میرنیوز
احمد قائمی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه تامین نهاده های دامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در این شرکت از سال ۹۲ فعالیتهایی در صنایع دام و طیور داشته ایم و در حال حاضر حدود ۶ سال است که به شکل تخصصی در حوزه خوراک دام و طیور و آبزیان فعال هستیم.
وی با بیان اینکه پروژه جدید این شرکت تامین پروتئین خوراک دام طیور و آبزیان با استفاده از لارو مگس است، ادامه داد: با توجه به اینکه بازار نهاده های دامی دچار تنشهایی شده و این صنعت را با مشکل مواجه کرده است متخصصان این مجموعه توانستند روش جدیدی برای تامین پروتئین نهاده های خوراک دام طیور و آبزیان بر اساس نیاز بازار بیابند.
به گفته قائمی،در واقع منشا این پروژه، نیاز به حرکت در مسیر خودکفایی در زمینه نهاده های دامی بوده تا بتوانیم با لارو مگس مکمل های پروتئینی را به تولید برسانیم.
وی با بیان اینکه این پروژه به تازگی با حمایت معاونت علمی و فناوری کلید خورده است، گفت: طرحی که ما ارائه کردیم به خاطر ایجاد نیاز به وجود آمده در نهاده های دامی بوده است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان با بیان اینکه تولید لارو مگس کاربردهای دیگری نیز دارند و تنها در آفریقای جنوبی یک شرکت روزانه حدود ۵ تن لارو تولید می کند، ادامه داد: اما اینکه صرفا تولید این لاروها برای تامین پروتئین دام و طیور باشد در ایران و در کشور دیگری اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: این لاروهای مگس خواص انتی اکسیدانی دارند که یکی از نیازهای دام و طیور برای جایگزینی برخی نهاده های دامی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه ما توانایی تولید ماهانه ۵ تن لارو مگس را داریم، گفت: اما نیاز کشور بیش از اینهاست و ما باید پایلوت طرح را بگذرانیم تا بعد درباره میزان تولید قاطعانه سخن بگوییم.
به گفته قائمی، لارو مگس بحث جدیدی است که حتی می توان به صادرات آن نیز فکر کرد؛ اگر این تحقیقات پیش برود و اجرایی شود تا آخر سال به تولید ماهیانه ۵ تن لارو مگس برای کاربرد در خوراک دام و طیور می رسیم.
وی ادامه داد: پودر لارو مگس درصد پروتئین خام بالایی دارد لذا می تواند جایگزین اقلام پروتئین گیاهی مانند کنجاله سویا و دیگر دانه های روغنی شود. در صنعت شیلات پودر ماهی و پودر گوشت یکی از اقلام مهم غذایی است و پودر لارو مگس و دیگر حشرات جایگزین بسیار مناسبی برای پودر ماهی و پودر گوشت است.
به گفته مدیر عامل شرکت دانش بنیان، کشورهایی که مانند ایران وارد کننده ذرت و سویا هستند میتوانند از این محصول استفاده کنند؛ همچنین در صورت تولید انبوه پتانسیل بازاریابی خوبی دارد.
وی ادامه داد: این محصولی که تولید می کنیم در کشور های همسایه ایران مانند افغانستان و عراق احتمالاً بازار خوبی داشته باشد.
قائمی گفت: پودر لارو مگس خانگی درصد پروتئین بالایی دارد و از آنجایی که برای تولید این محصول از ضایعات و بسترهایی که ارزش تغذیه بالایی ندارند و قیمت آنها پایین می باشد استفاده می شود بسیار مقرون به صرفه است.
وی گفت: محتوای اسیدهای آمینه در این محصول بسیار قابل قبول و چشمگیر است و نتایج پژوهش های انجام شده نشان از این دارد که عملکرد مناسبی در تولید پروتئین حیوانی از قبیل مرغ و ماهی داشته است.
وی اضافه کرد:مزیت دیگر این محصول مربوط به محتوای چربی های خاص آن است. اسیدهای چرب موجود در این محصول باعث می شود که میزان مقاومت به بیماری ها در مرغ و ماهی افزایش یابد و نهایتاً در مصرف دارو و واکسن صرفه جویی به عمل خواهد آمد.
منبع : خبرگزاری مهر
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد