میرنیوز
به گزارش ایسنا، تولید خوراک دام فرآوری شده از سرشاخه نیشکر کاری است که این فعالان فناور انجام دادند تا منبعی جدید برای تغذیه دام در دسترس قرار بگیرد. اهمیت این کار با توجه به شرایط کمبود علوفه، فقر مراتع و محدودیت دسترسی به منابع آب و خاک حاصلخیز است.
هر سال میزان قابل توجهی از بقایای کشاورزی در کشور تولید می شود؛ منبعی غنی که میتواند خوراک پایه دام ها را تامین کند. بقایای نیشکر شامل سرشاخه، پیت و باگاس و ملاس یکی از همین پسماندهای کشاورزی است که در طرحی به عنوان منبعی جدید برای تولید خوراک دام استفاده شد.
این بقایا پس از برداشت محصول روی زمین به جای میماند و مانع از عملیات خاکورزی می شود. این مسئله معضلی بزرگ در زراعت نیشکر محسوب میشود. بسیاری از موارد این بقایا سوزانده میشود که خود مشکلات زیست محیطی را ایجاد میکند؛ اما با این راهکار فناورانه علاوه بر رفع این مشکلات، منبعی جدید نیز برای خوراک دام تولید شد.
سرشاخه نیشکر حدود ۲۵ درصد از کل تولید زراعت نیشکر را شامل میشود که دارای ارزش غذایی مناسبی است، به نحوی که پروتئین خام و انرژی زایی آن نسبت به کاه غلات بالاتر است و میتوان آن را در ردیف علوفههای متوسط طبقه بندی کرد. در صورت فرآوری سرشاخه نیشکر به وسیله مواد آلی و شیمیایی، ارزش غذایی آن افزایش یافته و میتواند به عنوان یک منبع مهم در تأمین غذای دام مورد استفاده قرار گیرد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، در حال حاضر تمام مراحل مطالعه، تحقیق، پژوهش، طراحی، ساخت قطعات و کارخانه صنعتی تولید علوفه دامی از سرشاخه نیشکر توسط محققان و صنعتگران داخلی صورت گرفته است. پایلوت خط تولید این محصول دانش بنیان برای نخستین بار در کشور در استان خوزستان اجرا شد. کارگروه توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این طرح حمایت کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد