میرنیوز
مجتبی زارع مهرجردی، مدیر طرحهای کلان صندوق نوآوری و شکوفایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به سابقه فعالیتهای صندوق نوآوری و شکوفایی، افزود: در چند سالی که از تاسیس این صندوق میگذرد، مجموعه شرکتهای دانش بنیان را مورد حمایت قرار دادیم و این شرکتها در طی این سالها توانمند شدند، به گونهای که برخی از آنها به فناوری و دانش فنی مختلف دست یافتند.
وی ادامه داد: در انتهای سال ۱۳۹۸ بر حسب نیازهای فناورانه که از سوی دستگاههای مختلف به ما اعلام شده بود، این سوال مطرح شد که شرکتهای دانش بنیانی که تاکنون خدمات مختلف در راستای رشد و اعتلای آنها اعطا شده است، آیا ظرفیت لازم برای رفع نیازمندیهای فناورانه موجود در کشور را دارند یا خیر؟ از این رو اقدام به بررسی وضعیت این شرکتها کردیم.
مهرجردی خاطر نشان کرد: بر این اساس چند شرکت بزرگ صنعتی را مورد بررسی قرار دادیم و بر اساس دستاوردهایی که از این بازدیدها کسب کردیم، ما را به این سمت هدایت کرد که کمیتهای تحت عنوان "کمیته طرحهای کلان ملی" را در صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف همکاری با دستگاههای دولتی برای بهره برداری از توان شرکتهای دانشبنیان ایجاد کنیم.
مدیر طرحهای کلان ملی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ماموریتهای این کمیته توضیح داد: دستگاههایی که نیاز فناورانه داشته باشند، به ما اعلام خواهند کرد و ما به دنبال راه حلی برای رفع این نیازها با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان هستیم و در این مسیر تاکید ما به دستگاههای دولتی آن است که مایل نیستم آنها کالا و جنس معیوب از این شرکتها خریداری کنند، بلکه تنها لازم است نیاز فناورانه خود را به زبان فنی به ما اعلام کنند.
وی زبان فنی را شامل ویژگیهای نیاز فناورانه دانست و اظهار کرد: در صورتی که نیاز و محصول مورد نیاز دستگاهها توسط شرکتهای دانشبنیان بر اساس مشخصات فنی اعلام شده، تولید شد، آنها نسبت به خرید آن فناوری از شرکتهای دانشبنیان اقدام کنند.
این مقام مسؤول، عمدهترین مشکلات رفع نیازهای دستگاهها را در حوزه محصولات با فناوری بالا دانست و گفت: برخی موارد بوده که شرکتها محصول مورد تقاضا را به دلیل دارا بودن فناوری بالا نتوانسته تولید کند و شکست خورده است که در چنین شرایطی ما در زمینه نحوه حمایت از این دسته از شرکتها تصمیم گیری خواهیم کرد تا بتوانند این مرحله را پشت سر بگذارند.
موفقیتهایی در طرحهای کلان مشارکتی
مهرجردی با اشاره به تعداد شرکتهای حاضر در اجرای طرحهای کلان ملی، تاکید کرد: تاکنون از این جنس طرحها، حدود ۱۱۵ طرح با ارزش بیشتر از ۱۵۰۰ میلیارد تومان مصوب شده است که از تعداد ۱۱۵ طرح برای حدود ۹۶ طرح به ارزش بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است.
به گفته وی ۱۱۵ شرکتی که در این طرح مورد حمایت قرار گرفتهاند، الزاما شرکتهای بزرگ دانشبنیان نبودند، بلکه برخی از آنها شرکتهایی بودند که فروشی نداشتند و تنها فناوری را در اختیار داشتند.
مهرجردی با بیان اینکه مسیر درست در حمایت از شرکتهای دانش بنیان آن است که به این ظرفیتها اعتماد شود، به برخی از موفقیت شرکتهای دانشبنیان در رفع چالشهای کشور اشاره کرد و گفت: ما در کمیته ملی طرحهای ملی صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۹ مساله جدی تعریف کردیم که شامل حوزههای "سلامت"، "امنیت نرم"، "امنیت غذایی"، " شهر هوشمند"، "آب و محیط زیست"، "حمل و نقل پیشرفته"، "انرژی"، "آزمایشگاه و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی" و "زنجیره ارزش صنایع و معادن" است.
شرکتهای حوزه سلامت پیشتاز در ارائه خدمت
مهرجردی با بیان اینکه در هر یک از این حوزههای نهگانه عملکردهایی ایجاد شده است، افزود: ولی با توجه به شرایط ویژه کشور از یکی دو سال گذشته، حوزه "سلامت" کمیته ملی طرحهای ملی صندوق نوآوری پر رنگتر بوده است، به گونهای که در حوزه سلامت ۳۵ طرح به ارزشی بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان مصوب شده است.
مدیر طرحهای کلان ملی صندوق نوآوری از جمله طرحهای مصوب حوزه سلامت را "واکسن HPV"، عنوان کرد و با بیان اینکه خط تولید این واکسن راه اندازی شده است، اضافه کرد: تکمیل خط تولید داروهای مشتق از پلاسما از دیگر موفقیتهای این کمیته است. تا چند سال گذشته برای تولید این نوع داروها، پلاسمای خون از داوطلبان ایرانی گرفته و به کشورهایی چون فرانسه صادر میشد تا آلبومین و مشتقات با ارزش افزوده بالای پلاسما در این کشور جداسازی شود و با ۱۰ برابر قیمت وارد کشور میشد.
وی ادامه داد: تولید ونتیلاتورها از دیگر طرحهای مصوب در این کمیته است که در اسفندماه سال ۱۳۹۸، مبلغ قابل توجهی را به چند شرکت دانشبنیان اعطا کردیم تا نیاز کشور را در این زمینه مرتفع کنند.
مهرجردی، تولید دستگاه اکسیژنسازها و دستگاههای ثبت علائم حیاتی را از دیگر خدماتی عنوان کرد که اگر از سوی شرکتهای دانشبنیان تولید نمیشدند، بیمارستانهای کشور در پاندمی کرونا با چالشهای جدی روبرو میشدند، یادآور شد: با این اقدامات در حال حاضر وزارت بهداشت با ما همکاری نزدیکی دارد، ضمن آنکه وزارت راه، مسکن و شهرسازی چندین طرح را به ما ارجاع داده است.
وی با بیان اینکه با وزارت نفت و شرکت ملی گاز نیز همکاری جدی را آغاز کردیم، خاطر نشان کرد: در این همکاری بخش عمدهای از نیازها و تجهیزات مورد نیاز در صنعت نفت که در گذشته به دلیل اعمال تحریمها، آسیب جدی وارد میکرد، از سوی شرکتهای دانشبنیان تولید شدند و به بهرهبرداری رسیدند.
مهرجردی، با تاکید بر اینکه از میان دستگاههای همکار شرکت ملی گاز بیشترین میزان تقاضا و بیشترین مشارکت در انعقاد قرارداد با شرکتهای دانش بنیان را داشته است، گفت: این همکاری به دلیل رویکرد مدیران این شرکت و همچنین اعمال تحریمها علیه کشور بوده است؛ چرا که اگر کالایی در بخش تولید گاز تامین نشود و اختلالاتی در تامین آن ایجاد شود، مشترکان بدون گاز خواهند ماند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مکملی برای درمان موثر بیماریهای ریوی
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها