میرنیوز
به گزارش ایسنا، در هفتههای اخیر استان گیلان شاهد آتشسوزی و وارد آمدن خسارات به ۱۰۵ هکتار از اراضی جنگلی، بارش برف سنگین و محاصره بیش از ۲۰۰ روستای این استان در برف بوده است و این بار زلزله بود که زمین را به لرزه درآورد؛ زلزلهای به بزرگای ۴.۵ که در روز ۲۳ بهمن و در ۲۹ کیلومتری جنوبغربی شهر رشت رخ داد.
علاوه بر آن در ساعت ۱۰ و ۱۶ دقیقه روز ۲۱ بهمن ماه زمینلرزهای با بزرگای ۴.۲ در فاصله ۲۰ کیلومتری علیآباد استان گلستان به وقوع پیوست.
زلزله ۴ فیروزآباد استان لرستان و ۴.۵ دیهوک استان خراسان جنوبی از دیگر رخدادهای لرزهای مهم در هفته گذشته بوده است.
استان آذربایجان غربی با زلزلههای ۳.۵ (خوی)، ۳ (ترکمانچای) و ۳ (اشنویه) و هرمزگان با زمینلرزههای ۳ (بندر عبارس) و ۳ (لافت) و فارس با زلزلههای ۳.۳، ۳.۴ در میمند، ۳.۱ در خانهزنیان و ۳.۲ در میمند لرزیدند. جزئیات زمینلرزههای هفته گذشته به این شرح است:
روز شنبه، ۱۹ بهمن ماه در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزلهای گزارش نشد.
یکشنبه، ۲۰ بهمن
در ینگی قلعه علیای استان خراسان شمالی زلزله ۲.۹، در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۸، در بیضای استان فارس زلزله ۲.۹ و در اهرم استان بوشهر زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
در خوی استان آذربایجان غربی زمینلرزهای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۳ کیلومتری رخ داد که کانون آن در ۲۴ کیلومتری خوی، ۲۵ کیلومتری قره ضیاءالدین و ۲۶ کیلومتری زرآباد این استان گزارش شد.
در نصرت آباد استان سیستان و بلوچستان نیز زلزلهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۲ کیلومتری تجربه شد که کانون این زمینلرزه در ۲۷ کیلومتری نصرتآباد، ۱۲۱ کیلومتری زاهدان و ۱۲۷ کیلومتری سرجنگل این استان گزارش شد.
قلعه گنج استان کرمان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید که کانون این زلزله در ۲۸ کیلومتری قلعه گنج و ۳۵ کیلومتری منوجان استان کرمان و ۳۸ کیلومتری هشتبندی استان هرمزگان بوده است.
دوشنبه ۲۱ بهمن
سیرچ استان کرمان با زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید که کانون این رخداد لرزهای در ۲۴ کیلومتری سیرچ، ۳۱ کیلومتری شهداد و ۳۱ کیلومتری کرمان بوده است.
در بیضای استان فارس زلزله ۲.۸ و در هریس استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۵ رخ داد.
در علیآباد استان گلستان بعد از یک زلزله ۲.۸ زلزله دیگری به بزرگای ۴.۲ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید که کانون این زمینلرزه در ۲۳ کیلومتری علیآباد و ۲۳ کیلومتری فاضلآباد استان گلستان و ۲۵ کیلومتری امیریه استان سمنان بوده است.
بندر عباس استان هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۳ درعمق ۷ کیلومتری لرزید که کانون این زلزله در ۲ کیلومتری بندرعباس، ۲۴ کیلومتری جزیره هرمز و ۲۸ کیلومتری قشم این استان گزارش شد.
سهشنبه ۲۲ بهمن
در بلداچی استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۵، در فاریاب استان کرمان زلزله ۲.۷، در سومار استان کرمانشاه زلزله ۲.۶، در حاجیآباد استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷، در سیلوانه استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۶، در درب بهشت استان کرمان زلزله ۲.۵ و در جویار استان کرمان زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.
در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی بعد از یک زلزله ۲.۵ ریشتری زلزله دیگری به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد که کانون آن در ۱۸ کیلومتری ترکمانچای، ۲۵ کیلومتری سراب و ۲۶ کیلومتری ترک این استان بوده است.
در فیروز آباد استان لرستان زلزلهای به بزرگای ۴ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد و کانون این زمین لرزه در ۶ کیلومتری فیروز آباد، ۱۴ کیلومتری الشتر و ۲۹ کیلومتری نورآباد این استان گزارش شد.
گهواره استان کرمانشاه زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد که کانون آن در ۱۱ کیلومتری گهواره، ۱۳ کیلومتری کوزران و ۲۹ کیلومتری کرند این استان بوده است.
در سنگان استان خراسان رضوی زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۹ کیلومتری رخ داد و کانون این رخداد لرزهای در ۴۶ کیلومتری سنگان و ۵۲ کیلومتری نشتیفان استان خراسان رضوی و ۵۹ کیلومتری حاجیآباد استان خراسان جنوبی بوده است.
چهارشنبه ۲۳ بهمن
در سنگان استان خراسان رضوی زلزلههای ۲.۷ و ۲.۵ و در سراب دوره استان لرستان زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.
پهله استان ایلام با زلزلهای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۹ کیلومتری لرزید و کانون این زمینلرزه در ۲۴ کیلومتری پهله، ۲۸ کیلومتری آبدانان و ۳۰ کیلومتری دهلران این استان گزارش شد. زلزله ۳.۶ در عمق ۱۱ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
اشنویه استان آذربایجان غربی زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۴ کیلومتری اشنویه، ۲۱ کیلومتری نالوس و ۳۴ کیلومتری سیلوانه این استان بوده است.
احمدسرگوراب استان گیلان با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۵ در عمق ۱۸ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۸ کیلومتری احمدسرگوراب، ۱۱ کیلومتری شفت و ۱۹ کیلومتری فومن این استان گزارش شد.
لافت استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۲۴ کیلومتر را تجربه کرد و کانون آن در ۲۳ کیلومتری لافت، ۲۴ کیلومتری درگهان و ۳۲ کیلومتری بندر خمیر استان هرمزگان بوده است.
پنجشنبه ۲۴ بهمن
در حاجیآباد استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۶، در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۷ و در پهله استان ایلام دو زلزله ۲.۶ و ۲.۵ به ثبت رسید.
محمله استان فارس زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد که کانون آن در ۱۵ کیلومتری محمله، ۲۰ کیلومتری علامرودشت و ۳۰ کیلومتری وراوی این استان گزارش شد.
در بهاباد استان یزد زلزلهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد و کانون این زمینلرزه در ۲۵ کیلومتری بهاباد، ۶۰ کیلومتری بافق و ۷۹ کیلومتری ساغند این استان بوده است.
در خانه زنیان استان فارس بعد از یک زلزله ۲.۵، زلزله دیگری با بزرگای ۳.۱ در عمق ۵ کیلومتری رخ داد که کانون آن در ۶ کیلومتری خانه زنیان، ۳۷ کیلومتری شیراز و ۴۲ کیلومتری بالاده این استان بوده است.
لافت استان هرمزگان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۶ کیلومتری لرزید که کانون این زلزله در ۲۱ کیلومتری لافت، ۲۴ کیلومتری درگهان و ۳۰ کیلومتری بندر خمیر این استان گزارش شد.
در دیهوک استان خراسان جنوبی زلزلهای به بزرگای ۴.۵ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این زمینلرزه در ۱۹ کیلومتری دیهوک، ۳۶ کیلومتری ارسک و ۴۶ کیلومتری طبس این استان بوده است. دو زلزله ۲.۵ از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه بوده است.
قطور استان آذربایجان غربی زلزلهای به بزرگای ۳.۲ را تجربه کرد که کانون آن در ۳۰ کیلومتری قطور و ۵۹ کیلومتری تازه شهر استان آذربایجان غربی و ۶۰ کیلومتری وان ترکیه گزارش شد.
میمند استان فارس با زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۱۱ کیلومتری میمند، ۲۵ کیلومتری دوزه و ۲۸ کیلومتری فیروز آباد این استان به ثبت رسید.
جمعه ۲۵ بهمن
محمله استان فارس با زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید که کانون این زمینلرزه در ۱۳ کیلومتری محمله، ۱۵ کیلومتری علامرودشت و ۲۶ کیلومتری وراوی این استان بوده است.
قلعهتل استان خوزستان با زلزلهای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید که کانون آن در ۱۵ کیلومتری قلعه تل، ۲۰ کیلومتری باغ ملک و ۲۴ کیلومتری دهدز این استان بوده است.
در بندر عباس استان هرمزگان نیز دو زمینلرزه ۲.۶ ریشتری رخ داد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ارتباط فعالیتهای تحریک ذهنی در زمان استراحت با سلامت بهتر مغز
سقط جنین جنایت است
معاونت علمی و فناوری پشتیبان قاطع اجرای سند رمز ارز بانک مرکزی
ضرورت توجه به حوزه علوم پایه در سیاستگذاریهای کلان
بازنگری در برنامه «غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
دعوت از ایدهپردازان برای حل ناترازیها در کشور
آخرین تلاشهای تیک تاک برای ماندن در آمریکا
حمایت از تولید داخلی و حل بحران نقدینگی، اولویتهای اصلی سازمان غذا و دارو است
سند ساماندهی رمزارزها به دنبال تسهیل فعالیت و جلوگیری از اعمال سلیقه است
همایش علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار میشود
فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می کند
سیمایی صراف: بخشی از نامطلوبی وضعیت علمی محصول مشکلات اقتصادی است
میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی؛ راههای پیشگیری از سوختگی
محقق حوزه انرژیهای تجدیدپذیر جزو برترین پژوهشگران کشور قرار گرفت
سرمایهگذاری هلدینگ خلیج فارس در پروژه هوش مصنوعی معاونت علمی
مشوقهایی برای جذب طلاب به حوزه ایجاد شود
بازنگری در برنامه غنیسازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟
تحقیقات پایان سیاست فیلترینگ را نشان داده است
رشتهها و پژوهشهای علوم انسانی باید آسیب شناسی شود
برگزاری نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت با ارائه بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی
نقش جشنواره فارابی در معرفی نظریههای برجسته علوم انسانی
معرفی برگزیدگان جشنواره فارابی؛ اعطای جایزه صلح به استاد آمریکایی
پهپادهای چینی مجهز به لیزر فلز بر می شوند
دانشگاهها در حل مسائلی مثل آلودگی هوا فعالتر باشند
ثبتنام آزمون ورودی جامعهالزهرا (س) آغاز شد
برگزیدگان جشنواره فارابی تقدیر شدند
کدام دانشجویان میتوانند در کنکور ۱۴۰۴ ثبت نام کنند
حال ناخوش توریسم سلامت ایران؛ ارزآوری هر گردشگر معادل ۵۰ بشکه نفت!
گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاهها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان