میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه «طبیب» با تأکید بر لزوم اعلام قرنطینه کشوری و با اشاره به اینکه امیدواریم در این دولت همه مسؤلیتها را گردن یک وزارتخانه نیندازند، گفت: بزرگترین مشکل ما در مقابله با کرونا عدم هماهنگی بین بخشی بین نهادها بود، متأسفانه ما هنوز استراتژی مشخصی برای کنترل اپیدمی نداریم.
وی با اشاره به اینکه استراتژی که ما در مبارزه با کرونا انتخاب کردیم در برخی جاها دچار مشکل بود، اظهار کرد: در واقع چون یک هماهنگی بین بخشی وجود نداشت ما به مشکل برخوردیم، همه چیز را هم نمیتوان از وزارت بهداشت انتظار داشت، خیلی از نهادها باید کمک میکردند که نکردند، من نمیگویم که عملکرد وزارت بهداشت عالی بود بالاخره قطعاً کم و کسریهایی وجود داشت.
وی در ادامه یادآور شد: امیدواریم که دولت جدید که امروز شروع کارشان است، منسجمتر عمل کرده و همه ارگانهایی که باید کمک کنند و همه را گردن یک وزارتخانه نیندازند، یک مجموعهای باشد که راهبردی نشان دهد که شش ماه دیگر دوباره نگوئیم که راه مقابله با کرونا این نبود. جالب اینجاست که در این مدت هیچگاه اوضاع به این وخامت نبوده و هیچگاه هم سطح محدودیتها اینقدر کم نبوده است.
این پزشک متخصص همچنین تصریح کرد: یعنی با این آمار بالا هیچ اقدامی صورت نگرفته، حالا این را به حساب انتقال دولت و یا خستگی میگذارند نمیدانم، اما مهم این است که باید رعایت کنیم چون کرونا پشت گوش ما نشسته و اصلاً هم مشخص نیست بیماری چطور پیشرفت میکند گاهی بیمار جوان بدون بیماری زمینهای از روز اول مراجعه میکند و با وجود تحت نظر بودن باز هم فوت میکند و بیماری به یکباره از کنترل خارج میشود.
طبرسی در خصوص آمار واقعی فوتشدگان عنوان کرد: آمار واقعی بیش از اینهاست، آماری که اعلام میشود، تعدادی هستند که تست مثبت بودند و یک سری از افراد هم اصلاً به تست نمیرسند.
وی در زمینه کمبود دارو نیز توضیح داد: حجم بیمار بسیار زیاد بوده و طبیعی است که با روزی پنج هزار بستری جدید با کمبود دارو مواجه شویم، تعداد زیادی هم سرپایی ویزیت میشوند که آنها هم به دارو نیاز دارند، مثلاً بیمارستان مسیح دانشوری به اندازه چهار برابر بستری سرپایی بیمار ویزیت میکند، البته نمیشود منکر این شد که در توزیع هم دچار مشکل هستیم.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در ادامه با اشاره به اینکه فعلاً موردی در خصوص جهشهای ایرانی کرونا گزارش نشده، اظهار کرد: البته ما آزمایش دقیقی هم در این خصوص انجام ندادیم، دیروز دلتا پلاس هم در برخی از کشورها گزارش شد که ترکیب دلتا با گونه بتای آفریقایی است، گونه جدیدی با عنوان لامبدا اضافه شده که خطرش این است که شاید موج بعدی با آن باشد، ولی مسئله اصلی این است که اگر استراتژی مبارزه با کرونا درست باشد ما دیگر از این جهشها نمیترسیم اما ما هنوز این استراتژی مناسب را پیدا نکردیم.
طبرسی تأکید کرد: مثلاً اگر من با وجود تست مثبت در جامعه بچرخم چه کسی میخواهد جلوی مرا بگیرد، صدها هزار نفر داریم که روزانه با وجود کرونای مثبت یا به اجبار به سرکار میروند و یا به میهمانی و مسافرت، اینها جزئیترین مسائلی است که ما در آنها مشکل داریم چه رسد به مسائل پیچیدهتر، ما بعد از ۱۸ ماه یک استراتژی مشخص نداریم، مثل محدودیتهای شبانه و یا محدودیتهای تعطیلات که اصلاً جدی گرفته نمیشود و با این وضعیت همچنان موج در موج باید جلو برویم. در شرایط حاضر حتی قرنطینه هم مُسکن است و درمان نیست، الان اصلاً تعطیلات گذشته به یک طنز فاجعهآمیز تبدیل شد که مردم به شمال رفتند و حالا دسته دسته از بیماران از شمال با آمبولانس به تهران میآیند.
وی در خصوص الزام اعلام قرنطینه کشوری ادامه داد: از طرف دیگر فشاری که بر کادر درمان و پرستاران است بیش از اندازه شده، ۱۸ ماه است که این افراد که به طور ثابت در بیمارستانها تحت فشار جسمی و روانی قرار دارند، لااقل قرنطینه شاید بتواند تا حدی ورودی بیمارستانها و فشار را کم کند، چون اگر وضعیت به همین شکل باشد این سیستم دیگر توان مقابله ندارد و دچار فرسودگی شده و کارایی لازم را نخواهد داشت.
عضو کمیته کشوری واکسن کرونا همچنین در خصوص واردات واکسن توسط هلال احمر نیز گفت: کاش هلال احمر این واردات واکسن را زودتر انجام میداد تا به اینجا نمیرسیدیم، البته خودشان میگویند قبل از این به ما اجازه نمیدادند، خوب خوشبختانه واکسیناسیون سرعت گرفته و اگر با همین سرعت پیش برویم در پیشگیری از موجهای بعدی کمککننده است اما در این موج تأثیری ندارد، چون این موج که فعلاً دارد مردم را پَرپَر میکند، اما جالب است که با این وجود و با وجود اضطراب در جامعه باز هم مردم رعایت نمیکنند.
طبرسی با اشاره به اینکه در توزیع واکسن داخلی آن اتفاقی که قرار بود بیفتد نیفتاد، یادآور شد: اما خوشبختانه ریل آن راه افتاده و برکت یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز را تحویل داد، اما واکسنهای دیگر هنوز نرسیدند، اگر بتوانیم با این تعداد که هلال احمر وارد کرده افراد پرخطر را هم واکسن بزنیم خیلی جلو افتادهایم، اما متأسفانه در برخی استانها هنوز تا ۴۰ درصد گروههای اعلام شده واکسن نزدند، در حالی که تنها راه جلوگیری از مرگومیر واکسن است، شاید واکسنها در جلوگیری از ابتلاء خوب عمل نکردند اما جلوی مرگومیر را گرفتند.
وی با توصیه به اینکه به واکسنهایی که از مبادی رسمی وارد نمیشوند اصلاً اعتماد نکنید، گفت: چون سودجویان از نیازهای مردم سوءاستفاده میکنند و ما حتی در خصوص داروهای کرونا هم این مشکل تقلبی بودن و پر کردن شیشههای خالی را داریم.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پایان نیز در خصوص افرادی که منع تزریق واکسن دارند نیز عنوان کرد: تنها مواردی که محدودیت دارند افرادی هستند که بیماری تبدار فعال دارند که تا بهبودی باید صبر کنند و دیگر افرادی که دوره شیمیدرمانی دارند که واکسن روی آنها اثر نمیکند و باید تا دو هفته بعد از دوره شیمیدرمانی صبر کنند. همچنین در پاسخ به افرادی که در خصوص انتخاب نوع واکسنها سوال میکنند باید یادآور شوم سینوفارم و برکت کمترین عارضه بعد از تزریق و آسترازنکا و اسپوتنیک بیشترین عارضه را داشتند، اما در کاهش مرگ و میر تفاوتی نداشتند.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد