میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، ۹ طرح کلان ملی حمایت شده از سوی معاونت علمی و فناوری با حضور معاون علمی و فناوری رونمایی شد. این طرح های فناورانه به شرح زیر است؛
مدیریت هوشمند سیلوهای گندم
یکی از چالشهای مدیریت منابع استراتژیک گندم کشور، مانیتورینگ و ارزیابی دقیق و برخط میزان گندم موجود در سیلوهای کشور بود و از آنجاییکه اندازهگیری سیلوها با روشهای سنتی و غیر دقیق صورت میگرفت، ارزیابی دقیقی از منابع در دسترس وجود نداشت. در همین راستا یک شرکت دانشبنیان، نرمافزار بومی را طراحی و تولید کرد.
نبض بیماران در گوشیهای پزشکی ایرانساخت
گوشیهای پزشکی که کاربردهای گسترده بسیاری دارند و بیش از یک سده است که در صنعت پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند، در سالهای اخیر دستخوش تحولات فناورانه شده و نمونه دیجیتال آنها مورد استفاده صنعت سلامت قرار میگیرد.
با این وجود نیاز حوزه سلامت کشور به این تجهیز پزشکی تا پیش از این عمدتا از مسیر واردات و قاچاق تامین میشد؛ در حالیکه نمونههای معمولی تا ۵۰ میلیون ریال و نمونههای دیجیتال تا ۱۳۰ میلیون ریال هزینه دارند، در همین راستا یک شرکت دانش بنیان موفق شد با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری، گوشی پزشکی هوشمند را با قابلیت پردازش و تحلیل اطلاعات، تجاریسازی و نیاز کشور به این تجهیز را تامین کند.
طیفسنجی و رفع نیاز پژوهشگران
طیفسنج نانودراپ که کاربردهای گستردهای در زیستفناوری، سلولهای بنیادی و پزشکی دارد، نام دستگاهی پیشرفته و فناورانه است که یک شرکت دانشبنیان توانسته آن را با حمایت ۵میلیارد ریالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایرانساخت کند.
از این دستگاه عمدتا برای آنالیز اسیدهای آمینه و اندازهگیری دیانای، شناسایی و تشخیص ویروسهایی چون کرونا استفاده میشود که تا پیش از این نمونههای آمریکایی آن با هزینههای گزاف وارد کشور میشد نمونه ایرانساخت آن با پشتیبانی و هزینههای پایینتر از نمونه وارداتی در دسترس پژوهشگران قرار گرفته است.
پهپادهای ایرانساخت
یکی از دغدغههای اصلی گمرک در شناسایی و ارزیابی محمولههای وارداتی، ارزیابی بدون دخالت کاربر و در سریعترین زمان ممکن است. استفاده از پهپادهای پیشرفته و بهرهگیری از هوش مصنوعی توسط یک شرکت دانشبنیان، این دغدغه را برطرف کرده به طوریکه سیستم هوشمند نظارت بر تجارت خارجی گمرک با استفاده از پرنده بدون سرنشین، امکان ارزیابی و بازرسی محموله را محقق ساخت.
این طرح کلان ملی فناورانه با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط این شرکت دانشبنیان تجاریسازی شده و توسط گمرک به بهرهبرداری رسیده است.
جراحی هوشمند با دستگاه ایرانساخت
سامانه هدایت پروسههای درمانی ستون فقرات، محصول دانشبنیانی در حوزه تجهیزات پزشکی است که میتواند با بهرهگیری از ابزارهای رهیابی پیشرفته و شناسایی موقعیت دست جراح، بیمار را در دسترسی به اندام نیازمند جراحی یاری کند. به همین دلیل یک شرکت دانشبنیان، کار تولید و تجاری سازی این محصول دانشبنیان را با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با موفقیت به پایان رسانده است.
پایان عمر مگسهای آفت با محصول ایرانساخت
تولید آفتکش مگس مدیترانه یک ترکیب نوآورانه به کمک یک شرکت دانشبنیان است که برای پالایش جمعیت و شکار انبوه هر دو جنس نر و ماده مگسهای میوه به ویژه مگس مدیترانه، مگس زیتون، مگس گیلاس و دیگر میوهجات کاربرد دارد.
قیمت مناسب و استفاده کمهزینه و آسان از این محصول دانشبنیان که با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجاری سازی شده، میتواند نجاتبخش محصولات کشاورزی از آفتهای یادشده باشد.
ضدعفونی عمقی کاغذ با محصول ایرانساخت
امواج مایکروویو نخستین و بهترین روش برای ضدعفونی کردن اشیای کاغذی و قرنطینه کردن آنها به شمار میرود. از این رو یک شرکت دانشبنیان این روش را بومی کرده است.
توانمندی در تولید بذرهای هیبرید
یکی از طرحهای کلان ملی فناورانه حمایت شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که در این مراسم رونمایی شد، تولید ۳ گونه بذر هیبرید خیار، گوجه و فلفل گلخانهای بود که توسط یک شرکت دانشبنیان به مرحله تجاریسازی رسید. این بذرها برای صنعت کشاورزی کشور اهمیتی راهبردی دارد و تنها بر اساس آمار سال گذشته، ۹۵ درصد این بذرها وارداتی هستند و بذر هیبرید یکی از گران قیمت ترین بذرهایی است که کشاورزان از آن اسستفاده می کنند و از نظر عملکرد و کیفیت نسبت به سایر بذرها کارایی بالاتری دارد.
اشتغال مستقیم برای ۵۰ نفر و تامین نیاز کشور به بذرهای گلخانهای با ارزش ریالی هر عدد بذر تا ۱۱۰ هزار ریال از دستاوردهای این طرح کلان ملی فناوری است.
تجاری سازی ۶ رقم بذر هیبرید
همچنین شرکت دانش بنیان دیگری توانسته است ۶ رقم ابتدایی بذر هیبرید جدید فلفل دلمهای را تولید و تجاریسازی کند.
منبع : خبرگزاری مهر
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند
نشان علامه طباطبایی به اساتید برجسته اعطا میشود
رقابت ۸۳۰ نخبه حوزوی در رویداد علمی حوزههای علمیه
کارت ورود به جلسه آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد
بسیج دانشجویی: حادثه اخیر حاصل بی کفایتی مسئولین و روسای دانشگاه تهران است