میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، بشریت با معضل پلاستیک دست و پنجه نرم میکند، اما چه کسی گفته که این مشکل نمیتواند خوشمزه باشد!؟ دانشمندان در تلاشند تا راهحلهای خلاقانهای را برای حل این مسئله که هر روز در حال رشد است، ارائه دهند و در این راه حتی برخی بطریهای پلاستیکی را با استفاده از باکتریها به وانیل تبدیل کردهاند.
به تازگی نیز دو دانشمند با پیگیری این مسیر و ایجاد یک مفهوم "مولد" مواد غذایی که پلاستیکها را به پروتئین خوراکی تبدیل میکند، جایزه ۱.۱۸ میلیون دلاری(یک میلیون یورویی) مسابقه موسوم به "Future Insight ۲۰۲۱" را کسب کردند.
دو دانشمند این پروژه که در ابتدا توسط آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا(DARPA) با مبلغ ۷.۲ میلیون دلار طی چهار سال تأمین مالی شده بود، "تینگ لو" استاد مهندسی زیستی در دانشگاه "ایلینوی اوربانا-کمپین" و "استفان تکمان" دانشیار علوم زیستی در دانشگاه فنی "میشیگان" هستند.
هدف آنها بهبود فرآیند تبدیل سطل زباله پلاستیکی به پودر پروتئین و روان کنندهها با استفاده از ترکیبی از مواد شیمیایی و گرمای زیاد(تجزیه در اثر حرارت) بود. این دو دانشمند پروژه خود را "مولد" یا "ژنراتور" مواد غذایی مینامند.
"تکمان" توضیح داد: ما از ارگانیسمهای طبیعی مهندسی شده برای تجزیه پلاستیکها و زیست توده گیاهی غیر خوراکی برای تبدیل به غذا استفاده میکنیم. کسب این جایزه بسیار افتخار آمیز است. این جایزه به ما امکان میدهد خطوط تحقیقاتی با ریسک و پاداش بالا را دنبال کنیم که در نهایت به ما امکان میدهد این کار را با سرعت بیشتری پیش ببریم.
محققان سیستمی را تصویر میکنند که در آن افراد میتوانند زبالههای پلاستیکی یا زیستتودههای غیر خوراکی را در آن قرار دهند. این زبالهها سپس به راکتورهای پردازشی میروند که در آنجا از گرما برای تجزیه آنها استفاده میشود. سپس محصول جانبی در مخزنی همراه با جمعیتی از باکتریها قرار داده میشود که آن را به پروتئینهای خوراکی تبدیل میکنند. سپس به صورت پودر خشک میشوند و برای استفاده بعدی ذخیره میشوند.
مواد حاصل حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن و البته غیرسمی هستند و فواید زیادی برای سلامتی انسان دارند.
محققان در حال آزمایش طیف وسیعی از مواد PET برای یافتن اندازه بهینه ذرات و پارامترهای پردازش برای کاهش مصرف انرژی هستند. این روش پیشگامانه ضمن کاهش آسیبهای زیست محیطی ناشی از زبالههای پلاستیکی و روشهای سنتی کشاورزی، امکان تأمین مواد غذایی بیخطر و پایدار را فراهم میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند