میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری در اختتامیه دوازدهمین جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی "تیتر ۱۲" با اشاره به روز خبرنگار و گرامیداشت یاد شهید محمود صارمی شهید عرصه رسانه، اظهار کرد: از شهید صارمی که روز خبرنگار به یاد ایشان نامگذاری شده است که در عرصه خبرنگاری از خودگذشتگی و جان فشانی کرد و از همه شهدای انقلاب به خصوص شهدای مدافع سلامت یاد میکنم. مطبوعات از ارکان مهم گسترش فرهنگ و اندیشه و از مهمترین ابزارهای ارتباط جمعی است که با وجود سیطره رسانههای پیشرفته و تکنولوژی نوین که مرزهای جغرافیایی و سیاسی را از میان برداشته، مطبوعات همچنان جایگاه خود را به عنوان منبع ارتباطی و اطلاعاتی حفظ کرده است. از مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی یاد میکنند و زمانی این جایگاه حفظ میشود که در زمینه اطلاع رسانی به صورت روشن، شفاف و جامع و آگاهیبخشی متناسب با شرایط اجتماعی و نقد صریح صاحبان قدرت بدون اغراض گام بردارد.
وی با اشاره به اینکه مطبوعات ابزاری در دست صاحبان قدرت و ثروت نیست، خاطر نشان کرد: مطبوعات نه ابزاری در دست قدرت بلکه راهنمایی برای همه مردم است و اگر ناکارامد شود اثر خود را روی ارکان مختلف جامعه نشان میدهد. برگزاری این جشنواره فرصتی است که این پیام را ابلاغ کنیم که سرمایه اصلی هنر رسانه، اعتماد عمومی است و این جز با اعتنا به ارزشها و اعتقادات اکثریت جامعه با حفظ کرامت و شرافت و صداقت در بیان، عینیت در خبر و انصاف در تحلیل و آزادی در بیان حاصل نمیشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: این جشنواره فرصت مغتنمی است که یاداور شویم مطبوعات آزادی خود را در گروه حفظ آزادی مردم و تقویت مبانی ارزشی جامعه میبینند و این رسالت مطبوعات زمانی زیباست که از دل جامعه و دانشجو بیرون بیاید، چرا که دانشگاه مبداء تحولات جامعه و بستر انسان سازی است.
وی خطاب به دانشجویان گفت: شما دانشجویان که در عرصه رسانه دستی بر قلم دارید باید بدانید که مهمترین بحث اعتماد است و اعتماد شکل نمیگیرد جز با رعایت اخلاق حرفهای، که این امر در جامعه ما در حال کمرنگ شدن است. زمانی جامعه میتواند پیشرفت کند که اخلاق را مد نظر قرار دهد، حتی افرادی که از حدااقل سطح سواد برخوردارند هم صداقت و شفافیت را درک میکنند و زمانی میتوانیم مخاطب را نگه داریم که اخلاق، شفافیت و صداقت را رعایت کنیم.
لاری در ادامه افزود:خدا را شاکرم که علیرغم شیوع کووید۱۹ که باعث شد همه دانشجویان علوم پزشکی به عنوان مدافع سلامت در صحنه حضور داشتند و در وزارت علوم هم به صورت مجازی آموزش میدیدند اما تنور فعالیتهای فرهنگی از جمله فعالیتهای نشریاتی و رسانهای کمرنگ نشد و در این جشنواره نیز خود را نشان داد به نحوی که در زمینه کمیت و کیفیت محتوا تنوع قابل توجهی داشتیم و یکی از موفقیتهای این دوره از جشنواره همین بود.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بعد از غربالگری ۲۸ هزار اثر از ۱۵۳ دانشگاه به جشنواره راه یافت که نسبت به تیتر۱۱ افزایش تعداد آثار را نشان میدهد. در هر دوره از جشنواره باید یک حرکت رو به جلو داشته باشیم و برای اینکه این حرکت رو به جلو حفظ شود موضوع شفافیت را در این دوره مطرح کردیم؛ در همین راستا قول داده بودیم کارنامه آثار را ارائه دهیم و توانستیم این قول را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه داشتن شفافیت در کشور ما سخت است، بیان کرد: شاید در کوتاه مدت کار با صداقت راه نیافتد اما در بلندمدت چیزی که ارزش دارد همان صداقت و شفافیت است و مخاطب هم ارزش آن را میفهمد. ما در اجرای این شفافیت و در ارائه کارنامه نگرانیهایی داشتیم؛ ۹۵۳ اثراز مرحله اولیه داوری عبور کردند و باید برای بقیه آثار کارنامه ارائه میشد که در این کارنامهها کمترین نمره و بیشترین نمره قبولی درج شده بود از این رو منتظر اعتراضهای زیادی بودیم در حالی که برخلاف انتظار ما اعترض زیاد نبود واین نشان دهنده رعایت انصاف در داوریها بود و ثابت کرد که از رعایت شفافیت ضرر نکردیم.از بین اعتراضهایی که وارد بودند ۱۵ اثر جزو برگزیدهها شدند و این برای ما بسیار ارزشمند است و نشان داد هر جا اعتماد دو طرفه باشد، نتیجه بخش است.
به گفته معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، ۴۵ اثر از ۹ کشور دنیا در جشنواره نشریات دانشجویی شرکت کردند و ۳ اثر هم به عنوان برگزیده انتخاب شدند. این بخش برای اولین بار در دور دوازدهم جشنواره بنیان گذاشته شد و امیدواریم در دورههای بعدی نیز ادامه پیدا کند. حرکت مثبت دیگری که در این دوره از جشنواره رقم خورد انتخاب کارشناس برگزیده نشریات در دانشگاهها بود. نکته بسیار مهم این است که هر دانشگاهی که رئیس دانشگاه و معاون فرهنگی و دانشجویی آن دانشگاه به مقولههای فرهنگی اهمیت بدهند قطعا موفقیت بیشتری حاصل و زمینه برای افراد مستعد فراهم میشود.
لاری افزود: وقتی کارشناس خوب و زبده و با عشق و انگیزه پشت دانشجویان باشد، موفقیت خواهد بود و از این روز لازم است که پشتیبانی صورت گرفته از دانشجویان را نیز در نظر بگیریم. اقدام مثبت دیگر در این دوره از جشنواره در نظر گرفتن دانشگاههایی بوده که نسبت به دورههای قبل جهش قابل توجهی داشتهاند که از مجموعه وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و از مجموعه وزارت علوم دانشگاه مراغه حائز این جایگاه شدند.توسعه بخشهای مجازی از جمله فوتوکلیپ، اینستا و موشن گرافی در این دوره از جشنواره در راستای توجه به نیاز مخاطب و نیاز روز بوده است و همچنین موضوع وپژه اقتصاد دانشبنیان و کرونا، جامعه و حکمرانی بود که در راستای توجه به مسائل و موضوعات روز در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی در حاشیه برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی اظهار کرد: برگزاری این کارگاهها برای برطرف کردن نقطه ضعفها و نقصهایی است که در نشریات دانشجویی وجود دارد و لازم است در برخی موارد نیز نقاط قوت تقویت شوند. در همین راستا لازم است از داوران محترم نیز تشکر کنیم که اگر داوری خوب نباشد ارزیابی آثار ارزشی ندارد و تمام اعتماد، شور و شوق دانشجویان و برگزیدگان نیز به این داوریهاست.
معاون وزیر بهداشت همچنین با سپاس از فعالان رسانه بیان داشت: اگر رسانه نباشد فعالیتهای فرهنگی جلوه پیدا نمیکند. عزیزان خبرنگار از روزهای اول شیوع کرونا در کنار مدافعان سلامت با عینیت و شفافیت حضور داشتند و از مشکلات و ناکامیهای مردم گفتند.
وی با اشاره به تلاش همکاران وزارت بهداشت برای اجرای واکسیناسیون، گفت: در بالاترین وضعیت شیوع کرونا هستیم و هزاران نفر از هموطنان ما در بیمارستانها هستند و شرایط خوبی ندارند اما علیرغم همه این مشکلات همچنان امید در کشور هست؛ شما خبرنگاران هر چقدر انصاف داشته باشید و نقد کنید اگر ته کلامتان آمیخته باامید نباشد کام مردم را تلخ می کند؛ ولی اگر کاستی ها و نقدها را اگر آمیخته با امید کنید هنرمند واقعی هستید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور