میرنیوز
به گزارش ایسنا، رضایت جنسی به عنوان عاملی کلیدی در کیفیت زندگی افراد شناخته میشود و یکی از جنبههای مهم زندگی خانوادگی است. عوامل متعددی در رضایت جنسی نقش دارد و بیتوجهی به مشکلات افراد در زمینه عملکرد جنسی میتواند باعث مشکلات روحی و خانوادگی شود.
«دیسپارونی» یا آمیزش دردناک یکی از اختلالات شایع در عملکرد جنسی زنان است و بر سلامت روانی آنها، روابط خانوادگی و کیفیت زندگی آنها تاثیر منفی دارد. تشخیص و درمان اختلال عملکرد جنسی در زنان امری پیچیده است و نیاز به ارزیابی دقیقی دارد و بر اساس نوع اختلال، درمان متفاوتی را باید در پیش گرفت.
درمانهای اختلالات جنسی شامل درمانهای غیر دارویی مانند مشاورههای جنسی و درمانهای دارویی است. با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی، هزینههای گزاف تهیه مواد اولیه این داروها، مقبولیت پایین داروی شیمیایی نزد مردم و منع مصرف آنها در برخی افراد، توجه پژوهشگران به یافتن ترکیبات گیاهی و استفاده از طب مکمل جلب شده است.
آروماتراپی یا رایحهدرمانی؛ یکی از شیوههای طب مکمل است و در آن از اسانسها و روغنها برای ارتقای سلامتی و بهبود بیماریها استفاده میشود. یکی از گیاهانی که در طب سنتی برای عملکرد جنسی توصیه شده، گل سنجد است.
بررسیهای انجام شده نشان داده که اسانس بهدست آمده از این گیاه دارای استروژن گیاهی است که احتمالا بر عملکرد جنسی موثر است.
با توجه به موارد گفته شده؛ پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر استنشاق اسانس گل سنجد را بر دیسپارونی و رضایت جنسی زنان در سنین باروری بررسی کردند.
این کارآزمایی بالینی بر روی ۹۴ نفر از زنان ۱۸ تا ۴۵ سال مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی مشهد انجام شد.
شرکتکنندگان در این مطالعه به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند و همه شرکتکنندگان پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی را تکمیل کردند.
از افراد گروه اول خواسته شد که به مدت چهار هفته ۵ تا ۷ قطره از اسانس گل سنجد را روزی سه بار بر روی ماسک ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه به استنشاق آن بپردازند. افراد گروه دوم ۲۰ دقیقه قبل از نزدیکی از اسانس استفاده کردند. در انتهای هفته چهارم مجددا از شرکتکنندگان خواسته شد تا پرسشنامه عملکرد جنسی را تکمیل کنند. شرکتکنندگان گروه کنترل تنها در پایان مطالعه در خصوص بهود عملکرد جنسی آموزش دریافت کردند.
طبق مشاهدات این مطالعه؛ میانگین نمره رضایت جنسی تنها در گروه مداخله دوم (استنشاق اسانس گل سنجد ۲۰ دقیقه پیش از نزدیکی) به صورت معنیدار افزایش یافته بود.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که استنشاق اسانس گل سنجد به مدت چهار هفته، ۲۰ دقیقه قبل از نزدیکی به طور معنیداری باعث کاهش درد و افزایش رضایت جنسی در مقایسه با دو گروه دیگر میشود.
یکی از محدودیتهای این پژوهش؛ عدم کنترل تمامی فاکتورهای موثر بر عملکرد جنسی مثل حالات روحی و روانی و ویژگیهای فردی افراد است که راه قطعی برای کنترل آن وجود ندارد ولی با قرار گرفتن تصادفی افراد در گروها این مشکل تا حدودی بر طرف شد. همچنین بیماریهای روانی و جسمی تشخیص داده نشده میتواند بر عملکرد جنسی موثر باشد. به علاوه به دلیل خودگزارشی بودن پرسشنامهها و موانع فرهنگی-مذهبی، ممکن است برخی مسائل جنسی عنوان نشده باشد.
پژوهشگران این مطالعه با توجه به نداشتن عوارض جانبی شناخته شده در اسانس گل سنجد و سهولت استفاده از فرم اسانس، ایجاد احساس خوشایند در فرد، مقرون به صرفه بودن از نظر اقتصادی و ... استفاده از این فرآورده را به عنوان یک روش درمانی برای بهبود اختلالات عملکرد جنسی زنان، پیشنهاد میکنند.
این مطالعه از پایاننامه کارشناسی ارشد مامایی و طرح تحقیقاتی مصوب معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتج شده است و در انجام آن بهناز جعفری، راحله بابازاده، روشنک سالاری، جمشید جمالی و طاهره صادقی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «تأثیر استنشاق اسانس گل سنجد بر دیسپارونی و رضایتجنسی زنان در سنین باروری: یک کارآزمایی بالینی تصادفیسازی شده» در مجله زنان، مامایی و نارایی ایران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی