میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان جهاد دانشگاهی تهران، سید حسن سجادیان با بیان اینکه کریستالیزاتورها، قالبهای صنعتی هستند که برای ریختهگری پیوسته انواع فلزات از جمله فولاد، مس و غیره استفاده میشود، اظهار کرد: این قالبها که انواع مختلفی دارند مذاب فلزات را به اشکال مختلف در می آورد و مواد خام ( اسلبهای فلزی) مورد نیاز صنایع دیگر را تولید میکنند.
مدیر این طرح فناورانه گفت: انواع شمش فولادی که در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، ساخت وساز بصورت تیرآهن، میلگرد و انواع ورقها ... استفاده میشود، محصول نهایی همین فرآیند محسوب میشود.
وی افزود: نتیجه اجرای این طرح فناورانه، دستیابی به دانش فنی و فناوری ساخت اسلبهای چهار تکه کریستالیزاتور برای صنایع فولادسازی بود. از نکات کلیدی که در مسیر دستیابی به این فناوری مورد توجه قرار گرفت، ابعاد بزرگ صفحات و آلیاژ ویژه مورد نیاز برای ساخت آنها بود.
مدیر طرح فناورانه تولید قالبهای کریستالیزاتور برای صنایع فولادریزی کشور خاطرنشان کرد: حساسیت این محصول به جنس آلیاژ خاصی که با آن ساخته وسپس صفحات آن شکلدهی شده، برمیگردد. این قالب چون با مذاب اولیه فولاد با دمای بالا در تماس است، تنشهای حرارتی و سایشی بالایی را باید تحمل کند و تخریب آن هزینههای زیادی را به صنعت تحمیل خواهد کرد.
سجادیان افزود: این تجهیز از جایگاه ویژهای در خطوط ریختهگری پیوسته کارخانجات فولاد برخوردار است و بهعنوان یکی از تجهیزات استراتژیک خطوط تولید شناخته میشود و در صورت اعمال تحریم و عدم دسترسی کارخانجات به آن، مطمئناً خطوط تولید متوقف خواهند شد.
بومیسازی فناوری ساخت چندین نوع کریستالیزاتور و تولید انبوه آن
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی از حدود ۲۰ سال پیش تحقیقات خود را در زمینه قطعات مسی آغاز کرد و تاکنون فناوری ساخت چندین نوع کریستالیزاتور از جمله چرخ مسی برای ریختهگری پیوسته آلومینیوم، مس و دمبلوک برای ریختهگری پیوسته مس را بومی کرده و به تولید نیمه صنعتی رسانده است.
مدیر طرح فناورانه تولید قالبهای کریستالیزاتور برای صنایع فولادریزی کشور افزود: در صنعت فولاد انواع مختلفی از کریستالیزاتورها از جمله نوع تیوپی و نوع چهار صفحهای استفاده میشود و در این طرح دانش فنی کریستالیزاتور نوع چهار صفحهای برای خط ریختهگری پیوسته شرکت فولاد مبارکه بومیسازی شد.
صرف هزینه چند ۱۰ میلیاردی برای به ثمر نشستن این طرح فناورانه
سجادیان ادامه داد: برای اجرای این پروژه، تیمی کامل از پژوهشگران رشتههای مختلف مهندسی، تشکیل شد و با صرف چند ده میلیارد ریال هزینه، علاوهبر خرید و نصب برخی تجهیزات مورد نیاز برای تولید این صفحات در سازمان جهاد دانشگاهی تهران، از توانمندی و امکانات چند کارگاه و شرکت تولیدی نیز استفاده شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون تعدادی از این کریستالیزاتورها ساخته شده و در اختیار یک شرکت فولادی قرار گرفته است.
مدیر این طرح فناورانه تصریح کرد: با توجه به اینکه ماده اولیه برای تولید این صفحات، مس است و این فلز در داخل کشور تولید میشود، بدون هیچ وابستگی به خارج کشور، تولید این قطعه با قیمت تمام شده مناسب، در کشور امکانپذیر است.
سجادیان افزود: تولید بومی این محصول علاوه بر رفع دغدغه مدیران صنعت، باعث جلوگیری از خروج مقادیر قابل توجهی ارز از کشور میشود که با افزایش تعداد تولید، پیشبینی میشود قیمت تمام شده نسبت به نمونههای مشابه وارداتی، کاهش قابل توجهی داشته باشد.
وی درباره مشکلات موجود در راه دستیابی به این فناوری گفت: برخی صنایع بزرگ از تولید این محصول استقبال کردند و در این راه همیاری موثری داشتهاند.
منبع : خبرگزاری مهر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد