میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، در حالی که جستجوی "هوش فرازمینی"(SETI) به طور کلی بیشتر از سایر علوم، رویایی و سخت گیرانه تلقی میشود، اما به طور شگفت انگیزی با محدودیتهای تکنولوژیکی و ماهیت زمان و مکان محدود شده است. به همین دلیل است که یک مطالعه جدید از دانشمندان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیده است که سه هزار سال طول میکشد تا پیامی از جانب ما به آنها برسد.
ضمن اینکه با توجه به وضعیت فعلی بلایای طبیعی و غیر طبیعی بر روی زمین، ممکن است نسل بشر تا آن زمان از بین رفته باشد.
محققان همچنین میگویند که تمدنهای بیگانه در دوردست نیز که احتمالا قبلاً وجود داشتهاند، ممکن است تاکنون از بین رفته باشند.
سیگنالهای رادیویی و به طور کلی همه امواج الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت میکنند که برای ما در حال حاضر سرعتی دست نیافتنی است، اما در ابعاد نجومی سرعت کمی است. بنابراین انتقال پیام در فاصلههای زیاد و غیرقابل تصور که میان زمین و دنیاهای میزبان احتمالی حیات فرازمینی وجود دارد، امری بسیار زمانبر است.
حتی اگر اخترشناسان به نحوی تشخیص دهند که یک تمدن بیگانه در سیارهای فراتر از منظومه شمسی ما وجود دارد، زمانی که پیامی از ما به آنها برسد، ممکن است مدتها باشد که آنها از بین رفته باشند.
به همین دلیل است که "ابراهیم آوی لوب" و "امیر سراج" اخترشناسان دانشگاه هاروارد در مطالعه خود به بررسی این موضوع پرداختند. آنها با الهام از "اصل کوپرنیکی" که بر این باور است که زمین در مرکز عالم یا در جای ویژهای از عالم قرار ندارد، یک مطالعه انجام دادند.
"لوب" گفت: "اصل کوپرنیکی" ادعا میکند که بعید است ما در زمان ممتازی زندگی کنیم یا در جای خاصی از عالم قرار داشته باشیم. بنابراین احتمال اینکه پیام سیاره قابل سکونت دیگری مانند زمین در حال حاضر در قرن اول ارتباطات رادیویی ما از کنار ما عبور کند، زیر یک در ۱۰ میلیون است.
وی افزود: بنابراین با فرض اینکه بیگانگان هوشمند زمین را شناسایی کرده باشند، تقریباً ۳۰۰۰ سال طول میکشد تا ما پاسخ آنها را بشنویم.
پروفسور "ابراهیم آوی لوب" اخترشناس مشهور دانشگاه هاروارد است که این نظریه را در سال ۲۰۱۷ مطرح کرد که شیء میانستارهای "اوموآموا" که در سال ۲۰۱۷ از کنار زمین عبور کرد، ممکن است یک بادبان نوری متعلق به بیگانگان باشد.
"امیر سراج" نیز فرزند پدری عربستانی و مادری ایرانی است که به عنوان یکی از برترین دانشمندان جوان نجوم و اخترشناسی جهان شناخته میشود.
نظریه "لوب" در مورد "اوموآموآ" ابتدا در مقالهای که او در سال ۲۰۱۸ نوشت، ارائه شد که بعداً در کتاب بعدی او موسوم به "فرازمینی: اولین نشانه زندگی هوشمند ورای زمین" رسمی شد. وی به تازگی به همراه سایر همکاران خود مسئول ارزیابی پدیدههای هوایی ناشناس(UAPs) که قبلاً یوفو(UFO) نامیده میشدند، شده است.
اما در این مطالعه جدید، "لوب" و "سراج" بر یک قسمت خاص از جستجوی هوش فرازمینی(SETI) که آن را جستجوی اطلاعات پاسخگوی فرازمینی(SETRI) نامیدند، تمرکز کردند. این تلاشی است برای شناسایی بیگانگان باهوشی که هم تاکنون از بین نرفتهاند و هم میخواهند به پیامی از جانب زمین پاسخ دهند.
"سراج" در این باره میگوید: تخمین و برآورد زمان پاسخ فرازمینیها بسیار مهم است، زیرا چنین برآوردی ماهیت جستجوهای موثر را آشکار میکند.
وی افزود: سوالی که ما سعی میکنیم در مقاله خود به آن پاسخ دهیم این است که چه زمانی میتوانیم انتظار داشته باشیم اولین گفتگوی کیهانی ما انجام شود؟
این مطالعه به طور قابل ملاحظهای پیچیده است، اما این دو دانشمند به این نتیجه رسیدند که از آنجایی که بشر تازه در قرن اول استفاده از فناوریهای رادیویی است، در حال حاضر نباید انتظار داشته باشیم که از تمدن فرازمینی پاسخی بشنویم.
به عبارت دقیقتر؛ اگر بیشتر تمدنهای بیگانه تقریباً از نظر پیشرفت تکنولوژیکی در وضعیت فعلی ما باشند، ممکن است هزاران سال طول بکشد تا ما از آنها پاسخی دریافت کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند