میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دیلی اکسپرس، علل زوال عقل میتواند پیچیده باشد. سن شایعترین عامل خطر زوال عقل است، به این معنی که افراد با افزایش سن به احتمال زیاد دچار نوعی زوال عقل میشوند.
انتخاب شیوه زندگی نیز میتواند بر احتمال ابتلاء به زوال عقل تأثیر بگذارد و این شامل رژیم غذایی نیز میشود.
بیماری آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که از طریق انواع غیرمعمول پروتئین در مغز ایجاد میشود.
برخی از پروتئینها که آمیلوئید نامیده میشوند، در اطراف سلولهای مغزی، پلاکی ایجاد میکنند در حالی که برخی دیگر به نام تائو باعث درهم پیچیده شدن سلولهای مغزی میشوند.
با آسیب بیشتر سلولهای مغزی، انتقال دهندههای عصبی (مواد شیمیایی که پیامها را بین سلولهای مغزی منتقل میکنند) کاهش مییابد و در نتیجه، به عملکرد کلی مغز آسیب میرسد.
یکی از اولین نواحی آسیب دیده، خاطرات فرد است، به همین دلیل است که افراد مبتلا به آلزایمر، گیج یا فراموشکار به نظر می رسند.
مشخص شده است که رژیم غذایی MIND (تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی کاهش فشارخون موسوم به DASH) شروع زوال عقل را به تعویق میاندازد.
محققان و کارشناسان، برای جلوگیری از زوال عقل، اجتناب از مصرف سه نوع ماده خوراکی زیر را توصیه میکنند:
غذاهای سرخ شده
سعی کنید غذاهای سرخ شده از رستورانهای فست فود را با غذاهای خانگی جایگزین کنید. در خانه برای سرخ کردن از روغنهای مانند روغن زیتون استفاده کنید.
پنیر
رژیم غذایی MIND خوردن پنیر را کمتر از یک بار در هفته توصیه میکند. سعی کنید پنیر را برای موارد خاص نگه دارید.
کره و مارگارین
سعی کنید میزان مصرف کره و مارگارین را به کمتر از یک قاشق غذاخوری در روز محدود کنید. روغن زیتون با توجه به رژیم MIND انتخاب بهتری است.
محدود کردن مصرف گوشت قرمز و خوردن شیرینی مانند کیک و بستنی، نیز بخش مهمی از رژیم غذایی است.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد