میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهری؛ دکتر حبیب صدر، جانشین اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و دکتر غلامرضا اولاد، مدیر تحقیقات صنعتی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و مدیر اجرایی واکسن «نورا» در برنامه بحث روز و دکتر متولیان، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله به عنوان مهمان تلفنی در بحث روز شرکت داشتند.
حبیب صدر، جانشین اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در ابتدا به اقدامات در دست اجرای ارتش در مدیریت بحران کرونا پرداخت و با تاکید بر گوش به فرمان بودن ارتش برای اجرای منویات مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح گفت: در حوزه کرونا از ابتدای شیوع آن، ارتش بلافاصله پس از اوامر معظم له و دستورات ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به یک مقابله جهادی و آفندی را در مقابل ویروس منحوس کرونا اقدام کرد و به همین خاطر از ابتدای این ماجرا تمامی امکانات ارتش اعم از بیمارستانها و امکانات یگانی در حوزه درمان، پیشگیری و اقدامات امنیتی و تأمینی و نظم و نظام دهی در حوزه مدیریت بحران کرونا پای کار بودند و هم اکنون نیز تمامی بیمارستانهای ارتش در آماده باش کامل هستند.
در ادامه دکتر اولاد به عنوان مدیر اجرایی واکسن نورا نیز به اقدامات اجرایی تولید این پروژه، تحقیقات و دستاوردهای آن پرداخت و در پاسخ به نقش نیروهای مسلح در این بحران گفت: در مدیریت بحران کرونا دانشگاه بقیه الله با تشکیل کمیته تخصصی حدود ۲۶۰ پروژه تحقیقاتی مختلف را مورد بررسی قرار داد. کمیتههای حوزه تشخیص کرونا، حوزه پیشگیری و درمان شکل گرفت که خوشبختانه با تأیید علمی و فنی دستاوردهای خوبی داشت و در سال گذشته ۳ کیت در حوزه تشخیص به دست آمد و با مجوزهای لازم در بازار مورد استفاده قرار گرفته است.
مدیر اجرایی واکسن نورا در مورد تنوع واکسنهای تولید شده در ایران گفت: به جز ایران کشورهای متعددی هستند که پروژه چند واکسن را به صورت همزمان در دستور کار دارند، مثل آمریکا، روسیه، هند و چین. نکته دیگر اینکه باید برگردیم به اسفند ۹۸، زمانی که ویروس بسیار ناشناخته بود و پژوهشگران در یک سردرگمی بودند که کدام روش ساخت واکسن در مورد این ویروس ارجح است و پاسخگوست. خوشبختانه از سازمانهای مختلف، پلتفرمهای همزمانی شروع به کار کردند و این نوید را باید داد که تلاش در این بحران، ایران را صنعت طراحی و تولید واکسن ۵۰ تا ۶۰ سال به جلو افتاد و به دنبال آن ۲ واکسن فخرا از نوع ویروس کشته شده در دستور کار وزارت دفاع و واکسن نورا که از نوع پروتئین نوترکیب است در برنامه سپاه قرار گرفت که با موفقیت در حال فرایند تأیید و دریافت مجوز است.
دکتر متولیان، جانشین دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در پاسخ به اینکه نقش این دانشگاه در سه حوزه تشخیص، پیشگیری و درمان کرونا چه بوده است گفت: پس از موظف شدن نیروهای مسلح برای ورود تمام قد به موضوع کرونا ما تقریباً تمام ظرفیت خود را به درمان اختصاص دادیم و این باعث شده تا بیمارستان بقیه الله نسبت به مراکز مشابه که بیش از ۱۰ درصد را در مرگ و میر دارد، این تعداد را به حدود ۷ درصد برسانیم که حاصل تحقیقات پژوهشگران این مرکز در مسیر درمان بالینی است. به طور مثال در همین موج مرداد ۱۵۶۰ مورد بستری کرونا داشتیم که از این تعداد ۱۲۸۲ نفر ترخیص شدند. همچنین در طرحی که برای سایر مراکز درمانی الگو شده است، تختهای روزانه که حدود ۶۵۰ تخت هست را در نظر گرفتهایم که بیمارانی که امکان درمان سرپایی و درمان تکمیلی در منزل را دارند به صورت روزانه مراجعه میکنند و درمان لازم را گرفته و به منزل میروند که به این شکل هم بارِ بیمارستان کمتر میشود و هم میزان آلودگی را کمتر کردهایم و یا بحث پلاسما درمانی در این مرکز کمک کننده و مؤثر بوده است.
دکتر متولیان در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از شنوندگان برنامه به پوشش دهی نسبی واکسنها اشاره و تاکید کرد: با وجود دریافت واکسن، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی حتماً می باید رعایت شود، چرا که دریافت هرنوع واکسن به معنی پوشش دهی کامل نیست و در سایر واکسنها مثل سرخک، واکسن تحریک کننده سیستم ایمنی بدن هست در مقابل ویروس اصلی.
واکسن درصد مرگ و میر را کم میکند، به طوری که فرد در صورت بیماری، نوع خفیف آن را بگیرد و ایمنی بدن از پاسخ ایمنی جا نماند. ضمن اینکه هم اکنون در جهان بحث دریافت دوز سوم واکسن کرونا هست و یا حتی بحث میکس واکسن پیش آمده است که مثلاً افرادی که دو دوز از یک نوع واکسن دریافت کردهاند میتوانند در نوبت سوم نوع دیگری را دریافت کنند. کرونا یک بیماری ناشناخته است و به مرور مقالات تحقیقاتی در مورد این بیرون میآید و مشخص میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم