی آنتی بیوتیک و نانوذرات در مقابله با باکتری
هیچ واحدی از دانشگاه پیام نور منحل نشده است
واکنش وزارت بهداشت به ۱۰ هزار قدم پیاده روی روزانه
آئین نامه اجرایی «ابر دولت» تصویب شد
حراجی جمعه سیاه آمازون با اعتصاب کارگران بهم خورد
تصویب نشدن مزایای شغلی دستیاران در مجلس
تبدیل گرمای هدر رفته به برق، سادهتر و ارزانتر میشود
شبکه های اجتماعی برای کودکان استرالیایی ممنوع شد
کانادا شاکی گوگل شد
ضرورت نقشآفرینی طلاب نخبه در خدمت به جامعه
دیابتیها با خیال راحت این قند را مصرف کنند
آخرین وضعیت ماهوارههای هدهد و کوثر در فضا؛ انتقال تصاویر از ماهواره کوثر به زودی انجام میشود
دستور رئیس جمهور درخصوص برنامههای ۱۶ آذر دانشگاهها
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۱۲۵ تماس مزاحم داشت