میرنیوز
به گزارش ایسنا، در این مراسم که صبح امروز (چهارشنبه، 13 تیر) با حضور غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری دولت دوازدهم برگزار شد، دکتر حسینعلی قبادی؛ رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ضمن تشکر از اساتید و پژوهشگران این مرکز با اشاره به صعودی پنج پلهای پژوهشگاه در رتبهبندی جدید مراکز پژوهشی، اظهار کرد: در صورتی که این شاخصها دقیقتر شده و با کارکردهای علوم انسانی هماهنگتر شود، صعود پژوهشگاه خیلی بیشتر از این پنج پله خواهد بود.
وی گفت: دوستان ما در این خصوص تحلیل مفصل کردند که گزارش آن را خدمت دکتر رحیمی خواهیم داد. در نظام ارزیابی جامعتر، انشالله با توجه به کارکردهای عظیم غیر صریح حوزه علوم انسانی که اثربخشی فراوانی دارد، صعود پژوهشگاه بیشتر هم خواهد بود.
وی فعالیتهای این پژوهشگاه را در هفت مولفه عمده دانست و افزود: برنامهمداری و تبعیت از اسناد بالادستی، توجه به علم نافع و منشور کاربردیسازی علوم انسانی، نگاه داناییمحور و درونزا و حرکت بر اساس خرد جمعی، ترویجیسازی علوم انسانی و مسئله جامعهمداری، حرکت همراه شبکه نخبگانی، کیفیتگرایی و ارتقای پژوهشگاه در حوزه بینالمللی و توجه راهبردی به نظارت و ارزیابی به خصوص ارزیابی درونی، فعالیتهای عمده پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بوده است.
قبادی عنوان کرد: محدود کردن قلمرو فعالیتهای بینالملل بسیار موثر بود. هفتههای اخیر شاهد این بودیم که کارگاههای ما در فضای مجازی برای تمام دانشگاههای افغانستان برگزار شده و با استقبال فوقالعاده و حضور ۱۱۱ نفره، این کارگاهها در حال برگزاری هستند. این حرکت برای جمهوری اسلامی، تمدن ایرانی و تقویت زبان فارسی بسیار موثر است.
وی در خصوص مراسم رونمایی امروز نیز گفت: رونماییهای امروز شامل طرحهای پژوهشگاه و پژوهشکدهها، طرحهای اعتلا و طرحهای شورای بررسی متون است و همچنین رونمایی از کتاب "اتصال به ریشه و انطباق با زمان" که شعار مرحوم استاد آیینهوند بوده، است. همچنین افتتاح مرکز علوم قرآنی و مرکز اسناد آسیایی را داریم. از تمام اعضایی که تا الان مرکز اسناد آسیا را حفظ کردند تشکر میکنم و امیدواریم باتوجه به دکتر ملایی و دانش و روحیهای که دارند، در این مرکز شاهد جهش باشیم.
قبادی همچنین با اشاره به الحاق بنیاد دانشنامهنگاری به پژوهشگاه علوم انسانی افزود: زمانی که این اتفاق افتاد؛ ابتدا سعی کردیم که سرعت به نتیجه رساندن پروژهها را در دستور کار قرار دهیم و شاهد جهشی در این زمینه بودیم. من شاهد این موضوع بودم که مثلا دانشنامه اقتصاد دست برخی بزرگان که بسیار دانشمند بودند ولی حقیقتاً زمان نداشتند، بود. من گفتم دست شما را میبوسم ولی نمیشود پروژه ۱۵ سال طول بکشد و خیلی متواضعه خواهش کردم و مسئولین پروژه را عوض کردم و الان این پروژه به پایان رسیده است.
وی با بیان اینکه این الحاق باعث همافزایی شده است، عنوان کرد: نکته دیگر این است که دانشنامه به دریای پژوهشگاه متصل و همافزایی ایجاد شد و الان مشاهده میکنیم که هیچ جزیرهای وجود ندارد و فعالیتها به صورت دریایی واحد است. معتقدم برای دانشنامه بسیار فرصتسازی ملی شد. الان به عنوان نمونه دانشنامه جامعهشناسی معاصر با همکاری شهرداری و وزارت ارشاد و ۳۰۰ خوردهای میلیون تومان پروژه جدید تعریف کردیم. وقتی دانشنامه به پژوهشگاه علوم انسانی آمد، توانست این فرصت را برای خودش خلق کند.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: در مورد طرح اعتلا من به جد معتقدم که این طرح رویداد مهمی در تاریخ علوم انسانی کشور است. بسیار مسئله محور و راهگشا و پیوند دهنده میان نظر و عمل است و به ضرصقاطع میگویم که منابع درسی علوم انسانی را عمیقاً غنی، روزآمد، بومی و علمی و روشمند میکند و شخصیتهای مرجع در این پروژه فعالیت داشتند.
در ادامه برنامه دکتر آزیتا افراشی؛ سرپرست پژوهشکده دانشنامهنگاری پیرامون دانشنامههایی که در پژوهشکده دانشنامهنگاری پژوهشگاه علوم انسانی تدوین شده است، گزارشی ارائه داد.
وی ضمن معرفی دانشنامههای «آموزش علمی کاربردی»، «دانشنامه آموزش عالی» و «دانشنامه مطالعات بینالمللی ورزش» که امروز رونمایی شدند، عنوان کرد که دانشنامهنگاری به عنوان یک کار علمی گروهی و زمانبر مطرح است. این دانشنامهها تنها بخشی از فعالیتهای پژوهشکده دانشنامهنگاری است و دانشنامههای دیگری نیز در دست اجرا هستند.
افراشی گفت: دانشنامه آموزشهای علمی کاربردی در سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرد. امروز با ۱۰۱ مدخل و ۹۱۲ صفحه از آن رونمایی میشود. دانشنامه آموزش عالی که بخش نظامهای آن امروز رونمایی میشود که ویراست دوم این بخش است. از سال ۱۳۹۲ آغاز به کار کرده و زیرنظر شورای علمی انجام شده است. این ویراست با ۷۱ مدخل و نزدیک به هزار صفحه رونمایی میشود. دانشنامه دیگر ترجمه دانشنامه مطالعات بینالمللی ورزش است که در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرده و امروز با ۹۹۶ مدخل و هزار و ۶۵۲ صفحه به جامعه علمی کشور تقدیم میشود.
همچنین دکتر جاناله کریمی مطهر؛ رئیس گروه زبانشناسی و زبانهای خارجی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گزارشی در خصوص کتابهایی که شورای متون پژوهشگاه علوم انسانی در سالهای اخیر تدوین کرده است، گزارشی ارائه داد.
وی گفت: این شورا با مشارکت سه هزار نفر از اساتید دانشگاههای سراسر کشور در ۱۸ گروه تخصصی فعالیت دارد و فهرست منشورات شورا به ۲۵۰ اثر رسیده است. در سال گذشته ۴۰۰ کتاب ملی و ۱۰۰ کتاب جهانی توسط این گروهها مورد نقد و بررسی قرار گرفته و ۳۵۰ یادداشت انتقادی و ۲۵۰ مقاله علمی پژوهشی در شورا آماده شد و ۱۲ شماره مجله علمی پژوهشی از جمله مجله پژوهشهای انتقادی که جزو موارد رونمایی امروز است منتشر شده است. این نشریه در ارزیابی سال گذشته رتبه الف را کسب کرده است. نشریه نقد نیز هر کدام از گروهها منتشر میکنند و دستاوردهای گروهها از طریق سامانه نقد پژوهشگاه قابل دسترسی است.
کریمی مطهر عنوان کرد: در رونمایی امروز از کتابهای شورای بررسی متون نیز رونمایی میشود. این کتابها شامل کتابهای درآمدی بر فلسفه معاصر غرب، کتاب فرهنگ و رشد اقتصادی و کتاب بازنمایی هویت از نگاه دیگری، کتاب نظریه انتخاب عمومی، کتاب تاریخ ادبیات روسیه و مجموعه مقالات در خصوص روسیه و کشورهای مشترکالمنافع، کتاب هفتم کتاب زبان عربی و هویت ایرانی است . همچنین در دو کتاب نیز به فعالیتهای شورای بررسی متون از منظر مدیریت دانش پرداخته شد: کارکرد شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی از منظر مدیریت دانش و تجربه و کتاب نظری بر شبکه نخبگانی علوم انسانی.
در پایان دکتر ملایی توانی، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ضمن تشکر از پژوهشگران و مسئولین این مرکز، اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون حدود ۳۵ اثر منتشر شده و حدود ۱۶-۱۷ اثر هم تا شهریور ماه منتشر خواهد شد. از این مجموعه چهار اثر دانشنامهای بود که هر یک از آنها بسیار فاخر است و به اندازه ۲۰-۳۰ اثر زمان میبرد. شش اثر از شورای متون رونمایی میشود و امسال هفت اثر امسال در حوزه طرح اعتلا منتشر شده است. ۱۳ اثر از مجموعه همکاران داخل و خارج از پژوهشگاه منتشر شده است. پنج اثر تجدید چاپ داریم و ۱۳ اثر آماده انتشار داریم که در هفته دولت رونمایی خواهد شد. این آثار در حوزههای مختلف و رشتههای علوم انسانی هستند.
وی اظهار امیدواری کرد تا در دوره آینده امکان و شرایط بهتری فراهم شود که این فرآیند با سرعت بهتری دنبال شود و شاهد درخشش بیشتر پژوهشگاه علوم انسانی و به طور کل علوم انسانی در ایران باشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک