میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزبریک، میکروبها نقش مهمی در غذاها و نوشیدنیهای ما بر عهده دارند اما تاثیر آنها بر تغذیه ما به زودی ممکن است اهمیت بیشتری پیدا کند. جهان با چالشهای رو به افزایش در زمینه غذا رو به رو است. اگر نیاز به غذا فقط با کشاورزی معمولی تامین شود، هزینه بالایی به همراه خواهد داشت.
یک گروه بینالمللی از پژوهشگران به سرپرستی "دانشگاه گوتینگن"(Göttingen University) آلمان، در بررسی مشترکی نشان دادهاند که استفاده از پنلهای خورشیدی برای تولید پروتئینهای میکروبی که نه تنها از نظر پروتئین، بلکه از نظر سایر مواد مغذی نیز غنی هستند، روشی پایدارتر، کارآمدتر و سازگارتر با محیط زیست خواهد بود.
پژوهشگران با استفاده از شبیهسازیهای رایانهای که مستقیما از نتایج آزمایشگاهی گرفته شدهاند، امکانات تولید مواد غذایی میکروبی را که از انرژی خورشید، هوا، آب و مواد مغذی استفاده میکنند، در مقیاس بزرگ مدلسازی کردند.
زیستتوده غنی از پروتئین برداشت و فرآوری میشود و پودر به دست آمده میتواند به عنوان غذای حیوانات یا انسانها مورد استفاده قرار بگیرد. این پژوهش، تجزیه و تحلیل مورد نیاز برای هر مرحله را از آغاز تا پایان انجام میدهد و تولید برق از پنلهای خورشیدی، تولید الکتروشیمیایی بستر غنی از انرژی برای کشت میکروبها، برداشت و پردازش زیستتوده غنی از پروتئین را در نظر میگیرد. در این پژوهش، چندین نوع میکروب و راهبرد رشد به منظور شناسایی کارآمدترین آنها، مقایسه میشوند.
این پژوهش نشان داد میکروبهایی که انرژی آنها از نور خورشید تامین میشود، برای تولید هر کیلو پروتئین، تنها ۱۰ درصد از مساحت زمین را نیاز دارند. این پژوهش نشان داد که بازدهی غذاهای میکروبی مبتنی بر انرژی خورشیدی حتی در آب و هوای شمالی میتواند به مراتب بیشتر از محصولات اصلی باشد و در عین حال، مصرف آب و کود را به حداقل برساند. نکته مهم اینجاست که شاید بتوان از این روش در مناطقی مانند بیابانها استفاده کرد که برای کشاورزی مناسب نیستند.
"دوریان لجر"(Dorian Leger)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما انتظار داریم که پروتئین میکروبی به عنوان پروتئین رژیم غذایی ما مفید باشد زیرا منبعی از پروتئین با کیفیت بالا را تشکیل میدهد که از اسیدهای آمینه ضروری، ویتامینها و مواد معدنی تامین میشود. این فناوری، ظرفیت حمایت از تولید غذا را دارد و از آسیب رسیدن به محیط زیست جلوگیری میکند. این در حالی است که روشهای کنونی کشاورزی، در آلوده کردن اکوسیستمها و ذخایر محدود آب سراسر جهان نقش دارند.
این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا