میرنیوز

چرخش مالی کلاسهای کنکور سالانه حدود ۲۰میلیارد تومان است/ نابرابری طبقاتی در ورود به دانشگاه

چرخش مالی کلاسهای کنکور سالانه حدود ۲۰میلیارد تومان است/ نابرابری طبقاتی در ورود به دانشگاه 2021-09-25T11:08:48+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه با موضوع «آزمون سراسری دانشگاه ها» با حضور «دکتر محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی »، «دکتر کبگانیان استاد دانشگاه و عضو شورای انقلاب فرهنگی »، «مجید حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران» و «عباس نادری معلم و مشاور تحصیلی » از شبکه دو سیما پخش شد.

زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این خصوص اظهار داشت: در رابطه با کنکور و آثار مترتب با آن، تلاش های بسیاری صورت گرفت تا بتوانیم کنکور به روش کنونی حذف شود و مسائل دیگری از جمله آزمون استاندارد جایگزین آن شود. سال ۱۳۸۶ به کمک مجلس قانون حذف کنکور یا «سنجش و پذیریش دانشجو » به تصویب رسید. در ماده ۲ این قانون به صراحت اعلام شد که می بایست بعد از ۵سال کنکور حذف شود و به جای آن بحث آزمون های استاندارد مطرح شد.

وی افزود: در سال ۱۳۹۲ زمان حذف کنکور رسیده بود، لیکن وزارت آموزش و پرورش در این خصوص کاری نکرده بود و مشکلاتی در این راستا از سوی آموزش و پرورش مطرح گردید. لذا؛ به ناچار در سال ۹۲، قانون جدیدی پیرو قانون قبلی مصوب شد.

زاهدی عنوان کرد: قانون قبلی تاکید بر این داشت که برای سه سال آخر دبیرستان که شامل دوره پیش دانشگاهی و دو سال ماقبل آن می شد، آزمون استاندار برگزار شود و آزمون ها ملاک قرار بگیرند و بعد از ۵ سال کنکور حذف شود. در قانون جدید عنوان شد که طی ۵سال باید برنامه ریزی به گونه ای صورت بگیرد که حداقل ۸۵درصد ورودی های دانشگاه از طریق آزمون های استاندارد و براساس سابقه تحصیلی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت: در قانون سال ۱۳۸۶ تاکید شده بود که براساس مجموعه دروس سه سال آخر آزمون استاندارد برگزار شود لیکن در قانون جدید گفته شد که دروسی که آموزش و پرورش می تواند در این سه سال آزمون استاندارد را برگزار کند، انجام گیرد تا آموزش و پرورش بتواند بر اساس قانون خود را تطبیق دهد.

زاهدی افزود: خوشبختانه در حال حاضر ۸۹ درصد ظرفیت دانشگاه ها می تواند بدون کنکور و براساس سابقه تحصیلی باشد و به عبارتی قانون مصوب مجلس اجرا شده، لیکن هنوز کنکور وجود دارد.

وی اضافه کرد: بحث اصلی و کلان در سال ۸۶، در راستای حذف کنکور به طور کلی بود و هدف غایی بر حذف کنکور می باشد.

زاهدی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش هنوز نتوانسته است آزمون های استاندارد را در سه سال آخر به خوبی اجرا کند. بنابراین؛ باید مسئله آزمون های استاندارد جدی گرفته شود.

وی با بیان اینکه چگونگی حذف کنکور مهم است، افزود: انتخاب افراد در رشته های پرمتقاضی مانند پزشکی امری دشوار است و تنها براساس سابقه تحصیلی و آزمون استاندارد نمی توان صورت بگیرد و باید براساس آزمون دیگری نیز انجام گیرد که اخیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص مصوبه ای صادر کرده است.

زاهدی اضافه کرد: اینکه نظام آموزش و پرورش کشور دارای مشکل است موافق هستم و حتما باید جراحی شود و باید از رتبه بندی فرهنگیان باید شروع شود و بدان اهمیت داده شود. در کنار آن باید نظامات دیگر در خارج از وزارت آموزش و پرورش مانند دولت و سازمان استخدامی و سازمان برنامه و بودجه و مجلس کمک کنند تا عدالت محوری در نظام آموزش و پرورش پیاده شود.

بُرد در کنکور الزاما به معنای ارجحیت کیفی نیست

کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این برنامه خاطرنشان کرد: بُرد در کنکور الزاما به معنای ارجحیت کیفی نیست. به همین دلیل بر جدایی سنجش از پذیریش اصرار وجود دارد.

وی به آسیب های کنکور اشاره کرد و گفت: نگرانی خانواده ها، تحمیل هزینه های بسیار برای قبولی در کنکور از آسیب های کنکور بود که با عدالت اجتماعی مغایرت داشت.

کبگانیان افزود: نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان سالیانه چرخش مالی کلاس های کنکور می باشد و این نشان دهنده تحمیل بسیار سنگین هزینه های کلاس های کنکور بر خانواده ها است.

وی همچنین گفت: نکته بسیار مهم دیگری که به دانشگاهیان وارد می شد، نادیده گرفتن عمق یادگیری بود. ارزیابی با تست یک ارزیابی سطحی است و عمق یادگیری ارزیابی صورت نمی گرفت و تنها با سوالات تشریحی می توان به ارزیابی آن پرداخت. به همین دلیل ۶۰ درصد به سمت آزمون تشریحی امتحان نهایی گرایش یافته است.

کبگانیان افزود: در آزمون استاندارد پارتی بازی وجود ندارد، به خصوص اگر محور اصلی کتب درسی باشد.

وی تصریح کرد: بحث هدایت تحصیلی یک از بندهای نقشه جامع علمی کشور است که اگر معلمان و مسئولین تربیتی آموزش و پرورش به آن مجهز شوند و استعداد یابی درستی از نوجوانان صورت بگیرد، بسیاری از آسیب های کنونی وجود نخواهند باشد.

نابرابری طبقاتی مسئله اصلی است

حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه وضعیت کنونی با این روند بدتر خواهد شد، در ادامه گفت: این سوال پیش می آید که چرا در سال های اخیر سطح علمی آموزش و پرورش کشور هر لحظه کاهش یافته است. دوم اینکه چرا وضعیت کنکور همواره بدتر شده است سوم آنکه چرا کسانی که هزینه بیشتری کردند در کنکور قبول شدند؟

وی افزود: دانشجویان ۵ دانشگاه اصلی کشور برای سه دهک اول جامعه می باشند و سهم متمکنین از دانشگاه های کشور بیشتر است.

حسینی خاطرنشان کرد: به دلیل مناسبات نابرابر در جامعه فرد مجبور است برای تامین آینده خود به دنبال رشته هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی،حقوق، روانشناسی و... بدود. اگر به سمت رشته معلمی برود سهم زندگی او در حد ۳میلیون تومان خواهد بود در حالیکه اگر شغل پزشکی را انتخاب کند ۲۷ میلیون تومان خواهد بود. بنابراین؛ کاملا مشخص است که چرا یک دانش آموز برای ورود به رشته های پزشکی تلاش می کند.

وی افزود: نوع طرح هایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش می رود، تکنوکراتیک است و به راه حل های جزئی می پردازد. این راه حل ها خوب است به طور مثال پرداختن به مسئله استرس. لیکن نابرابری طبقاتی مسئله اصلی است. ۱۹سهمیه مختلف در کنکور وجود دارد، آیا همه این سهمیه ها عادلانه است؟

حسینی اضافه کرد: این راهکارهای تکنوکراتیک باید در بستر اقتصاد- سیاسی باید مطرح شود. سلسله نیروهای اقتصادی که آموزش را اداره می کند.

وی با بیان اینکه مسئله کنکور نیست، گفت: مسئله مافیای کنکور، کیفیت آموزش و عدالت است.

حسینی افزود: سال گذشته مردم ۵۰ هزار میلیارد تومان غیر از مافیای کنکور به سیستم آموزشی پول دادند، تقریبا مردم اندازه دولت هزینه کردند. با این حساب ۵۰ درصد سیستم آموزشی کشور خصوصی است. متاسفانه نظام آموزشی کشور در بخش کنکور و غیرکنکور پولی شده و مشکل ما برداشتن کنکور نیست، با برداشتن کنکور پارتی بازی و تقلب بیشتر خواهد شد. برای حل مسئله باید نابرابری را در نظام آموزشی خارج سازیم و آموزش در کشور ملی سازی شود.

وی بیان کرد: اگر والدین می خواهند که فرزندان خود از زیربار فشار و استرس و ۷سال ماندن پشت کنکور و امثالهم رها کنند به جای اینکه رویای پزشکی و دندان پزشکی و رویای پول دار شدن برای فرزندان خود باید آنها را به سمت مهارت آموزی سوق دهند تا بتوانند دارای شبکه شغلی باشند.

بسیاری از صندلی های خالی در دانشگاه ها متقاضی ندارد

نادری مشاور تحصیلی در ادامه این برنامه گفت: بسیاری از صندلی های خالی در دانشگاه ها متقاضی ندارد و در آمار عنوان می شود که شرایطی فراهم شده است ۸۵ درصد داوطلبین بدون کنکور وارد دانشگاه می شوند. در حالیکه آماری است که تنها برای نشان دادن بیلان کاری ارائه می شود. واقعیت این است که از حدود یک میلیون و ۲۳هزار نفر مجاز به انتخاب رشته در کنکور سراسری ۱۴۰۰ شده اند، قریب به نیمی از آنها انتخاب رشته نکرده اند و این بدان معناست که اقتصاد بعد از پایان تحصیل برای یک فرد ۱۸ ساله مشخصا ملاک انتخاب است و اگر به این موضوع توجه نشود، خودمان را گول زده ایم.

وی افزود: مشکل اصلی ما مسئله کنکور نیست. فکر می کنیم با تغییر کنکور و تعویض سنجش از کنکور به مدارس و امتحانات نهایی مشکل حل می شود در حالیکه مشکل پابرجاست و امتحان نهایی جای خود را به کنکور می دهد و کار سخت تر خواهد شد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد

سامانه جدید وزارت علوم برای  پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد
2025-02-16T19:10:02+03:30
مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم از طراحی و راه‌اندازی سامانه جدیدی برای پاسخگویی به شکایات خبر داد که بسیاری از فرآیندها را به صورت خودکار...

بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد

بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
2025-02-16T16:42:58+03:30
بر اساس گزارش عملکرد سامانه پیشینه پژوهش در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳؛ کاربران دانشگاه آزاد اسلامی (همه واحدها) بیشترین درخواست پیشینه پژوهش را داشته‌اند.

معرفی برگزیدگان ریسرچ‌پیچ و اینوتکس‌پیچ تهران

معرفی برگزیدگان ریسرچ‌پیچ و اینوتکس‌پیچ تهران
2025-02-16T16:29:59+03:30
جشنواره استانی اینوتکس ۲۰۲۵ در تهران برگزار و برگزیدگان ریسرچ‌پیچ و اینوتکس‌پیچ استان تهران معرفی شدند.

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها با مشارکت بخش خصوصی

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها با مشارکت بخش خصوصی
2025-02-16T16:29:58+03:30
وزیر علوم با انتقاد از عدم پاسخگویی برخی دستگاه‌ها در تامین امنیت خوابگاه‌ها گفت: دستور دادم که دانشگاه برای تسریع در تأمین امنیت خوابگاه‌ با شرکت‌های خصوصی ...

منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد

منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
2025-02-16T16:16:16+03:30
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در برنامه توسعه هفتم و در بخش رشد علم و فناوری آمده که رتبه علمی ایران باید از ۱۷ به ۱۴ برسد ولی منبع مالی لازم در ن...

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها
2025-02-16T16:16:15+03:30
وزیر علوم با انتقاد از عدم پاسخگویی برخی دستگاه‌ها در تامین امنیت خوابگاه‌ها گفت: دستور دادم که دانشگاه برای تسریع در تأمین امنیت خوابگاه‌ با شرکت‌های خصوصی ...

کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور

کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
2025-02-16T16:03:03+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور خبر داد.

ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها

ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
2025-02-16T16:03:03+03:30
شرکت نوپای دراگون المنتس با فناوری انقلابی لاتیدو، صدا و تصویر را در یک دستگاه ادغام کرده و مدیرعامل آن اعلام کرده است که به زودی عصر اسپیکرها و صفحه‌نمایش‌ه...

بازدید وزیر علوم از خوابگاه‌ها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف

بازدید وزیر علوم از خوابگاه‌ها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
2025-02-16T15:36:16+03:30
وزیر علوم تحقیقات و فناوری همراه با رئیس دانشگاه صنعتی شریف ضمن بازدید از مسیر خوابگاه‌های این دانشگاه از نزدیک امنیت منطقه طرشت را مورد بررسی قرار داد.

سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد

سامانه جدید وزرت علوم برای  پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد
2025-02-16T15:22:58+03:30
مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم از طراحی و راه‌اندازی سامانه جدیدی برای پاسخگویی به شکایات خبر داد که بسیاری از فرآیندها را به صورت خودکار...

اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»

اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
2025-02-16T14:56:18+03:30
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی از برگزاری دومین دوره جایزه ملی نکست و معرفی برگزیدگان این دوره، در اول و دوم اسفندماه امسال به میزبانی شهرک علمی و تحقیقا...

وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده می‌گیرد

وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده می‌گیرد
2025-02-16T14:56:18+03:30
وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت  اولیای دم را بر عهده خواهد گرفت.  

راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیب‌های اعتیاد

راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیب‌های اعتیاد
2025-02-16T14:42:56+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بحث مدیریت اعتیاد باید در سطح دانش، نگرش و مداخلات مؤثر پیگیری شود.

راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری

راهکار  کنترل حالت تهوع در بارداری
2025-02-16T14:29:38+03:30
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر اهمیت تغذیه سالم در بارداری تأکید کرد و گفت: مادران با مصرف مکمل‌های آهن و اسیدفولیک، رژیم متعادل و پرهیز از کافئین، ...

چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود

چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
2025-02-16T14:16:16+03:30
ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی اعلام کرد ساعت ۴ روز سه شنبه به وقت گرینویچ از چت بات هوش مصنوعی استارت آپ xAI رونمایی می کند.

معرفی تجهیزات پزشکی ایران‌ساخت در نمایشگاه چین

معرفی تجهیزات پزشکی ایران‌ساخت در نمایشگاه چین
2025-02-16T14:02:57+03:30
محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه تجهیزات پزشکی چین معرفی می‌شود.

آنچه مردان باید از پروستات بدانند

آنچه مردان باید از پروستات بدانند
2025-02-16T13:49:38+03:30
یک فوق‌تخصص مجاری ادراری، با اشاره به اینکه بزرگی پروستات بیماری مردانه‌ای است که در سنین سالمندی بروز می‌کند، گفت: بزرگی خوش‌خیم پروستات اگر به‌موقع تشخیص د...

رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران

رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران
2025-02-16T13:49:37+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران، از گسترش تحقیقات در حوزه ایمونوتراپی و واکسن‌های ضدسرطان خب...

جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴

جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
2025-02-16T13:49:37+03:30
ثبت نام سومین مرحله از فرایند جذب نیروهای امریه در سال جاری، برای اعزام تیرماه ۱۴۰۴ از اول اسفند ماه آغاز و تا ساعت ۱۶ روز جمعه ۱۰ اسفند ماه سال جاری ادامه د...

تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف تقویت می‌شود

تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف تقویت می‌شود
2025-02-16T13:49:36+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه در نشست شورای سیاست‌گذاری کنگره «امنا الرسل» بر تقویت و توسعه تعامل میان حوزه‌های علمیه قم و نجف تأکید کرد.

پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه

پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
2025-02-16T13:49:36+03:30
دانشگاه تربیت مدرس در خصوص جلوگیری از تکرار حوادثی مانند آنچه در دانشگاه تهران رخ داد اطلاعیه ای داد.

نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار می‌شود

نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار می‌شود
2025-02-16T13:09:37+03:30
نشست تجارت فناوری ۹ اسفند با هدف کمک به تسهیل تجارت و انتقال دانش و تجاری‌سازی فناوری در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

بسته‌های حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی

بسته‌های حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
2025-02-16T13:09:36+03:30
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در قالب یک فراخوان از مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه محصولات و سکوی ملی هوش مصنوعی حمایت می‌کند.

پارچه درخشانی که نور و صدا تولید می‌کند!

پارچه درخشانی که نور و صدا تولید می‌کند!
2025-02-16T12:42:59+03:30
محققان پارچه ای ابداع کرده اند که نور و صدا تولید می کند و حتی درخشندگی آن به ۳۱۹ شمع به ازای هر متر مربع می رسد.

رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد

رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
2025-02-16T12:16:15+03:30
استارت آپ هوش مصنوعی Perplexity یک ابزار جدید به نام «دیپ ریسرچ» را عرضه کرده که می تواند در پاسخ به سوالات کاربران، از تحقیق و تحلیل عمیق گرفته تا گزارش های...

تشکیل جلسه فوق‌العاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران

تشکیل جلسه فوق‌العاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
2025-02-16T12:03:00+03:30
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از تشکیل جلسه فوق‌العاده این کمیسیون درخصوص قتل دانشجوی دانشگاه تهران به دست سارقان خبر داد.

کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد

کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
2025-02-16T12:03:00+03:30
آزمون‌ ورودی مقطع کارشناسی‌ارشد ناپیوسته‌ سال‌ ۱۴۰۴ در صبح و بعدازظهر پنجشنبه ۲ اسفند و صبح جمعه ۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می شود. کارت ورود به جلسه آزمون ...

در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند

در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
2025-02-16T11:49:39+03:30
رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: همه از اتفاقی که برای دانشجوی دانشگاه تهران افتاد متاثر هستیم اما نباید موضوع اجتماعی را به مساله سیاسی ربط داد.

تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات

تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
2025-02-16T11:36:15+03:30
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در جلسه با شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران از بلوغ سیاسی این تشکل و حفظ رویکرد صنفی با موضوع قتل دانشجوی دانشگاه قدردانی کرد.

کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند

کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند
2025-02-16T11:22:57+03:30
کشف سیارکی که احتمال برخورد اندکی با زمین دارد هیاهوی زیادی ایجاد کرده و اکنون سازمان های مختلف در تلاشند با کمک تلسکوپ ها به اطلاعات بیشتری درباره آن دست یا...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)