میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از چهارمین همایش بینالمللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی ایران، سیروس زینلی در نشست خبری این همایش با اشاره به ضایعه درگذشت دکتر بهزاد قرهیاضی پدر بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در خردادماه امسال گفت: در همین مدت کوتاهی که از درگذشت دکتر قرهیاضی میگذرد، کاملاً مشخص شده که جای خالی ایشان قابل پر شدن نیست. انجمن بیوتکنولوژی ایران همراه با جامعه علمی در فقدان این دانشمند بزرگ که در اوج بالندگی و اثرگذاری علمی، دعوت حق را لبیک گفته، سوگوار است و در عین حال به واسطه از دست دادن همکار عزیزی که مسئولیت دبیری علمی همایش بینالمللی و کنگره ملی بیوتکنولوژی ایران را بر عهده داشته، ضربه سنگینی را متحمل شده است.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران خاطرنشان کرد: زمانی که از دکتر قرهیاضی درخواست کردم که مسئولیت برگزاری چهارمین همایش بینالمللی بیوتکنولوژی را برعهده بگیرند، علی رغم مشغله زیاد و مشکلات برگزاری چنین همایش بزرگی در شرایط پاندمی کرونا که پیش از این تجربه آن وجود نداشت، با اینکه قبول این مسئولیت، سودی برای شخص ایشان نداشت مثل همیشه با خوشرویی با این درخواست موافقت کرد و در ماههای گذشته، تلاش فراوانی برای برگزاری ه چه باشکوهتر این همایش داشت اما دریغا که در نیمه راه ما را ترک کرد.
زینلی گفت: خوشبختانه خانم دکتر شوشتری، قائم مقام دبیر علمی و دیگر دستاندرکاران همایش حداکثر تلاش خود را کردند تا چهارمین همایش بینالمللی بیوتکنولوژی بتواند در زمان مقرر برگزار شود.
مقدمات تأسیس بنیاد «دکتر قرهیاضی» طی شد
وی ابراز امیدواری کرد که بنیاد دکتر قرهیاضی که مقدمات تأسیس آن طی شده و منابع مالی مورد نیاز آن هم تأمین شده، بتواند به محض دریافت مجوزهای لازم در زمینه ترویج بیوتکنولوژی خصوصاً بیوتکنولوژی کشاورزی که حوزه اصلی فعالیت زندهیاد دکتر قرهیاضی، مؤسس و رئیس اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بود، نقشآفرینی کند.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران با اشاره به وضعیت بیوتکنولوژی کشور گفت: در زمینه بیوتکنولوژی صرف نظر از حوزه کشاورزی و محصولات تراریخته که از خودیها گل خوردیم و چه بسا در پشت پرده، دستهای خارجی در کار باشد، در سایر حوزهها وضعیت بسیار خوبی داریم به طوری که با تلاش مجموعههای دانش بنیان خصوصاً شرکتهای خصوصی جزو پنج یا شش کشور برتر آسیا قرار گرفتهایم. این در حالی است که کشور ما در چند دهه اخیر با تحریمهای شدید مواجه بود و به علاوه، بسیاری دیگر از کشورهای دنیا هم طی سه چهار دهه اخیر به سرعت در این عرصه پیشرفت کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: باید به ظرفیتها و مزایای توسعه دانش بنیان در کشور توجه کنیم. امروزه میتوان با تجهیزات بسیار محدود در آزمایشگاهها، محصولات بیوتکنولوژی و ترکیبات دارویی فوقالعاده باارزشی تولید کرد که حجم بسیار اندکی از آنها معادل هزاران بشکه نفت درآمدزایی داشته باشد. ورود صنعت بیوتکنولوژی کشور به فرا بورس نشان دهنده رشد اقتصاد بیوتکنولوژی و آشنایی فزاینده با اهمیت آن است که امیدواریم در نشستهای جنبی همایش بیوتکنولوژی که به جنبههای اقتصادی بیوتکنولوژی اختصاص دارد با حضور مسؤولان و کارشناسان اقتصادی و فرا بورس، مشکلات و ظرفیتهای صنعت بیوتکنولوژی کشور را بررسی کنیم.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران درباره علت تبلیغات منفی گسترده علیه محصولات تراریخته گفت: سالانه چند میلیارد دلار محصولات غذایی تراریخته به کشور وارد میشود و عجیب نیست که بخش بسیار کوچکی از درآمدهای عظیم ناشی از این واردات، صرف تبلیغات علیه تولید داخلی این محصولات و به خدمت گرفتن برخی افراد در این مسیر شود. همچنان که تجربه این سالها نشان داده علی رغم تبلیغات وسیع علیه محصولات تراریخته نه تنها واردات آنها کم نشده که قطعاً بیشتر شده و همه این اقدامات در جهت وابسته کردن بیشتر کشور بوده که متأسفانه موفق هم بودهاند.
چهارمین همایش بینالمللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی ایران که ۳۱ مرداد تا دوم شهریورماه ۱۴۰۰ به صورت آنلاین برگزار میشود، بزرگترین و شناخته شده ترین رخداد کشور در حوزه بیوتکنولوژی است که طی آن، تازهترین یافتههای تحقیقات بیوتکنولوژی با حضور جمعی از برجستهترین اساتید و دانشمندان داخلی و خارجی ارائه و بررسی میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند