میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رباطی، با اشاره به اینکه شپش یک انگل کوچک است که حتی با چشم غیرمسلح نیز دیده میشود و به راحتی از فردی به فرد دیگری منتقل میشود، اظهار کرد: از مهمترین اماکنی که افراد به شپش مبتلا میشوند، مکانهای شلوغ و پر تجمع مانند مدارس، مهدهای کودک، پادگانها، کمپها است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه بیماری شپش، نوعی آلودگی انگلی است افزود: شپش دارای تخمهایی به نام «رشک» است که این رشکها سفید و یا زرد رنگ هستند.
وی، ایجاد حالت شوره زدگی روی مژهها یا به وجود آمدن دانههای کوچک کهیری شکل روی منطقه آلوده را از دیگر علائم وجود شپش ذکر کرد.
به گفته رباطی، به طور کلی ۳ دسته شپش وجود دارد، شپش «سر، «تنه» و «عانه». شپشهای سر معمولاً در پشت گوش و گردن هستند، سرایت پذیری سریعی دارند و در افراد عادی در صورت حضور در محیطهای آلوده بروز میکند، اما شپش تنه معمولاً در افراد با سطح بهداشت خیلی کم مانند افراد بی خانمان یا در شرایط خاص بحرانی مانند زلزله و جنگ که امکان رعایت اصول بهداشتی نیست، بروز مییابد. ابتلاء شپش تنه همراهی بارزی یک سری عفونتهای دیگر مانند تیفوس دارد.
وی، یکی از اصلی ترین راههای تشخیص این انگل را دیدن شپش زنده یا رشکها عنوان کرد و گفت: ممکن است اولین علامت ایجاد شپش، خارش باشد به این شکل که فرد مبتلا احساس میکند که چیزی روی پوست سرش در حال راه رفتن یا خزیدن است. در شپش عانه نیز موهای نواحی تناسلی درگیر میشود که با خارش شدید همراه است و عملاً راه عمده انتقال شپش عانه رابطه جنسی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اساس تشخیص شپش سر را علائم بالینی ذکر کرد و افزود: شپش سر متداولترین نوع آلودگی توسط این انگل است که معمولاً پشت گوش بیشتر دیده میشود، که در مراحل پیشرفتهتر این بیماری با چشم غیرمسلح به راحتی قابل شناسایی است.
رباطی با تاکید بر این که برای درمان بیماری شپش باید انگل زنده و رشکهای آن از بین برود عنوان کرد: اگر چنانچه تخمها یا همان رشک های شپش باقی بمانند امکان این است که بعد از چند هفته دوباره این بیماری ظاهر شود وجود دارد.
وی ادامه داد: تخمها یا رشک های شپش به شوره سر شباهت زیادی دارند با این تفاوت که رشک ها دارای چسبندگی زیادی هستند که به راحتی از ساقه موی سر جدا نمیشوند.
این متخصص پوست و مو با اشاره به راههای درمان شپش عنوان کرد: نکته مهم در درمان شپش به دلیل قدرت سرایت پذیری بالا این است که تمام افراد خانواده در صورت داشتن علامت باید تحت درمان تحت نظر پزشک قرار بگیرند.
وی توصیه کرد: درمان قطعی شپش باید دو نوبت و به فاصله یک هفته انجام شود.
متخصص بیماریهای پوست و مو تاکید کرد: بعد از درمانهای که توسط پزشک تجویز میشود میتوان از درمانهای سادهتر مثل شست و شوی مو و یا آغشته کردن شانه به سرکه رقیق شده برای از بین بردن کامل تخمهای انگل شپش چسبیده به ساقههای مو استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه درمانها باید توسط پزشک متخصص انجام شود توضیح داد: استفاده خودسرانه از برخی داروهای ضد شپش میتواند حساسیت زا باشد و یا در مواردی موجب مقاومتر شدن انگل شود بنابراین توصیه میشود ضمن توجه به رعایت بهداشت فردی از درمانهای خودسرانه برای از بین برد شپش پرهیز شود. با توجه به این که انگل شپش مدت زیادی خارج از پوست بدن زنده نمیماند، شستشو و ضدعفونی کردن بیش از حد البسه لزومی ندارد اما رعایت بهداشت کلی محیط توصیه میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید