میرنیوز
به گزارش ایسنا، این تفاهمنامه میان دکتر فریدون عزیزی رییس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم و دکتر جلالالدین میرزای رزاز رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با هدف تعیین راهکارهای مناسب برای ارتقای سطح علمی- پژوهشی و استفاده بهینه از توانمندیها، تسهیل ارتباط و همکاری میان پژوهشگران پژوهشکده و انستیتو به امضاء رسید.
استفاده طرفین از تواناییها، امکانات و فضاهای آموزشی، پژوهشی یکدیگر از موضوعات این تفاهمنامه به شمار میرود.
در این تفاهمنامه بر همکاریهای مشترک همچون استفاده از امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی موجود در پژوهشکده و انستیتو جهت اجرای طرح های مشترک تحقیقاتی تاکید شده است.
گفتنی است در زمینه طرحهای تحقیقاتی موضوعاتی همچون شناسایی و تعیین آلایندهها در مواد مغذی و بررسی اثرات آنها بر سلامت، بررسی میزان شیوع کمبود ریز مغذی، در زیر گروههای پر خطر و ارائه راههای پیشگیری و کنترل و مراقبت تغذیهای در ۸ استان کم برخوردار کشور در راستای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر در اولویت قرار دارد.
در این تفاهمنامه بر فراهم کردن زمینه اشتراکگذاری و استفاده از منابع علمی (شامل مجلات و نشریات الکترونیک و چاپی)، استفاده از کتابخانه و مراکز اطلاعرسانی طرفین، مشارکت اعضای هیات علمی پژوهشکده و انستیتو در تهیه مقالات از طرحهای مشترک اجرا شده و نیز تدوین و انتشار کتب، مجلات و سایر آثار علمی اشاره شده است.
در بخش دیگری از این تفاهمنامه با اشاره به طرحهای مشترک پایه و بالینی بر اهمیت استفاده از دادههای جمعآوری شده به شکل Mega data، در پژوهشکده و انستیتو، تولید راهنمای غذایی بومی در کشور، راهاندازی سامانه برای ثبت دادههای تغذیهای کشور، کمک و مشاوره پژوهشکده در اجرای دو مطالعه کوهورت سلامت معلمین، تسهیل عضویت این کوهورت در شبکه کوهورت کشور و هم افزایی تغذیهای بدست آمده با اطلاعات حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران جهت بهرهبرداری بهتر از نتایج برای حل مشکلات بهداشتی کشور اشاره شده است.
فراهم کردن زمینه و تسهیلات لازم از سوی پژوهشکده و انستیتو برای انجام طرحهای تحقیقاتی جامعهنگر، بیمارستانی و درمانگاهها، امکان استفاده اعضاء هیات علمی دانشگاه از امکانات پژوهشکده به عنوان فرصتهای مطالعاتی، دورههای کوتاه مدت، کارگاههای تخصصی و دعوت از STC جهت طراحی کارگاهها و پروژههای طرفین تفاهمنامه از دیگر برنامههای مشترک پژوهشکده و انستیتو به حساب می آید.
همکاری جهت برگزاری کارگاههای توانمندسازی و کارگاههای آموزشی- پژوهشی با استفاده از امکانات طرفین، برگزاری کارگاه اپیدمیولوژی تغذیه و کارگاههای توانمندسازی اعضاء هیات علمی در پژوهشکده و کارگاه آموزشی هواخواهی- مطالبه گری در حوزه غذا و تغذیه و دورههای آموزشی کوتاه مدت در زمینه تغذیه جامعه و تغذیه بالینی در محل انستیتو بخش دیگری از این تفاهمنامه است.
پژوهشکده و انستیتو بر استفاده از تجارب و سوابق دو طرف در راستای اصلاح و تدوین ضوابط و دستورالعملهای آموزشی و پژوهشی، ارسال نتایج پروژههای پژوهشی، پمفلت، تیزر، کتب و سایر ابزارهای آموزشی، برگزاری همایش و کنگرههای ملی و بینالمللی مشترک در راستای اهداف و اولویتهای طرفین تاکید کردند.
بر اساس اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، برگزاری کنگره مشترک در سال ۱۳۹۹ برای رسیدن به اهداف مشخص و ارائه راه حل برای مشکلات خاص کشوری، اجرای فعالیتهای مشترک در راستای برنامههای زمانبندی شده پیشنهادی به WHO از سوی پژوهشکده و انستیتو به عنوان دو مرکز تحقیقاتی همکار WHO و همکاری طرفین در اجرای فعالیتهای مرتبط با واحد ترجمان دانش و آموزش همگانی شامل راهاندازی سایت، نشر کاربست پژوهش در رسانهها، ارائه پیشنهادات و توصیهها به سیاستگذاران و برنامهریزان از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود