میرنیوز
به گزارش ایسنا دکتر پریسا صداقتی، عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان در وبیناری با اشاره به اجرای مطالعاتی در زمینه اثرات کم تحرکی سالمندان در زمان شیوع کرونا، گفت: پیشینه اجرای این مطالعات، تحقیقاتی است که در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ انجام شده بود. این مطالعات با هدف بررسی اثر محدودیتهای بیماری کرونا بر فعالیت بدنی و سلامت ذهنی کودکان و بزرگسالان با معلولیت جسمی و ذهنی و بررسی اثر قرنطینه و تنها بر سلامت بدنی و ذهنی سالمندان در طی همه گیری ویروس کرونا انجام شده بود.
وی با اشاره به نتایج این مطالعات، خاطر نشان کرد: نتایج این دو بررسی نشان داد که محدودیتهای ایجاد شده در زمینه بیماری کرونا موجب کاهش فعالیت بدنی شده، ضمن آنکه قرنطینه اجتماعی و ارتباطی تاثیر منفی زیادی بر احساسات، سلامت روانی و جسمی سالمندان دارد.
صداقتی، کاهش طول عمر را از دیگر عوارض ناشی از برگزاری قرنطینههای اجتماعی دانست و افزود: بر این اساس ما مطالعاتی را با عنوان "تاثیر کم تحرکی ناشی از کووید-۱۹ بر عملکرد حرکتی سالمندان ساکن در مراکز مراقبتی" اجرایی کردیم. این مطالعه با هدف کلی بررسی یک دوره کم تحرکی ناشی از دوران پاندمی کرونا بر برخی فاکتورهای عملکرد اجرایی شد.
وی فاکتورهای عملکردی حرکتی را شامل راه رفتن و احتمال سقوط در سالمندان ساکن مراکز نگهداری از سالمندان استان گیلان دانست و ادامه داد: این مطالعات در مدت یک سال از انتهای سال ۹۸ تا انتهای سال ۹۹ بوده است و طی آن ۳۴ نفر از سالمندان ۶۵ تا ۷۰ سال ساکن مراکز سالمندی شهر رشت مورد ارزیابی قرار گرفت که این تعداد در انتهای این تحقیقات به ۲۶ نفر تقلیل یافت. دلیل این تقلیل ابتلای برخی از آنها به بیماری کرونا و یا فوت مشارکت کننده در این مطالعات بوده است.
این عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان با اشاره به جزئیات این مطالعات یک ساله، توضیح داد: بررسی تاثیر یک سال کم تحرکی ناشی از دوران پاندمی کرونا بر تعادل عملکردی سالمندان، سرعت راه رفتن و احتمال سقوط سالمندان ساکن در مراکز سالمندان از موارد مورد بررسی در این مطالعات بوده است.
این محقق اضافه کرد: بررسی نتایج یک ساله این تحقیقات نشان میدهد که عملکرد حرکتی افراد قبل و بعد از شیوع کرونا تفاوت معنی داری داشته است. به عنوان نمونه احتمال سقوط از ۱۷ نفر در قبل از شیوع کرونا به ۲۵ نفر بعد از شیوع ویروس کرونا افزایش یافت.
صداقتی خاطر نشان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیقات، برای جلوگیری و یا کاهش تاثیرات منفی کم تحرکی در سالمندان ساکن در مراکز سالمندان یا محیط منزل باید با در نظر گرفتن پروتکلهای بهداشتی در دوره همه گیری کرونا برای افراد سالمند مقدمات آموزش انواع تمرینات یا حرکات ایستا یا در جا در محیط شخصی فراهم شود و لازم است به همراهان یا خانواده سالمندان آموزشهایی در خصوص آشنایی با تمرینات حرکتی متنوع و قابل اجرا در محیطهای کوچک و منزل داده شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند