میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، با افزایش شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ در سال گذشته میلادی، دریافت واکسن کووید-۱۹ از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار شد. یک سال بعد، با افزایش تعداد افراد واکسینه شده و صدور مجوز برای تزریق دوز یادآور، اکنون میتوانیم بدانیم کدام واکسن در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثرتر است.
در حال حاضر یک مطالعه جدید میگوید در میان واکسنهای ساخته شده با پلتفرم mRNA، واکسن "مُدرنا" دو برابر بیشتر از واکسن "فایزر" آنتیبادی ایجاد میکند.
قبل از همهگیری کووید-۱۹، هیچ واکسنی از این نوع که بر پایه آرانایِ پیامرسان(mRNA) باشد، برای استفاده در انسان تأیید نشده بود. اما نیاز مبرم به واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ و توانایی تولید آن در مقیاس وسیع منجر به این شد که واکسنهای mRNA چراغ سبز را دریافت کرده و برای واکسیناسیون اکثر جمعیت ایالات متحده مورد استفاده قرار گیرند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها(CDC) از حدود ۳۷۰ میلیون دوز واکسن که تاکنون تزریق شده است، حدود ۳۵۴ میلیون واکسن mRNA بوده است و واکسن "فایزر" بیش از ۲۰۹ میلیون دوز تزریق شده است.
در حالی که هر دو شرکت بر اساس دادههای کارآزمایی بالینی خود ادعا میکردند که تاثیر بالای ۹۰ درصد برای این واکسنها وجود دارد، هنوز هیچ اطلاعاتی در حوزه عمومی موجود نیست که تأثیر آنها را در دنیای واقعی روشن کند.
محققان یک بیمارستان غیر دانشگاهی در خنت بلژیک، کارکنان بیمارستان را برای مطالعه مقایسهای این دو واکسن تحت بررسی قرار دادند. در مجموع ۱۶۴۷ نفر که هر دو دوز واکسن mRNA را دریافت کرده بودند، در مطالعهای که میزان آنتیبادی آنها را قبل و شش تا ۱۰ هفته پس از تزریق دوز دوم اندازه گیری میکرد، شرکت کردند.
۶۸۸ شرکت کننده با واکسن مدرنا و ۹۵۹ نفر با واکسن فایزر واکسینه شدند. در هر دو گروه برخی افراد حاضر بودند که قبل از واکسیناسیون به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند و این افراد قبل از واکسیناسیون در مقایسه با افرادی که مبتلا نشده بودند، سطح آنتیبادی بالاتری را نشان میدادند.
در میان افرادی که مبتلا نشده بودند، آنهایی که با واکسن مدرنا واکسینه شدند، سطوح آنتیبادی بالاتری را تا ۲۸۸۱ واحد در میلی لیتر(U/ml) نشان دادند و این عدد در افراد واکسینه شده با واکسن فایزر ۱۱۰۸ بود.
بر اساس یک مطالعه جداگانه که در مجله نیچر(Nature) منتشر شده است، سطح آنتیبادی، پیشبینی کننده حفاظت ارائه شده توسط واکسنها است و بنابراین، واکسن مدرنا احتمالاً محافظت بهتری در برابر این بیماری ارائه میدهد.
محققان در مقاله خود در پاسخ به این سوال که آیا سطوح بالاتر آنتیبادی همچنین منجر به حفاظت طولانیتر میشود یا خیر، گفتند که این موضوع باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس این مطالعه جدید، دو دلیل قابل قبول برای سطوح بالای آنتی بادی تولید شده توسط واکسن مدرنا وجود دارد. یکی مقدار mRNA بالاتری است که در واکسن مدرنا وجود دارد(۱۰۰ میکروگرم)، در مقایسه با ۳۰ میکروگرم که در واکسن فایزر قرار داده شده است.
دلیل دوم، مدت زمان بین تزریق دو دوز آنها است. در حالی که دوز دوم واکسن فایزر سه هفته پس از اولین دوز تزریق میشود، دوز دوم واکسن مدرنا بعد از چهار هفته تزریق میشود.
مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه "آکسفورد" که خود نیز یک واکسن برای کووید-۱۹ ساخته و هم اکنون در بسیاری از کشورها جز ایالات متحده مورد استفاده قرار میگیرد، نشان میدهد که تزریق دوز دوم ۴۵ هفته پس از دوز اول، منجر به افزایش پاسخ ایمنی میشود.
یافته دیگری از این مطالعه نشان داد که میزان آنتی بادی تولید شده بر اثر تزریق واکسن در بین افرادی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند، یک رابطه منفی با سن وجود دارد، به این معنی که میزان آنتی بادی در افراد جوان زیر ۳۵ سال بیشتر بوده و در افراد مسن کاهش یافته است.
همچنین در یک مقاله پیشچاپ جداگانه که هنوز مورد بررسی همتا قرار نگرفته است، محققان "کلینیک مایو" میگویند که واکسن مدرنا در مقایسه با واکسن فایزر محافظت بهتری در افراد واکسینه شده دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم